Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - DELOITTE: 7 din 10 profesionisti in equity estimeaza conditii economice dificile
DELOITTE: 7 din 10 profesionisti in equity estimeaza conditii economice dificile
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 24 Aug 2020 12:22
Fondurile de capital privat din Europa Centrala au atins cel mai scazut nivel de incredere de la criza financiara globala, in contextul pandemiei de Covid-19, dar profesionistii in domeniu sunt mai optimisti decat in timpul crizei din 2008, conform celei mai recente editii a Deloitte CE Private Equity Confidence Survey. Indicele de incredere, care este in scadere inca de la finalul lui 2017, a ajuns acum la 62, al doilea cel mai scazut nivel dintre toate editiile studiului, dupa cel din octombrie 2008, care a fost de 48. Sapte din zece profesionisti din cadrul firmelor de private equity din Europa Centrala previzioneaza scaderea activitatii de profil si inrautatirea conditiilor economice, dat fiind ca economiile din regiune, care sunt in mare masura bazate pe consum, estimeaza ca vor inregistra contractii semnificative ale PIB-ului in 2020 pe fondul scaderii cererii, cauzate de cresterea somajului.
Studiul arata si ca o parte remarcabila din respondenti crede intr-o revenire economica rapida, 13% dintre acestia declarand ca se asteapta la o imbunatatire a conditiilor economice.
Pandemia creeaza o piata a cumparatorilor, 74% dintre respondenti fiind de parere ca 2020 va fi un an bun pentru a face noi investitii. Aproape jumatate dintre ei (45%) sunt de parere ca vanzatorii si-au ponderat asteptarile in privinta pretului in ultimele sase luni, iar peste jumatate (51%) cred ca aceasta tendinta va continua. Prin urmare, ponderea fondurilor de capital privat care se asteapta sa se concentreze pe noi investitii in lunile urmatoare a ramas relativ mare, de 45%.
„Desi pasesc pe nisipuri miscatoare, majoritatea profesionistilor din firmele de private equity au trecut si prin criza financiara din 2008 si multi dintre ei sunt bine capitalizati, aspecte care ii ajuta sa parcurga mai usor aceasta perioada de incertitudine. Ca orice criza, cea curenta ofera si oportunitati acelor jucatori care sunt au o pozitie suficient de solida pentru a-si asuma riscuri. De aceea, aproape jumatate din fondurile de capital privat din Europa Centrala sunt interesate sa faca noi investitii, fie pentru a profita de evaluarile in scadere, fie pentru a genera mai multa valoare in cadrul portofoliilor existente, prin aditii. Numeroase cazuri de acest gen au fost anuntate anul acesta si in Romania, in mai multe domenii: reciclare, productie, servicii, tehnologie etc.", a spus Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanta Financiara, Deloitte Romania.
In ceea ce priveste valorile tranzactiilor, cei mai multi jucatori din domeniu se asteapta ca acestea sa ramana la fel (58%) sau sa scada (43%). De asemenea, 62% dintre respondenti previzioneaza o scadere a lichiditatii in urmatoarele luni.
Rezultatele studiului mai arata si o crestere semnificativa a ponderii celor care cred ca eficienta investitiilor lor in Europa Centrala va scadea, acesta fiind al doilea cel mai mare procent din toate editiile studiului, dupa cel raportat in toamna lui 2008. Aproape o treime (30%) estimeaza astfel de scaderi, in comparatie cu doar 6%, in editia anterioara a studiului, si 0%, cu un an in urma.
Studiul Deloitte Central Europe Private Equity Confidence, realizat bianual inca din anul 2003, reflecta evolutia pietei de private equity, iar cea mai recenta editie este disponibila aici.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMAUTODESKelmas_1octCOVID-19VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
rigips
hilti
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere