Agenda Constructiilor
Vineri, 14 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Deloitte: Cheltuielile cu Inteligenta Artificiala Generativa cresc cu 30%, in 2024
Deloitte: Cheltuielile cu Inteligenta Artificiala Generativa cresc cu 30%, in 2024
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 01 Feb 2024 12:23
Cheltuielile companiilor cu Inteligenta Artificiala Generativa (Gen AI) vor creste cu 30%, in 2024, la nivel global, in timp ce piata cipurilor optimizate pentru aceasta tehnologie va ajunge la peste 50 de miliarde de dolari, de la aproape zero in urma cu doi ani, releva un raport Deloitte, citat de Agerpres.
Cuantumul cheltuielilor pe care companiile l-au inregistrat cu Gen AI in 2023 a fost de 16 miliarde de dolari.
Potrivit celei mai recente editii a raportului "Deloitte Technology, Media and Telecommunications (TMT) Predictions", veniturile globale generate de cipurile create pentru Gen AI ar putea ajunge la 400 de miliarde de dolari, in 2027 si, impreuna cu alte cipuri care permit utilizarea de solutii AI, ar putea reprezenta jumatate din valoarea tuturor semiconductorilor vanduti.
In ceea ce priveste serviciile de streaming, peisajul ar putea deveni mai complex, dar cu un salt semnificativ spre profitabilitate, principalii furnizori de servicii de streaming video la cerere din SUA oferind un numar dublu de tipuri de abonamente care includ diverse oferte cu beneficii specifice la preturi diferite, de la o medie de patru optiuni in 2023 la opt sau chiar mai multe pana la finalul anului 2024.
Totodata, in zona dispozitivelor mobile, smartphone-ul ar putea avea unul dintre cei mai buni ani din istorie, in 2024, fiind folosite de trilioane de ori pentru autentificare, cum ar fi pentru accesarea site-urilor, efectuarea platilor online si in magazine, deblocarea masinilor si accesul in cladiri. In acest context, costul anual al breselor de date va creste la peste cinci trilioane de dolari, in acest an.
Pe segmentul serviciilor de divertisment audio, cum ar fi podcasturile, platformele de streaming de muzica, radioul si cartile audio, raportul Deloitte arata ca mai multi consumatori din intreaga lume vor opta pentru acestea, in acest an. Astfel, numarul mediu lunar de ascultatori va ajunge la peste 1,7 miliarde pentru podcasturi, la 270 de milioane pentru cartile audio, la 750 de milioane pentru platformele de streaming de muzica si la aproape patru miliarde pentru radio.
De asemenea, in urmatorii doi ani, jucatori din industria media, precum HBO Max, care a transformat seria de jocuri "The Last of Us" in serial de televiziune in 2023, si Netflix, care a lansat oferte de jocuri video pe dispozitive mobile, inclusiv jocuri bazate pe filmele si serialele disponibile abonatilor sai, pun deja bazele pietei de profil. Ponderea veniturilor incasate din drepturile de proprietate intelectuala asupra jocurilor video se va dubla, pana in 2025, iar platformele mari care ofera servicii de streaming video vor include seriale si filme bazate pe jocuri.
Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta fiscala si juridica, consultanta, consultanta financiara si managementul riscului catre aproximativ 90% din companiile prezente in topul Fortune Global 500 si mii de companii din sectorul privat.
In Romania, Deloitte este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta si managementul riscului, consultanta financiara, solutii de servicii si consultanta in tehnologie.
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
CONCEPT STRUCTURE
ness project
quadratum
strabag nivel 1
Acvatot 2019
siniat
Ubitech
leviatan
konsent
CDS
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
viarom
theda mar
noark
rigips
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander