Agenda Constructiilor
Sambata, 24 August 2024
 
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - PWC: Concurenta, angajatii si digitalizarea, prioritatile companiilor de productie
PWC: Concurenta, angajatii si digitalizarea, prioritatile companiilor de productie
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 02 Mar 2021 16:53
Concurenta este cea mai mare preocupare pentru companiile de productie in urmatoarele sase luni, urmata de sanatatea angajatilor, locurile de munca si digitalizarea operatiunilor, potrivit sondajului global ”Reinventing the future of manufacturing”, realizat de PwC in randul directorilor operationali (COO).
Astfel, 41% dintre producatorii intervievati au mentionat ca principala preocupare in urmatoarele sase luni amenintarile concurentiale, 35% ingrijorarile privind sanatatea angajatilor si locurile de munca, 34% digitalizarea, 34% siguranta si sustenabilitatea, iar 29% presiunea crescuta a reglementarilor.
”Producatorii au investit prea incet in fabrici inteligente, lanturi de aprovizionare digitale si comert electronic, iar pandemia COVID-19 le-a dezvaluit punctele slabe, punand presiune pe viteza si eficienta afacerii, dar cu pastrarea calitatii. Pentru a ajunge la un echilibru, companiile trebuie sa acorde prioritate optimizarii proceselor, controlului calitatii, monitorizarii productiei in timp real, imbunatatirii lantului de aprovizionare si dezvoltarii angajatilor”, a declarat Kenneth Spiteri, Partener si Lider al Practicii de Audit, PwC Romania.
In ceea ce priveste digitalizarea, 70% dintre companii spun ca IoT si cloud vor fi pilonii tehnologiei de fabricatie, iar aproximativ jumatate vor acorda prioritate automatizarii proceselor (RPA), in perioada mentionata.
Sanatatea angajatilor si tranzitia catre un nou mod de lucru vor fi de asemenea printre prioritati. In ceea ce priveste tranzitia catre un nou mod de lucru, aceasta se va axa pe trei aspecte: imbunatatirea competentelor digitale, gasirea de talente si munca flexibila (telemunca, ore flexibile etc.).
Criza sanitara afecteaza diferit producatorii
Sondajul releva ca firmele mai mici se confrunta cu provocari bugetare si amenintari competitive mai mari, in timp ce companiile mai mari se lupta mai mult cu distributia si schimbarile cererilor clientilor.
Pe categorii, producatorii business to business au probleme mai mari de siguranta si sustenabilitate, presiuni de reglementare, riscuri de securitate cibernetica si lipsa competentelor pentru vanzarea unor produse complexe. In acelasi timp, firmele business to consumer sufera din cauza intreruperii afacerii, a presiunilor asupra fluxului de numerar si a reducerii cheltuielilor clientilor.
In urmatorii 1-2 ani, amenintarile concurentiale vor ramane o preocupare de top, alaturi de reglementare, siguranta si digitalizare. In acelasi timp, ingrijorarile legate de sanatatea si locurile de munca ale angajatilor, discontinuitatea afacerii, cheltuielile reduse ale clientilor si recesiunea vor scadea.
Potrivit sondajului, aceste tendinte vor crea noi provocari pentru producatori, care vor trebui sa accelereze inovatia, sa digitalizeze produsele si serviciile, sa imbunatateasca forta de munca si sa inlocuiasca sistemele vechi inflexibile.
La nivel sectorial, concurenta va reprezenta o provocare mai mare pentru productia industriala decat pentru sectorul farma, in timp ce producatorii din farma vor lupta mai mult cu cerintele de siguranta si sustenabilitate decat firmele de produse de larg consum. In mod similar, digitalizarea produselor si serviciilor va fi o problema mai mare pentru firmele aerospatiale si de aparare decat pentru companiile din energie si utilitati, care se vor confrunta insa cu schimbari bruste ale cererii.
Sondajul a inclus 585 de companii mari din opt industrii, din Japonia, Germania, SUA, China si Marea Britanie.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SIGM
Arduro
Ubitech
SSAB
theda mar
strabag nivel 1
EDIT-Structural
ELECTROGRUP
leviatan
Acvatot 2019
konsent
noark
CDS
viarom
rigips
BogArt
siniat
concelex
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
ness project
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander