Agenda Constructiilor
Marti, 27 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Bilfinger Tebodin a livrat cu succes serviciile EPCM pentru proiectul Clariant Podari
Bilfinger Tebodin a livrat cu succes serviciile EPCM pentru proiectul Clariant Podari
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 20 Ian 2022 15:26
Grupul Bilfinger Tebodin, specializat in ingineria si managementul proiectelor de petrol si gaze, a celor din industria auto, chimica si biocombustibil, a livrat cu succes serviciile de EPCM (inginerie, achizitii si managementul lucrarilor de constructii) pentru noua fabrica de etanol celulozic dezvoltata de Clariant in Podari (judetul Dolj). Lucrarile de constructii s-au finalizat inca din octombrie 2021, dar Bilfinger Tebodin a continuat sa sprijine grupul Clariant sa finalizeze si componenta mecanica a proiectului.
"Am ajuns in faza de receptie si am finalizat inclusiv partea mecanica a noii fabrici. In aceasta perioada, predam proiectul catre Clariant pentru a gestiona in continuare etapa de punere in functiune si de pornire. Aceasta faza este de asteptat sa fie finalizata in prima parte a anului 2022", a declarat Jorg Gerritsen, Project Manager la Bilfinger Tebodin.
Fabrica de biocombustibil a fost construita pe un teren de 10 hectare, la executie participand peste 900 de muncitori in perioada de varf a lucrarilor. In afara de inginerie, Bilfinger Tebodin a asigurat, pe santier, serviciile de management de proiect si constructie, inclusiv gestionarea costurilor, a contractelor, planificarea, controlul calitatii si supervizare a lucrarilor.
"Pentru Clariant, a fost prima investitie in Romania. In acest context, stabilirea unei structuri organizatorice cu totul noi, identificarea unui teren potrivit si procesul complex de aprobare si avizare a proiectului au reprezentat cele mai mari provocari. Experienta Bilfinger in Romania a fost cruciala pentru o implementare de succes", a precizat Bernd Hirschberg, Project Director at Clariant’s Business Line Biofuels & Derivatives.
 
 
La randul sau, Vasile Macarov, manager de constructii la Bilfinger Tebodin, a precizat ca "fluxul de lucru si standardele inalte de sanatate si siguranta au fost gestionate de o echipa comuna formata din Clariant si Bilfinger Tebodin. Datorita acestei gestionari precise, pe site s-au inregistrat peste doua milioane de ore de munca fara incidente, un record de siguranta exceptional. Stransa cooperare si parteneriatul dintre Clariant Romania si Bilfinger Tebodin au fost cheia succesului in acest proiect".
Finalizarea constructiei este un pas important pentru implementarea comerciala a tehnologiei sunliquid®. Cand va fi pe deplin operationala, instalatia va avea o capacitate de procesare de circa 250.000 de tone de paie pentru a fabrica 50.000 de tone de etanol celulozic anual. Pentru asigurarea materiei prime necesare s-au semnat contracte cu peste 300 de fermieri locali. Investitia Clariant de la Podari s-a ridicat la circa 140 de milioane de euro.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
top 500
noark
top 500
viarom
quadratum
MAKITA
leviatan
Ubitech
strabag nivel 1
concelex
top 500
CDS
theda mar
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu