Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - FORD TRUCKS mizeaza pe o crestere de circa 20% a vanzarilor in anul 2020
FORD TRUCKS mizeaza pe o crestere de circa 20% a vanzarilor in anul 2020
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 12 Mar 2020 06:46
Ford Trucks, liderul pietei locale de vehicule pentru constructii cu o cota de 28,3% potrivit Raportului Inmatriculari Politie 2019, a realizat vanzari totale de 50 de milioane de euro (vehicule noi si rulate) anul trecut, in crestere cu 42,8% fata de nivelul din 2018 (35 milioane de euro). Venituri suplimentare, cu o valoare de 10 milioane de euro, s-au obtinut din operatiunile de service, dupa o majorare de 17,6% fata de cele 8,5 milioane de euro raportate pentru 2018.
Cu o experienta de peste 55 de ani pe piata constructiilor de vehicule comerciale, Ford Trucks distribuie pe piata romaneasca o gama completa de masini: autotractoare, vehicule pentru constructii si vehicule specializate. Compania are o retea de distributie si asistenta tehnica extinsa, cu reprezentante in Bucuresti, Constanta, Craiova, Timisoara, Arad, Deva, Brasov, Bacau, Suceava, Baia Mare, Oradea si Cluj-Napoca. Cu peste 18 ani de experienta in reparatii pentru camioane si remorci, Ford Trucks efectueaza reparatii complexe de mecanica, electrica si tinichigerie pentru toate tipurile de vehicule si semiremorci.
Interviu cu Stefano Albarosa, CEO la Cefin Trucks, importator si distribuitor autorizat al Ford Trucks. Managerul are o experienta profesionala de peste 25 de ani pe piata auto si a vehiculelor comerciale si o vasta experienta in sectorul industrial-logistic.
 
- Cum caracterizati, pe scurt, evolutia pietei de autocamioane si basculante in 2019 si ce previziuni aveti pentru 2020?
- Anul 2019 a fost unul dificil pentru piata, semnalandu-se o coborare importanta a vanzarilor de vehicule comerciale. Vanzarile de autovehicule grele din Romania au fost influentate, anul trecut, de un cumul de factori ce au dus la multe incertitudini: Pachetul Mobilitate, instabilitatea politica, dezbateri ample despre motorizarile viitorului, introducerea tahografului inteligent. Toate aceste incertitudini nu au ajutat deloc in luarea deciziilor de a investi in flote noi, ceea ce s-a simtit mai ales de la trimestrul al doilea la al treilea, cand vanzarile au scazut cu mai mult de 30%. Totusi, volumele Ford Trucks s-au dublat fata de cele din 2018 si se asteapta sa creasca si in 2020 cu peste 20%, intr-o piata ce va continua sa stagneze, datorita faptului ca ofera cel mai bun raport calitate-pret, cost/km, si valoare adaugata pentru afacerile clientilor, pentru a deveni mai competitivi.
In ceea ce priveste propulsiile viitorului, cred mai mult in electric decat in alte surse de alimentare a motorului termic (GPL, CNG, Hybrid etc), existand in aceasta zona inca mult spatiu de imbunatatit. La nivel de performanta, nu se pot compara motoarele electrice cu cele termice: raportul greutate/ putere si cuplu este net superior, iar motoarele electrice necesita costuri de mentenanta minime.
 
- Care sunt noutatile tehnice pe piata nationala si globala de autocamioane?
- Tehnologia avanseaza cu rapiditate, permanent cautandu-se solutii care sa asigure eficienta, confort, siguranta si reducere de costuri. In ceea ce priveste Ford Trucks, printre noutati pot mentiona: capacitate de incarcare mai mare cu un consum mai mic de carburant, ceea ce se traduce intr-un cost mic/ tona transportata; motoare cu un cuplu mai mare (de la 2.150 Nm la 2.500 Nm); un volum mai mare transportat (autobasculante 8x4 cu volum de 22 mc si mixere de beton 8x4 cu volum de 10 mc); confort sporit - cutie de viteza automata atat pentru autobasculante, cat si pentru mixerele de beton; siguranta in exploatare (cutie de viteza automata cu functia Rocking Mode + sisteme de monitorizare a flotelor).
Cu referire la intreaga piata, cuvantul cheie este inovatie. Ne indreptam astfel atentia asupra motoarelor electrice, sisteme de monitorizare si gestiune a flotelor integrate cu sistemele de contabilitate si platforme inteligente de gestionare a curselor.
 
- Din ce zona provine cea mai mare parte a cererii de vehicule comerciale marca Ford?
- Pe segmentul de vehicule pentru constructii suntem lider de piata, cu o cota de piata de 28,3%, in timp ce in sectorul de vehicule specializate, in anul 2019 am crescut catre locul al treilea in piata, cu o cota de 22,2%, fiind lider in zona de vehicule municipale. Pentru modelul destinat activitatilor de transport international - Ford F-MAX, mizam pe dublarea cotei de piata.
 
- Care este impactul digitalizarii si al noilor tehnologii in companie?
- Ne bazam foarte mult pe dezvoltarea noilor tehnologii in companie pentru operativitatea tuturor departamentelor, si pentru o comunicare cat mai eficienta atat in interior, cat si cu potentialii si clientii existenti. Am finalizat de curand un sistem CRM foarte performant, ce integreaza toate segmentele operatiunilor noastre, si care ne ajuta sa abordam profesionist activitatile de vanzare si service, precum si gestionarea relatiei permanente cu cei care ne sunt clienti si parteneri.
In ceea ce priveste tehnologia aplicata in facilitarea serviciilor integrate pentru clientii nostri, camioanele Ford sunt livrate cu sistem GPS si un abonament inclus de Fleet Management pentru 24 luni asigurat de Viasat. Aceasta solutie profesionala de monitorizare permite proprietarului sa aiba la indemana toate informatiile tehnice si operationale legate de vehicul si functioneaza perfect integrat in orice sistem ERP de companie sau ca furnizor independent.
De asemenea, sistemul ConnecTruck, disponibil in curand, este o tehnologie revolutionara. ConnecTruck ofera beneficii la scara larga, care includ monitorizarea de la distanta a vehiculului, folosind software-ul de diagnosticare la distanta si software-ul "over-the-air". Harta Topografica Speciala inseamna ca F-MAX este capabil sa analizeze conditiile rutiere, permitand vehiculului sa conduca la viteze optime, reducand astfel consumul de combustibil cu pana la 4%. Integrarea FMS permite Modulului ConnecTruck si Ford Trucks cloud sa actioneze ca un cumul de date pentru un tert, avand acces de la distanta la datele selectate pentru acel vehicul.
 
- Ce obiective si planuri de investitii/ extindere aveti pe piata din Romania?
- Obiectivul Cefin Trucks pentru 2020 este atingerea unei cote de piata de peste 10%, in crestere de la 8,1% in 2019, printr-o crestere organica care ar trebui sa ne situeze in topul primilor trei jucatori din domeniu, raportat la volume de camioane noi vandute in Romania, pana in 2021. Investim permanent in organizatia noastra atat in oameni, cat si sisteme integrate, in zona de vanzari, precum si in dezvoltarea retelei de service, prin deschiderea a doua noi centre in 2020.
De asemenea, avem ca obiectiv si atingerea dimensiunii multibrand prin adaugarea in portofoliul de service autorizat atat a Ford Vehicule Comerciale Usoare, cat si un al doilea brand de camioane.
In plus, in 2020 strategia comerciala a Cefin Trucks se va concentra pe modelul destinat activitatilor de transport international - Ford F-MAX, unde mizam pe atingerea unei cote de piata de 5% pe acest segment in 2020.
 
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
Ubitech
strabag nivel 1
EDIT-Structural
viarom
CDS
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
rigips
CONCEPT STRUCTURE
siniat
MAKITA
noark
concelex
ness project
leviatan
theda mar

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander