Agenda Constructiilor
Marti, 26 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Actualitatea interna - BT: Increderea in economie a continuat sa creasca in luna august
BT: Increderea in economie a continuat sa creasca in luna august
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 01 Sep 2020 07:25
Comisia Europeana a comunicat recent statisticile cu privire la evolutia indicatorilor de incredere in economie si principalele sectoare din tarile membre ale Uniunii Europene in luna august. Datele indica ameliorarea indicatorilor de incredere in economie pentru a patra luna consecutiv in august, intr-o evolutie sustinuta de mix-ul relaxat fara precedent de politici economice in implementare (la nivel mondial si european) si climatul pozitiv din pietele financiare (aspect evidentiat in primul grafic din partea dreapta). De asemenea, eforturile pentru dezvoltarea de solutii medicale pentru contracararea crizei sanitare au contribuit la continuarea procesului de redinamizare a indicatorilor de incredere in aceasta luna, arata o noua analiza a Bancii Transilvania, publicata de dr. Andrei Radulescu, Director de Analiza Macroeconomica in cadrul institutiei.
Astfel, in Romania indicatorul de incredere in economie calculat de Comisia Europeana s-a majorat cu un ritm lunar de 4,2 puncte la 86,6 puncte in luna august, cel mai ridicat nivel din luna martie. Se evidentiaza cresterea indicatorului de incredere in comertul cu amanuntul cu 10,3 puncte luna/ luna la -1,8 puncte, evolutie sustinuta de ameliorarea perceptiei de risc cu privire la criza sanitara, dar si de perspectiva continuarii procesului de majorare a venitului real disponibil al populatiei (inclusiv semnalele privind majorarea pensiilor).
De asemenea, indicatorul de incredere in servicii (cel mai afectat sector de incidenta pandemiei si consecintele acestui soc) a crescut pentru a treia luna consecutiv in august, cu un ritm lunar de noua puncte la -20,1 puncte (maximul din martie).
Totodata, indicatorul de incredere in sectorul de constructii s-a majorat pentru a patra luna la rand in august, cu 1,7 puncte raportat la iulie la -14,4 puncte (maximul din martie), evolutie influentata de nivelul redus al costurilor reale de finantare si de cresterea investitiilor publice.
Pe de alta parte, indicatorul de incredere din sfera industriei s-a consolidat -5.9 puncte in luna august.
"Aceste evolutii, coroborate cu semnalele de politica economica (din SUA, Zona Euro si Romania), momentul favorabil din pietele financiare internationale si eforturile pentru dezvoltarea de solutii medicale pentru contracararea crizei sanitare sustin scenariul pozitionarii economiei interne la inceputul ciclului postpandemie", subliniaza Andrei Radulescu.
Conform celor mai recente prognoze macroeconomice realizate de Banca Transilvania, PIB-ul ar putea creste cu un ritm mediu anual de peste 2,5% in perioada 2020-2022, intr-o evolutie sustinuta de o serie de factori, inclusiv persistenta costurilor reale de finantare la un nivel redus pe termen mediu si implementarea programelor lansate de Uniunea Europeana dupa incidenta pandemiei (Next Generation si cadrul financiar multianual 2021-2027).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

VideoConfAC-iulALLPLANelmas_1octAUTODESKCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
hilti
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere