Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Ianuarie 2025
Home - ANALIZA - Analiza pietei de utilaje pentru constructii, sisteme de cofrare, ascensoare si scule electrice pe anul 2020

Analiza pietei de utilaje pentru constructii, sisteme de cofrare, ascensoare si scule electrice pe anul 2020
Analiza pietei de utilaje pentru constructii, sisteme de cofrare, ascensoare si scule electrice pe anul 2020
PDF, 4 pagini A4
Pret: 36 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: ECHIPAMENTE PENTRU CONSTRUCTII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 10 aug 2020
Sumar: click aici
Majorare de pana la 30% pe pietele de utilaje, echipamente si lifturi
Piata locala de utilaje a inregistrat o crestere de aproximativ 30% in 2019 comparativ cu anul anterior, mentinandu-si traiectoria puternic ascendenta pe care se inscrie inca din 2018. Vanzarile de utilaje grele (heavy) s-au majorat cu 40%, iar cele din gama compact au sporit cu 25%, potrivit unor date prezentate de Asociatia Distribuitorilor de Utilaje pentru Constructii (ADUC). Piata locala de utilaje a ajuns, la finele anului 2019, la un volum de peste 2.000 de unitati comercializate, fiind foarte aproape de potentialul real indicat de furnizori in anii anteriori. Evolutia foarte buna a sectorului de constructii din Romania a reprezentat principalul factor care a miscat piata, in timp ce subventiile din fonduri europene si guvernamentale, care pot ajunge si pana la 90% din valoarea utilajelor, au reprezentat „combustibilul” acestui sector. Cresterea cererii din constructii a influentat favorabil si celelalte segmente de echipamente utilizate pe santiere - sisteme de cofrare, scule si unelte electrice profesionale -, dar si piata de ascensoare si lifturi.
Potrivit calculelor realizate pe baza rezultatelor raportate de principalii furnizori de sisteme de cofrare metalice din Romania, cifra de afaceri din domeniu a inregistrat o crestere de 20% in 2019, ca rezultat al evolutiei foarte bune a sectorului de constructii. Cei sase mari furnizori din domeniu - Cofraje Alsina, Doka, Faresin, Hunnebeck Romania, Peri Romania si Ulma Cofraje - au realizat o cifra de afaceri cumulata de 265,64 milioane de lei (55 milioane de euro), in crestere cu 20% comparativ cu nivelul de circa 220 de milioane de lei raportat de aceleasi companii in 2018.
Evolutia foarte buna a sectorului de constructii din Romania a avut un efect favorabil si asupra pietei de ascensoare si scari rulante, in 2019. Pe piata locala de profil sunt active aproximativ 20 de companii cu activitati de import/ distributie, montaj si service in domeniul ascensoarelor si scarilor rulante, care au realizat, in 2019, o cifra de afaceri totala de 510 milioane de lei (aproximativ 105 milioane de euro), in crestere cu 17,8% comparativ cu nivelul de 432,67 milioane de lei raportat de aceleasi societati la sfarsitul lui 2018.
Piata sculelor electrice a inregistrat o evolutie buna in prima jumatate a anului in curs, fiind impulsionata atat de evolutia favorabila din sectorul de constructii, cat si de pandemia de Covid-19, in contextul in care furnizorii au raportat cresteri mai ales la nivelul vanzarilor din retelele de bricolaj si al celor online. In total, piata locala a sculelor electrice, inclusiv unelte pentru gradinarit, se situeaza la un nivel valoric de circa 180-190 de milioane de euro, conform evaluarilor realizate pe baza rezultatelor din anii anteriori si a celor referitoare la importuri/ exporturi, dar, in lipsa unor cercetari de piata realizate de catre o organizatie specializata, este dificil de estimat valoarea reala a pietei de scule electrice. Marja de eroare este mare, mai ales in conditiile in care segmentul DIY reprezinta circa 50% din totalul estimat al pietei, iar marcile proprii ale marilor retaileri au o pondere semnificativa din vanzarile acestora.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii furnizoare de echipamente pentru constructii. De asemenea, isi expun punctul de vedere si furnizori importanti de sisteme de cofrare si ascensoare.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de utilaje pentru constructii si sisteme de cofrare, ascensoare si scule electrice va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2021.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIMhiltiTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
leviatan
Acvatot 2019
strabag nivel 1
konsent
EDIT-Structural
GEWISS
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
SSAB
rigips
concelex
BogArt
noark
MAKITA
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
CDS
theda mar
VEGO
EURO BUILD
AED
Arduro
DRS
MCA
ELECTROGRUP

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<