Agenda Constructiilor
Duminica, 27 Septembrie 2020
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - CC: Ghid pentru conformarea cu regulile de concurenta a asociatiilor de companii
CC: Ghid pentru conformarea cu regulile de concurenta a asociatiilor de companii
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 29 Oct 2019 08:36
Consiliul Concurentei a elaborat Ghidul privind conformarea cu regulile de concurenta de catre asociatiile de companii cu scopul de a creste gradul de constientizare in ceea ce priveste conformarea cu normele din domeniul concurentei si de a oferi sfaturi practice in acest sens. Infiintarea asociatiilor si apartenenta companiilor la astfel de asociatii sunt perfect compatibile cu legislatia din domeniul concurentei dar, exista riscul de a se crea un cadru propice pentru intelegeri anticoncurentiale.
Pentru concurenti, participarea la activitatile asociatiilor constituie un mod de a se intalni in mod regulat si de a discuta, avand in vedere interesele lor comune. Chiar daca, aceste intalniri sau discutii au un scop legitim, acela de a indeplini obiectivele asociatiei, nu trebuie sa urmareasca sau sa conduca la coordonarea comportamentului comercial al firmelor membre ale asociatiei.
„Rolul asociatiilor profesionale este foarte important: ele trebuie sa se implice si sa verifice respectarea riguroasa a regulilor de etica profesionala si a standardelor de calitate, in functie de specificul fiecarui domeniu. Acest lucru trebuie sa se realizeze, insa, fara niciun fel de raportare la politica comerciala a companiilor, in special in ceea ce priveste preturile”, a declarat Bogdan Chiritoiu, Presedintele Consiliului Concurentei.
Ca urmare, Ghidul cuprinde atat concepte specifice reglementarilor din domeniul concurentei, cat si o descriere a cazurilor tipice pentru care poate fi atrasa raspunderea asociatiei. In acelasi timp, documentul include exemple din practica Consiliului Concurentei din Romania, dar si a altor Autoritati de Concurenta, precum si o serie de recomandari pentru evitarea incalcarii legii.
De asemenea, documentul cuprinde si un set de recomandari pentru adoptarea si implementarea programelor de conformare la nivelul asociatiilor, precum si modalitatile de sesizare a Consiliului Concurentei in cazul unor posibile fapte anticoncurentiale.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMallbimCOVID-19Elmas 375VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere