Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - ANALIZA - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza pietei constructiilor in anul 2020, post Covid-19

Analiza pietei constructiilor in anul 2020, post Covid-19
Analiza pietei constructiilor in anul 2020, post Covid-19
PDF, 4 pag A4
Pret: 48 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: CONSTRUCTII & INSTALATII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 19 mai 2020
Sumar: click aici
In numai doua luni, criza generata de coronavirus si de masurile luate pentru limitarea raspandirii pandemiei au schimbat major modul in care se lucreaza in toate domeniile, inclusiv in sectorul de constructii, iar foarte multe dintre acestea se vor mentine si dupa incheierea crizei. Pe cele mai multe santiere, chiar daca nu au fost inchise in aceasta perioada, modul de lucru s-a modificat substantial pentru a se respecta regulile de siguranta, igiena si distantare sociala. In plus, mai mult de 50.000 de contracte de munca au fost incetate, intr-un sector care in urma cu nici doua luni era nevoit sa importe muncitori din Asia. De la reinnoirea regulilor de securitate la locul de munca, pana la termene mai lungi de livrare a proiectelor si modificari substantiale in organizarea fortei de munca, noul coronavirus a adus schimbari majore de perspectiva, in special pe marile santiere. Noua normalitate se defineste in aceasta perioada si in sectorul de constructii.
Avand in vedere noile realitati economice, piata constructiilor ar putea sa inregistreze o contractie de -1,9% in acest an comparativ cu 2019, ca productie realizata, in timp ce valoarea adaugata bruta a sectorului se va reduce cu -1,7%, arata cele mai noi date publicate de Comisia Nationala de Strategie si Prognoza (CNSP), in luna aprilie. Totodata, constructiile vor avea o pondere de 6,6% din PIB, iar contributia sectorului la cresterea reala a PIB in 2020 va fi negativa (-0,1%). Estimarile mai indica o scadere economica de 1,9%, singurul sector care nu va incheia anul cu rezultate negative fiind cel agricol (+0,2% ca productie si +0,3% ca valoare adaugata bruta). Potrivit CNSP, volumul lucrarilor de constructii va scadea, la randul sau, in acest an, cu -1,1%, cea mai semnificativa contractie fiind remarcata in cazul lucrarilor de reparatii capitale (-4,4%). Evolutii negative sunt prognozate, insa, si pentru lucrarile de constructii noi (-0,4%) si in cazul celor de intretinere si reparatii curente (-1,6%). Pe tipuri de constructii, sunt estimate scaderi la cladiri (-2,1%) si stagnare la inginerie civila / infrastructura. Prognoza indica o contractie mai accentuata in cazul cladirilor nerezidentiale (-2,7%), in timp ce piata rezidentiala va avea un declin de -1,2%. In ceea ce priveste preturile din constructii, CNSP estimeaza o majorare de +2,7% in 2020.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date privind evolutia sectorului de constructii in contextul pandemiei Covid-19, cu opiniile managerilor unora dintre cele mai mari companii de pe piata. Analiza este completata si de cuantificarea unor date de la Institutul National de Statistica, din surse guvernamentale, de la CNSP si altele, inclusiv privind piata muncii si definirea noii normalitati in sectorul de constructii in perioada de distantare sociala.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de constructii va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2021.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
SIGM
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
konsent
quadratum
CDS
concelex
viarom
noark
Acvatot 2019
Arduro
rigips
SSAB
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
siniat
ness project
Ubitech
MAKITA
leviatan
BogArt

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander