Agenda Constructiilor
Joi, 26 Decembrie 2024
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - DELOITTE: Companiile vor investi in traininguri pentru departamentele financiare
DELOITTE: Companiile vor investi in traininguri pentru departamentele financiare
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 20 Apr 2022 11:56
Noua din zece companii din Romania vor investi in recalificare si traininguri pentru angajatii din departamentele financiare, pe masura ce implementeaza si utilizeaza noi tehnologii in activitatile zilnice, arata concluziile celei mai recente editii a studiului Deloitte CFO Survey Romania, efectuat in randul a peste 100 de directori financiari din Romania. Ariile departamentelor financiare in care companiile vor investi cu prioritate in formare sunt planificarea si analiza financiara, contabilitatea si controlul, mai arata studiul. Ritmul lent de recalificare a angajatilor reprezinta si unul dintre cele mai mari obstacole in implementarea transformarii digitale in companii, dupa cum mentioneaza 30% dintre participantii la studiu, la fel ca nivelul investitiilor necesare (49%) si gradul scazut de digitalizare a institutiilor publice (42%).
„Rolul directorului financiar s-a schimbat fundamental si este vazut acum ca o sursa de informatii de business foarte valoroase si ca un partener de business strategic. Dar, pentru ca departamentul financiar sa se poata concentra asupra activitatilor care pot adduce valoare businessului, este crucial ca acesta sa se transforme. Aceasta transformare poate include cresterea eficientei si acuratetei proceselor de management financiar, reducerea numarului de ore petrecute de angajati pentru sarcini manuale, care nu au valoare adaugata pentru companie, imbunatatirea analizelor datelor care sprijinirea procesului decisional. Astfel de obiective pot fi atinse prin implementarea de solutii tehnologice si prin schimbarea modului in care intregul departament functioneaza, atat intern, cat si extern, cu restul organizatiei”, a declarat Zeno Caprariu, Partener Audit, Deloitte Romania, coordonatorul initiativei CFO Program in Romania.
Mai mult de o treime (34%) dintre directorii financiari din Romania care au participat la studiu considera ca posibilitatea de a se concentra pe sarcinile cu mai multa valoare adaugata reprezinta cel mai important beneficiu al implementarii procesului de transformare digitala, urmata de reducerea timpului alocat activitatilor de raportare, inchidere etc. (31%) si de cresterea fiabilitatii datelor (18%).
Pentru a finanta procesul de transformare digitala, majoritatea companiilor iau in considerare in primul rand surse interne (77%), apoi fonduri UE, atat din Planul National de Redresare si Rezilienta, cat si din alocarile din programele multi-anuale (32%). Sursele de finantare cel mai putin atragatoare sunt creditele bancare (17%) si obligatiunile „verzi” (9%).
Studiul releva, de asemenea, ca aproape jumatate dintre companii (45%) consider ca transformarea digitala inseamna automatizare, dar si solutii de planificarea a resurselor intreprinderii – ERP – (22%), alinierea si integrarea datelor (18%) si actualizarea modelelor operationale (15%). In ceea ce priveste motivele implementarii proceselor de transformare digitala in departamentele financiare, peste 40% dintre companiile romanesti mentioneaza strategia, urmata de scaderea procentului de erori (22%), gestionarea muncii la distanta (14%) si scaderea costurilor (13%).
Peste 80% dintre companiile din Romania fac deja pasi in procesul de transformare digitala a departamentelor lor financiare, in timp ce 18% se afla in faza de planificare, mai arata studiul. Sectoare precum servicii financiare, energie, utilitati si minerit, tehnologie, mass-media si telecomunicatii par sa fie mai avansate in aceasta directie.
Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta, servicii juridice, consultanta financiara si managementul riscului, servicii de consultanta fiscala si alte servicii adiacente catre clienti din sectorul public si privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente in topul Fortune Global 500® sunt clienti Deloitte, prin intermediul retelei sale globale de firme membre care activeaza in peste 150 de tari si teritorii, oferind resurse internationale, perspective locale si servicii de cea mai inalta calitate pentru a aborda provocari de business complexe. Obiectivul Deloitte este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor peste 345.000 de profesionisti ai sai.
Deloitte Romania este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta in management si consultanta financiara, servicii de managementul riscului, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a 2.600 de profesionisti.
 
SISECAMALLBIMhiltiTotalEnergiesRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
MAKITA
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
AED
Arduro
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
EURO BUILD
DRS
SSAB
rigips
strabag nivel 1
Ubitech
SIGM
GEWISS
BogArt
ELECTROGRUP
theda mar
konsent
CDS
noark
concelex
VEGO

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<