Agenda Constructiilor
Duminica, 14 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - MAT: Protocol de colaborare cu OAR pentru sustinerea turismului rural
MAT: Protocol de colaborare cu OAR pentru sustinerea turismului rural
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 17 Mar 2022 12:47
Ministerul Antreprenoriatului si Turismului a incheiat, la inceputul lunii martie, un protocol de colaborare cu Ordinul Arhitectilor din Romania (O.A.R.) cu scopul de a imbunatati imaginea si calitatea structurilor de primire turistica si a statiunilor turistice in mediul rural.
In baza acestui protocol, O.A.R. acorda cu titlul gratuit, pe o perioada de trei ani, dreptul de utilizare a Ghidurilor de arhitectura pentru incadrarea in specificul locului mediului rural in vederea promovarii lor de catre M.A.T. pe platformele online pe care le detine si in cadrul evenimentelor pe care le organizeaza.
‚‚Multumesc reprezentantilor O.A.R. pentru deschiderea acestui parteneriat printr-un prim protocol de colaborare, care isi propune sa creasca gradul de constientizare al specificului turismului rural. In urmatoarele saptamani vom realiza o campanie de promovare a arhitecturii traditionale, campanie destinata antreprenorilor romani, prin promovarea autenticului, a patrimoniului romanesc si a produselor turistice din mediul rural.’’ a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului si turismului.
Cele 53 de Ghiduri pentru incadrarea in specificul locului mediului rural pot fi accesate aici: https://oar.archi/buna-practica/ghiduri-de-arhitectura/.
Aceste documente cuprind seturi de reguli usor de aplicat si au rolul de a oferi linii directoare tuturor celor care doresc sa construiasca sau sa revitalizeze patrimoniul construit in mediul rural. Obiectivele acestor documente elaborate de catre O.A.R. sunt de a pastra spiritului asezarilor rurale din Romania si de a crestere calitatea vietii in mediul rural, conservand traditiile si peisajul cultural existente. Investitorii din turism si unitatile teritorial administrative sunt printre beneficiarii acestor ghiduri care propun educarea in sensul realizarii proiectelor cu respectarea principiilor de dezvoltare durabila.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
hilti
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
viarom
BMI_Icopal
rigips
hidroplasto
strabag nivel 1
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
FRONTALE
CELCO 2020

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere