Agenda Constructiilor
Marti, 26 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - PLANRADAR: Crestere a cererii de aplicatii ce optimizeaza procesele din constructii
PLANRADAR: Crestere a cererii de aplicatii ce optimizeaza procesele din constructii
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Ovidiu Stefanescu 26 Nov 2024 06:20
Cu mai mult de 400 de angajati in 16 centre de lucru din intreaga lume, PlanRadar are in prezent peste 150.000 de utilizatori in 75 de state de pe plan global, statisticile indicand faptul ca 75% din clienti opteaza pentru solutiile respective datorita usurintei in utilizare. Derulandu-si operatiunile sub sloganul " Ziua de lucru, acum simplificata", compania accentueaza ca digitalizarea nu presupune renuntarea la cunostintele actuale, ci doar face procedurile mai simple, fiind similara unei modernizari, dar una cu efecte instantanee, in timp real. In continuare, Jozsef Szilard Simon, Regional Manager PlanRadar pentru CEE, SEE si Romania, ofera informatii interesante despre aceasta abordare si modul in care solutiile promovate contribuie la eficientizarea modului de lucru.

- Care sunt principalele tendinte pe piata locala de software pentru constructii?
- Pe plan local si european, observam o accelerare a trecerii catre digitalizarea proceselor esentiale din domeniul constructiilor, cum ar fi reglementarile, licitatiile si autorizarile. Acest trend confirma ca viitorul va fi din ce in ce mai digitalizat, iar companiile ar trebui sa vada aceasta schimbare ca pe o oportunitate, nu ca pe o amenintare. La PlanRadar, nu incercam sa schimbam complet sistemele existente, ci sa le facem mai eficiente si productive prin simplificarea proceselor. Este important sa intelegem ca digitalizarea nu mai este o simpla "tendinta", ci a devenit o paradigma care influenteaza toate industriile, inclusiv constructiile. Adaptarea la aceste tehnologii este esentiala pentru a ramane competitiv.

- Care este volumul vanzarilor anuale de licente / sisteme software ale companiei si cu cat estimati ca va creste acest indicator in 2024 si in perspectiva?
- Cel mai relevant indicator pentru PlanRadar este reprezentat de veniturile recurente. In acest sens, am inregistrat o crestere de 100% comparativ cu perioada anterioara. In plus, estimam o crestere de 70% a numarului de clienti pana la sfarsitul exercitiului financiar in curs, comparativ cu 2023. Pentru 2025 ne asteptam ca aceste cresteri sa continue, pe fondul unei cereri tot mai mari pentru solutii software care optimizeaza procesele din constructii.

- Care sunt cele mai importante companii din domeniul constructiilor, ce utilizeaza solutiile pe care le comercializati si pentru ce versiuni au optat?
- Printre partenerii nostri de prestigiu se numara companii de top precum Alesonor, Imotrust, WDP (Warehouses de Pauw), UTI Construction and Facility Management, IMSAT, Bog'Art. Aceste companii, care opereaza la scara larga, au nevoie de solutii personalizate pentru a-si optimiza procesele de constructie si management de proiect. In ultimii ani, licentele Enterprise au devenit alegerea preferata, datorita capacitatii lor de a se adapta proiectelor complexe, in timp ce licentele PRO au ocupat un loc important pentru companii medii care cauta eficienta fara a compromite calitatea. Observam o crestere semnificativa a cererii de solutii personalizate, care pot fi adaptate specificului fiecarui proiect, pe masura ce din ce in ce mai multe companii din domeniul constructiilor isi digitalizeaza activitatea.

- Cu ce dificultati va confruntati in accesarea domeniului de constructii?
- La PlanRadar, intelegem provocarile cu care se confrunta profesionistii din constructii si imobiliare in gestionarea proiectelor complexe. Platforma noastra ofera documentatie digitala simplificata, colaborare fara intreruperi si acces la rapoarte si informatii valoroase, toate menite sa eficientizeze operatiunile de zi cu zi. Viziunea noastra este "Pentru ca fiecare cladire si activ din lume sa fie construit si operat cu o solutie digitala", deoarece stim cum platforma noastra digitala poate face diferenta pe parcursul intregului ciclu de viata al constructiei si pentru toate partile interesate implicate in proiect. Unul dintre punctele forte ale platformei este flexibilitatea sa. PlanRadar este complet personalizabil, ceea ce le permite clientilor sa adapteze solutia noastra la procesele si cerintele lor existente. In plus, platforma este extrem de intuitiva, astfel incat toate partile implicate pot incepe sa o utilizeze rapid, fara a necesita instruire digitala specifica. Problemele critice pe care le intalnim cel mai frecvent sunt scepticismul unor companii care se chinuie sa identifice o rentabilitate a investitiei si care au inca o viziune foarte traditionala asupra industriei. In acest sens, datele noastre arata ca utilizarea PlanRadar aduce o economie medie de 7 ore pe saptamana per utilizator, ceea ce se traduce prin economii financiare semnificative. Este clar ca o schimbare de paradigma este necesara pentru a asigura evolutia intregii industrii.

- Ce investitii/ obiective aveti in vedere in 2024-2025?
- Pentru perioada 2024-2025, la PlanRadar urmarim o crestere semnificativa a numarului de clienti si a cifrei de afaceri, consolidandu-ne astfel pozitia pe piata. Vom continua sa investim in dezvoltarea produsului nostru, actualizand constant functionalitatile si imbunatatindu-le in functie de tendintele pietei si de nevoile anticipate ale clientilor. O atentie deosebita va fi acordata extinderii prezentei pe pietele internationale si diversificarii ofertelor noastre prin lansarea de noi functii si solutii inovatoare. In plus, planificam investitii majore in promovarea produsului, pentru a ajunge la noi segmente de piata si pentru a intari relatiile cu clientii existenti. Un alt obiectiv prioritar este furnizarea de servicii de suport de inalta calitate, venind astfel in intampinarea managementului clientilor nostri acolo unde echipele prezinta rezistenta la schimbare, preferand modul de lucru traditional.

- Care sunt cele mai noi servicii lansate pe piata, pentru companii? Aveti in plan noi lansari in 2024-2025?
- PlanRadar va introduce in curand o noua functionalitate "SiteView" bazata pe inteligenta artificiala, imbunatatind capabilitatile deja solide de documentare, comunicare si raportare ale platformei. Aceasta le permite utilizatorilor sa captureze imagini la 360° ale unui proiect in timp ce merg pe site, cu imaginile cartografiate automat pe un plan 2D, creand o inregistrare vizuala detaliata a activitatii in fiecare etapa a constructiei. Aceasta noua integrare confirma dorinta companiei de a propune continuu solutii din ce in ce mai eficiente pentru a raspunde nevoilor clientilor.

- Cu ce dificultati va confruntati in activitatea curenta? Ati observat o scadere a initiativelor si proiectelor de digitalizare a companiilor, in contextul inflationist actual? 
- Dupa cum am mentionat anterior, una dintre principalele provocari este rezistenta la schimbare a unor companii, care inca prefera metodele traditionale de lucru. Pe langa aceasta, contextul economic actual - marcat de inflatie, instabilitate geopolitica, cresterea dobanzilor si a costurilor generale - adauga presiuni suplimentare asupra industriei constructiilor. Deficitul de forta de munca si incertitudinea economica au impact asupra proiectelor de digitalizare. Cu toate acestea, ramanem optimisti si credem ca utilizarea platformelor digitale precum PlanRadar este o solutie esentiala pentru a atenua aceste efecte si pentru a creste eficienta si productivitatea. Incurajam companiile sa investeasca strategic in digitalizare, deoarece cele care adopta acum aceste solutii vor avea un avantaj competitiv clar atunci cand situatia economica se va stabiliza. Aceste investitii vor ajuta companiile sa fie mai pregatite pentru redresare si sa beneficieze de oportunitatile viitoare.
 
ALLBIMTotalEnergieshiltiSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
SIGM
MAKITA
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
viarom
leviatan
CDS
rigips
strabag nivel 1
quadratum
VEGO
SSAB
concelex
AED
Arduro
konsent
noark
ELECTROGRUP
ERBASU CONSTRUCT
DRS
EDIT-Structural
BogArt
Ubitech
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<