Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iunie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - GUVERN: 212 milioane lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatii
GUVERN: 212 milioane lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatii
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 24 Iul 2018 18:38
Guvernul a aprobat, la data de 24 iulie 2018, printr-o hotarare, alocarea sumei de 212,15 milioane de lei pentru efectuarea unor lucrari de refacere a infrastructurii locale afectate din 28 de judete, ca urmare a cantitatilor foarte mari de precipitatii care au generat inundatii, alunecari de teren, au afectat infrastructura hidrotehnica, terasamentele si malurile de aparare, structura drumurilor judetene, a drumurilor comunale, podurilor, podetelor si digurilor, informeaza un comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice - MDRAP. 
Potrivit comunicatului, avand in vedere situatia grava cu care se confrunta persoanele afectate de calamitatile naturale in aceste zone si tinand cont de faptul ca autoritatile administratiei publice locale nu dispun de fondurile necesare, se vor aloca din fondul de interventie, prevazut in bugetul de stat pe anul in curs, sumele de 19,44 milioane de lei pentru judetele Botosani, Brasov, Cluj, Covasna, Mehedinti, Mures, Suceava, Valcea, Vrancea (in vederea efectuarii unor lucrari de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamitatilor naturale produse in perioada martie-mai 2018) si de 192,71 milioane lei pentru judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Covasna, Dambovita, Galati, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Valcea, Vrancea (pentru efectuarea unor lucrari de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamitatilor naturale produse in lunile iunie si iulie 2018).
Pagubele au fost estimate in baza evaluarilor facute de catre autoritatile administratiei publice locale, Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta si de catre Institutiile Prefectului din judetele afectate, dupa cum subliniaza oficialii guvernamentali.
„In ultimele zile au fost inregistrate episoade de ploi abundente, care au generat inundatii in mai multe comunitati - si am vazut ca prognoza pentru urmatoarele zile indica aceleasi fenomene meteo. Efectivele Ministerului de Interne sunt in teren, au intervenit cu promptitudine si iau toate masurile necesare pentru a ajuta comunitatile sa treaca peste aceste momente dificile cauzate de precipitatii. Peste tot in localitatile afectate se vor derula activitati de evaluare a pagubelor. Vom centraliza aceste pagube, pentru a putea cunoaste cu exactitate ce interventii sunt necesare la nivel de guvern, si vom continua sa acordam ajutoare de urgenta (...). Asa cum am promis, avem in continuare in atentie situatia provocata de inundatiile din ultimele luni. Au fost puternic afectate mai multe comunitati, au fost distruse case, infrastructura locala, poduri si ale obiective. Intr-o prima etapa, am oferit ajutor imediat cetatenilor si am intervenit pentru refacerea infrastructurii regionale si judetene. Acum, oferim comunitatilor locale din 28 de judete fondurile necesare pentru refacerea infrastructurii din interiorul localitatilor afectate de inundatii. Sumele necesare fiecarei localitati au fost solicitate de catre autoritatile publice locale si vor fi asigurate din fondul de interventie la dispozitia guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2018”, a declarat Viorica Dancila, prim-ministru al Guvernului Romaniei, inaintea inceperii sedintei Executivului in care s-a aprobat hotararea ce permite alocarea sumei de 212,15 milioane de lei pentru efectuarea unor lucrari de refacere a infrastructurii locale din unele judete afectate de inundatii.
Alte acte administrative adoptate de Guvernul Romaniei in sedinta din data de 24 iulie a.c. - si care vizeaza lansarea unor programe sau unor actiuni ce implica efectuarea de investitii din partea statului - sunt constituite de Hotararea pentru modificarea si completarea Anexei la Hotararea Guvernului nr. 793/2016 pentru aprobarea Programului national de reabilitare a infrastructurii principale de irigatii din Romania, respectiv Hotararea privind reaprobarea obiectivului de investitii „Lucrari pentru inlaturarea calamitatilor naturale produse in bazinul hidrografic Crisul Negru, judetul Bihor”, precum si a caracteristicilor principale si a indicatorilor tehnico-economici aferenti acestuia. Aceste proiecte de hotarari erau deja, din timp, incluse pe agenda sedintei Executivului (spre deosebire de hotararea promovata de MDRAP), figurand in baza de date a Secretariatului General al Guvernului (SGG), iar pentru consultarea lor, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelACADALLBIMC4E FORUMCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere