Agenda Constructiilor
Joi, 21 Noiembrie 2024
Home - ANALIZA - Analiza pietei de constructii pe anul 2013

Completati si trimiteti solicitarea pentru primirea documentului cu plata prin OP
Document:
Analiza pietei de constructii pe anul 2013

Date facturare
Denumire firma/Nume: *
CUI *
E-mail: *
Adresa: *
Telefon: *
* Toate campurile sunt obligatorii
Analiza pietei de constructii pe anul 2013
Analiza pietei de constructii pe anul 2013
PDF, 6 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: ASCENSOARE & SCARI RULANTE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 24 apr 2013
Sumar: click aici
Prudenta si incertitudine pe piata constructiilor
Piata interna a constructiilor ar putea reveni pe un trend crescator inca din acest an, avand in vedere estimarea de crestere cu 3,1% realizata de Comisia Nationala de Prognoza (CNP) si previziunea de majorare cu 0,5% in domeniul materialelor de constructii, ce apartine Asociatiei Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania (APMCR). Totusi, existenta in bransa a unor opinii negative cu privire la evolutia din 2013 indica, de fapt, ca activitatea din domeniu va fi umbrita, in continuare, de incertitudine si impredictibilitate, context in care operatorii au ca unica optiune o atitudine prudenta in ceea ce priveste orice afacere. Trebuie luat in considerare, la elaborarea oricarei strategii, chiar si pe termen scurt, faptul ca piata constructiilor a pierdut 6 miliarde euro in intervalul 2008-2012 (de la 15,3 miliarde euro la 9,3 miliarde euro), la care se adauga peste un miliard de euro in randul producatorilor si furnizorilor de materiale (de la 4,5 miliarde euro in 2008 la 3,3 miliarde euro anul trecut). Principalele temeri ale managerilor companiilor specializate sunt legate, in continuare, de riscurile generate de impredictibilitatea pietei, intarzierile la plata creantelor, blocarea finantarii unor proiecte incepute si stoparea celor noi, ce ar putea sa dezechilibreze inca o data un sector care a reusit sa se stabilizeze in ultimii doi ani. O raportare anuala pe baze statistice – care sa aiba o relevanta sporita - este, in aceasta perioada, mult mai dificil de realizat, avand in vedere si noua metodologie de cuantificare a rezultatelor analizate de Institutul National de Statistica (INS), care a impus revizuirea unor indicatori. Avand in vedere modificarea perioadei de referinta de la anul 2005 la 2010, cele mai recente date statistice confirma trendul usor crescator in care se incadreaza piata locala de constructii, cel putin la o baza de raportare secventiala.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei TOP-Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si prognoze ale unor institutii precum: Comisia Nationala de Prognoza - CNP, Institutul National de Statistica - INS, Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii - APMCR, Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii – ARACO, Ordinul Arhitectilor din Romania – OAR si altele. In cadrul articolului, se evidentiaza situatia actuala si perspectivele domeniului constructiilor, in ansamblul sau, precum si, in particular, aspectele specifice unor segmente cum ar fi: termoizolatii, hidroizolatii, lacuri si vopsele, placi ceramice, gips-carton, sisteme pentru hale, profile metalice si panouri termoizolante, materiale pentru acoperisuri, instalatii electrice integrate, ciment, betoane si agregate, elemente pentru zidarie (caramida si BCA), sisteme HVAC, tubulatura si fitinguri pentru retele de apa si canalizare, sisteme de epurare a apei, scule si unelte electrice, utilaje pentru constructii, ascensoare si scari rulante.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de constructii va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2014.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiTotalEnergiesABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
DRS
EDIT-Structural
SSAB
ness project
viarom
Ubitech
quadratum
VEGO
noark
CDS
Acvatot 2019
rigips
ELECTROGRUP
theda mar
concelex
BogArt
Arduro
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
konsent
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<