Agenda Constructiilor
Sambata, 31 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - SMARTBILL: Scadere de aproape 14% a afacerilor raportate de IMM-uri in august
SMARTBILL: Scadere de aproape 14% a afacerilor raportate de IMM-uri in august
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 23 Sep 2020 13:28
IMM-urile din Romania au incheiat sezonul de vara cu prima luna de scadere de dupa relansarea economiei, la mijlocul lunii mai. Astfel, comparativ cu luna iulie, evolutia cifrei de afaceri a fost negativa, de -13,85%, iar cea anuala si-a mentinut trendul, inregistrand -3,76%, arata rezultatele Barometrului SmartBill, care monitorizeaza peste 20.000 de IMM-uri din toata tara.
August este a treia luna din 2020 cu cifre negative, alaturi de ianuarie si aprilie. Valorile sunt, insa, foarte apropiate de cele inregistrate in august 2019, cand scaderea a fost de 12 procente.
"Ultima luna de vara este una marcata de un consum mai redus pentru majoritatea industriilor, fiind recunoscuta mai mult ca o perioada de concedii. Totusi, situatia generata de pandemie si-a lasat amprenta asupra sectorului HoReCa, ce inregistreaza o diferenta de -32% fata de august 2019. In schimb, vremea buna a permis unui numar tot mai ridicat de evenimente culturale sa se desfasoare in spatii deschise, astfel ca a contribuit la evolutia industriei de spectacole si activitatilor cultural-recreative, de +41% fata de iulie 2020", spune Radu Hasan, Co-Fondator & CEO SmartBill.
De altfel, singurul sector ce a mai inregistrat cifre pozitive in luna august este cel al activitatilor de servicii administrative si de suport (+2%). Cele mai mari scaderi au fost identificate de catre Barometru in cazul agriculturii si pescuitului (-46%), sanatatii si asistentei sociale (-21%) si transportului (-19%).
La nivel regional, cele mai importante scaderi au fost inregistrate in Sud-Vest, de peste -30%, in timp ce tot restul Romaniei s-a mentinut intre -10% si -20%.
Desi poate fi considerat negativ pentru luna august, Barometrul arata, in acelasi timp, ca potentialul IMM-urilor din Romania este unul urias, indiferent de provocarile pe care le intampina antreprenorii.
"Majoritatea dintre noi si-au imaginat cum ar fi sa aiba un business al lor. Altii au avut chiar o idee sau mai multe. Cativa au facut poate si ceva pasi in aceasta directie, dar cert este ca la fel de multi au renuntat inainte sa inceapa cu adevarat, s-au descurajat si au lasat ideea sa ramana idee. Cu toate acestea, primii pasi in antreprenoriat nu sunt chiar atat de greu de realizat. Ce conteaza cel mai mult este sa incepi de undeva si, mai ales, sa afli tot ce poti afla despre ce inseamna sa ai o afacere: care sunt etapele pe care va trebui sa le parcurgi, la ce sa fii atent, cum sa eviti greselile de la inceput de drum", spune Mircea Capatina, Co-Founder & Marketing Director SmartBill.
***
Dezvoltat in 2007, de antreprenorii Radu Hasan, Ioana Hasan si Mircea Capatina, SmartBill este in prezent cel mai utilizat si cel mai apreciat program de gestiune si facturare de pe piata din Romania, cu peste 65.000 de clienti. SmartBill se adreseaza unei plaje mari de afaceri, de la PFA-uri, companii mici si mijlocii, si pana la multinationale, din toate domeniile de business. Prin intermediul SmartBill se emit lunar peste doua milioane de facturi si se factureaza peste 8 miliarde euro anual.
Barometrul SmartBill este rezultatul unei analize efectuate pe un esantion compus din peste 20.000 de afaceri cu abonament SmartBill activ si cu istoric din ianuarie 2019 si pana in prezent. Majoritatea este reprezentata de catre firme mici, tehnologizate si cu o conducere deschisa la nou si solutii software. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

elmas_1octCOVID-19VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
rigips
hilti
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
econet
AHK 2018
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere