Agenda Constructiilor
Luni, 03 August 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - GUVERN: Se reinfiinteaza Ministerul Fondurilor Europene
GUVERN: Se reinfiinteaza Ministerul Fondurilor Europene
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 31 Ian 2018 18:43
In sedinta Executivului din data de 31 ianuarie a.c., Guvernul a luat o serie de masuri de reorganizare a administratiei publice centrale, in concordanta cu Hotararea Parlamentului pentru acordarea increderii noului Cabinet. „Pentru asigurarea unei abordari si practici unitare in gestionarea fondurilor europene, precum si pentru cresterea substantiala a nivelului lor de utilizare, printr-o ordonanta de urgenta adoptata in sedinta au fost infiintate Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice - MDRAP si Ministerul Fondurilor Europene (MFE), prin reorganizarea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE). Aceasta abordare raspunde preocuparii Comisiei Europene privind mentinerea expertizei acumulate in perioada de programare si asigura implementarea programelor 2014-2020”, informeaza un comunicat al Executivului.
„Ministerul Fondurilor Europene a fost infiintat prin preluarea structurilor de specialitate si a activitatilor din domeniul fondurilor europene de la MDRAPFE, cu exceptia activitatilor, structurilor si personalului aferente Programului operational regional 2007-2013 si 2014-2020, Programului operational Dezvoltarea capacitatii administrative 2007-2013, Programului operational Capacitate administrativa 2014-2020, autoritatilor de management/autoritatilor comune de management, autoritatilor nationale, secretariatelor tehnice comune, punctelor de contact/punctelor nationale de contact/persoanelor nationale de contact pentru programele finantate din FEDR-CTE, ENPI-CBC, ENI-CBC, IPA-CBC si din fonduri nationale, precum si functiile de puncte de contact in materie de control pentru programele finantate din ENI-CBC. De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene va prelua activitatea si personalul Organismului Intermediar pentru Programul Operational Capital Uman de la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale”, sustin oficialii guvernamentali.
Totodata, potrivit comunicatului, Secretariatul General al Guvernului - SGG va prelua de la Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Social structurile si activitatile, cu exceptia celei din domeniul dialogului social, care va fi preluata de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale.
Alte modificari mai vizeaza:
-trecerea Administratiei Rezervatiei Biosferei ”Delta Dunarii” din subordinea Secretariatului General al Guvernului in subordinea Ministerului Mediului;
-trecerea Comisiei Nationale de Prognoza din subordinea Ministerului Finantelor Publice in subordinea Secretariatului General al Guvernului;
-trecerea Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei din subordinea Guvernului in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.
Ministerele nou-infiintate si institutiile care preiau activitati si structuri de la alte ministere preiau si personalul aferent acestora, in conditiile legii. Personalul preluat isi pastreaza drepturile salariale avute la intrarea in vigoare a noii ordonante de urgenta.
In consecinta, prin scindarea MDRAPFE, noul MDRAP va fi condus de vicepremierul Paul Stanescu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, iar MFE de Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene. Pentru informatii suplimentare, www.gov.ro
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
allbimVideoConfAC-iulAUTODESKTeraSteelCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
elmas 2017
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
rigips
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere