Agenda Constructiilor
Miercuri, 27 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Schneider Electric Romania integreaza AI pentru eficientizare operationala si energetica
Schneider Electric Romania integreaza AI pentru eficientizare operationala si energetica
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 27 Nov 2024 12:03
Recunoscuta la nivel global drept unul dintre campionii sustenabilitatii, Schneider Electric integreaza inteligenta artificiala in procesele sale de business pentru operatiuni mai agile si mai eficiente. 
Considerata a fi la fel de revolutionara ca PC-urile si Internetul in trecut, inteligenta artificiala castiga tractiune in toate industriile, redefinind operatiuni si strategii de business. Activitatea Schneider Electric in Romania nu face nici ea exceptie, compania integrand elemente de inteligenta artificiala la nivel de procese, servicii, eficienta si productivitate.
Astfel, la nivelul serviciilor, Schneider Electric Romania valorifica puterea inteligentei artificiale pentru evaluarea eficientei energetice a clientilor si conturarea unor strategii de decarbonizare. 
” Ca organizatie globala, integram un volum de cunostinte si date enorm in materie de sustenabilitate”, explica Lucian Enaru, Country General Manager pentru Romania, Armenia si Republica Moldova.” Cu ajutorul inteligentei artificiale putem analiza aceste date si crea repere in baza carora companiile pot sa-si evalueze amprenta de carbon mai usor si mai repede. Acest tip de analize sunt detaliate, precise si obiective, usurand foarte mult procesul decizional si permitandu-ne sa propunem planuri de decarbonizare pertinente, pragmatice si eficiente clientilor.”
Un alt capitol extrem de important, asupra caruia inteligenta artificiala isi pune amprenta in domeniul eficientei energetice este mentenanta predictiva a retelelor si instalatiilor energetice. Sistemele de senzori instalate de specialistii Schneider Electric in cladirile comerciale sau industriale comunica direct cu centrul Schneider Electric din Novisad, Serbia, transmitand informatii cu privire la starea instalatiilor electrice si permitand identificarea oricaror potentiale probleme de functionare, inainte ca acestea sa apara. 
Solutiile de analiza si de automatizare dezvoltate in Hub-ul de la Novisad, sustinute de expertiza locala a specialistilor din Romania, permit clientilor sa reduca timpii de nefunctionare a operatiunilor lor si sa-si eficientizeze instalatiile si fluxurile de productie. 
 
 
In plus, solutiile software ca Ecostruxure Microgrid Advisor se conecteaza la resursele energetice distribuite ale unui consumator, ajutandu-l sa-si eficientizeze functionarea si consumul si sa-si reduca in consecinta si costurile legate de energie electrica. Sustinute de algoritmi de machine learning, solutiile Schneider Electric analizeaza constant date de la generatoare de energie, statii de incarcare electrice, baterii, generatoare, UPS-uri sisteme HVAC & de iluminare si propun modalitati de a optimiza consumurile.
”Data fiind politica noastra de cultivare a specialistilor nostri interni si de valorificare a expertizei locale, ne bucuram sa punem la dispozitia colegilor nostri instrumente solide de lucru, bazate pe inteligenta artificiala, care sa le faca munca mai usoara si mai eficienta si sa-i ajute sa aiba un impact pozitiv cat mai mare in activitatea clientilor lor,” explica Lucian Enaru. 
Compania detine propria aplicatie ce are la baza inteligenta artificiala, bazata pe Chat GPT pentru eficientizarea sarcinilor de lucru minore si repetitive, dar si pentru procese complexe de analize de date, generarea de vizualizari sau cautarea de date si informatii in resursele companiei.
Un alt exemplu este platforma EcoStruxure Resource Advisor, sursa unica de date despre energie, sustenabilitate si amprenta de carbon. EcoStruxure™ Resource Advisor este o solutie pentru managementul energiei. Aceasta platforma permite companiilor sa colecteze, sa analizeze si sa automatizeze informatii care conteaza pentru obiectivele de sustenabilitate. Resource Advisor centralizeaza acele date intr-un singur loc, astfel incat AI si expertiza umana sa poata utiliza aceste cifre.
De altfel, la nivel global, Schneider Electric infiintase propriul AI Hub inca inainte de lansarea comerciala a solutiilor de AI generative.
”In afara solutiilor de tip generative AI, folosim in continuare procese de machine learning si deep learning, care ne ajuta, de exemplu, in Smart Energy Management Systems (SEMS), sistemele de management eficient al energiei care sustin viabilitatea energetica a cladirilor in contextul tendintei globale de decarbonizare”, continua Lucian Enaru.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTETotalEnergieshiltiRAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ELECTROGRUP
VEGO
strabag nivel 1
noark
CDS
leviatan
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
SSAB
MAKITA
quadratum
konsent
Arduro
AED
DRS
viarom
concelex
rigips
ness project
BogArt
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<