Agenda Constructiilor
Vineri, 27 Decembrie 2024
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - DEBUT inscriere in program Casa Eficienta Energetic destinat pentru cladiri publice
DEBUT inscriere in program Casa Eficienta Energetic destinat pentru cladiri publice
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 17 Sep 2021 09:38
Autoritatile si institutiile publice care doresc sa participe in Program pot accesa aplicatia informatica pusa la dispozitie de Administratia Fondului pentru Mediu pentru a-si crea contul de utilizator. Aplicatia a fost dezvoltata cu sprijinul specialistilor AFIR - Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, in baza parteneriatului semnat intre cele doua institutii.
”Astazi, sectorul cladirilor este unul din cei mai mari consumatori de energie si cea mai mare sursa de gaze cu efect de sera. Pierderile de energie ajung pana la 30% doar prin peretii exteriori, sau la 25% prin geamuri sau acoperis. Comisia Europeana impune tinte foarte clare: reducerea cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de sera (GES), pana in 2030, si de obtinere a neutralitatii climatice, pana in 2050. Iar in ceea priveste sectorul cladirilor publice, Statele Membre vor avea tinte specifice - sa renoveze anual cel putin 3% din suprafata totala a cladirilor publice. Prin demararea acestui program de finantare, Romania se pregateste deja sa atinga obiectivele stabilite la nivel european, chiar inainte ca acestea sa devina obligatorii”, a declarat ministrul Tanczos Barna.
Din data de 20 septembrie 2021, ora 10.00, beneficiarii pot depune cererile de finantare si pot incarca documentele aferente, prin intermediul conturilor deja create.
Programul se adreseaza unitatilor administrativ-teritoriale organizate la nivel de comuna, oras, municipiu, judet, subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiului Bucuresti si institutiilor publice din subordinea/in coordonarea autoritatilor deliberative ale administratiei publice locale.
”Programul nostru, lansat in premiera in Romania, are o mare componenta de mediu, dar si una economica si sociala: indirect, o astfel de investitie duce la reducerea la jumatate a facturilor de energie si, implicit, la scaderea consumului national de energie. Si pentru a facilita accesul beneficiarilor la finantare, intregul proces de aplicare se deruleaza exclusiv online, prin intermediul noii aplicatii dezvoltate AFM cu sprijinul colegilor de la AFIR. Reducem astfel birocratia prin digitalizare si reducem semnificativ timpul de asteptare pentru aprobarea dosarelor si obtinerea fondurilor”, a adaugat ministrul.
Suma alocata sesiunii de finantare este de 1,40 miliarde lei, iar finantarea se acorda in procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investitie si in limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanti.
In cadrul unei sesiuni de finantare, suma maxima care poate fi acordata unui solicitant, prin una sau mai multe cereri de finantare, este:
- 3 milioane lei pentru comune cu o populatie de pana la 5.000 de locuitori inclusiv;
- 6 milioane lei pentru comune cu o populatie de peste 5.001 locuitori;
- 8 milioane lei pentru orase;
- 14 milioane lei pentru consilii judetene;
- 14 milioane lei pentru municipiul de rang 0;
- 14 milioane lei pentru municipii de rang I;
- 10 milioane lei pentru municipii de rang II;
- 12 milioane lei pentru subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucuresti.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMTotalEnergieshiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
GEWISS
theda mar
ELECTROGRUP
leviatan
CDS
SSAB
concelex
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
EURO BUILD
SIGM
rigips
VEGO
BogArt
Acvatot 2019
Ubitech
noark
konsent
strabag nivel 1
Arduro
DRS
AED
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<