Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - HORVATH: Peste 70% dintre firmele est-europene implementeaza tehnologii digitale
HORVATH: Peste 70% dintre firmele est-europene implementeaza tehnologii digitale
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 03 Mai 2022 12:09
Smart Dashboards, Advanced Analytics, Big Data si Predictive Forecasting sunt cele mai intalnite tehnici digitale adoptate in ultima perioada de catre departamentele operationale din companii, in incercarea de a se adapta la noua normalitate post-pandemica, arata studiul CFO Panel 2022, realizat la inceputul acestui an de compania de consultanta in management Horvath.
Mai mult de 80% dintre directorii financiari din Europa de Est considera cresterea investitiilor in automatizare si digitalizare drept o oportunitate de top pentru a iesi din impasul creat de pandemia Covid-19. Companiile participante la studiu sunt fie in proces incipient de implementare, fie deja au implementat una dintre cele patru metode de tehnologizare. Top 3 cele mai adoptate tehnologii sunt: Smart Dashboards (peste 70% dintre companii), Advanced Analytics (peste 60%) si Big Data (peste 60%).
„Simplul acces la date nu este suficient. Informatia in sine nu foloseste nimanui daca nu poate fi interpretata intr-un timp cat mai scurt in contextul de afaceri, integrata in strategia companiei si folosita pentru a lua decizii actionabile de business”, spune Georgiana Vintila, Managing Consultant, Digital Transformation Expert, Horvath Romania.
Ajuta la luarea rapida a deciziilor, sunt interactive si determina tendinte. Acestea sunt principalele trei beneficii ale tablourilor de bord in business. Cunoscute mai ales sub denumirea de Smart / Intuitive Dashboards (tablouri de bord inteligente / intuitive), acestea sunt niste instrumente analitice care permit vizualizarea datelor din diverse industrii. De exemplu, pot reprezenta un tablou de raportare pentru indicatorii cheie de performanta din companie. Pe scurt, le arata directorilor financiari unde se afla in fiecare zi si ii ajuta sa extrapoleze si sa dea sens tendintelor pentru a lua cele mai bune decizii. Industriile care au inceput sa adopte cel mai mult Smart Dashboards sunt: industria auto, industria farmaceutica si industria IT.
In completarea Smart Dashboards vine Advanced Analytics, o alta metoda care permite examinarea autonoma sau semi-autonoma a datelor folosind tehnici si instrumente sofisticate, de obicei altele decat cele traditionale de business intelligence (BI). Scopul acestora este de a descoperi perspective mai profunde, a face predictii sau a genera recomandari avizate. Conform CFO Panel 2022, industriile care au inceput sa adopte cel mai mult Advanced Analytics sunt: Industria farmaceutica, Industria IT si Industria retail.
Big Data / Data Lakes reprezinta seturi de date mari si complexe care sunt atat de voluminoase, incat software-ul traditional de procesare nu le poate gestiona. Aceste „lacuri de date” contin informatii in forma lor bruta cu scopul principal de a oferi acces facil analistilor de business, inginerilor de date, directorilor financiari si altor specialisti capabili sa imbunatateasca performanta companiilor din care fac parte. Industriile care au inceput sa adopte cel mai mult Big Data / Data Lakes sunt: Industria bancara si de servicii financiare, Industria auto si Industria retail.
Predictive Forecasting (de exemplu, prognoza predictiva a vanzarilor) este o tehnica de estimare automatizata care permite ajustarea continua a previziunilor. Astfel, compania poate sa identifice precoce oportunitati noi si riscuri, adaptandu-si in timp real deciziile de afaceri. Acesta este un alt mod digitalizat adoptat indeosebi de Industria farmaceutica si Industria furnizarii de energie.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTETotalEnergiesSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
VEGO
leviatan
theda mar
strabag nivel 1
DRS
ELECTROGRUP
Acvatot 2019
CDS
SSAB
rigips
ness project
noark
konsent
EDIT-Structural
SIGM
Ubitech
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
AED
concelex
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
Arduro
viarom
BogArt

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<