Agenda Constructiilor
Joi, 26 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BOSCH: Cheia dezvoltarii o reprezeninta integrarea inteligentei artificiale (AI)
BOSCH: Cheia dezvoltarii o reprezeninta integrarea inteligentei artificiale (AI)
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 20 Dec 2018 14:32
Bosch se dezvolta cu solutii conectate pentru sisteme energetice si cladiri. Anul trecut, sectorul Tehnologie pentru constructii si energie a vandut aproximativ 13 milioane de dispozitive conectate la internet - de la sisteme conectate pentru incalzire, racire si ventilatie pentru cladirile de birouri si pana la aplicatii pentru locuinte inteligente. „Internetul lucrurilor este si va continua sa fie principala forta motrice pentru activitatea noastra”, a declarat la o conferinta de presa dr. Stefan Hartung, membru al Consiliului de Administratie Bosch, responsabil pentru sectorul Tehnologie pentru constructii si energie. Compania estimeaza un volum de vanzari in acest sector de 5,5 miliarde de euro in 2018. Aceasta inseamna o crestere cu 2 sau 6 procente, dupa ajustarea in functie de cursul de schimb valutar. Acesta a adaugat ca inteligenta artificiala va fi cheia noilor progrese din domeniul internetului lucrurilor, precum si pentru dezvoltarea ulterioara: „Cu ajutorul inteligentei artificiale, produsele conectate la internet vor deveni asistenti inteligenti”.
Inteligente si conectate: siguranta, eficienta si confort sporite
In domeniul tehnologiei pentru constructii si energie, conectivitatea si inteligenta artificiala au potentialul de a spori siguranta, eficienta si confortul. Un exemplu: divizia Tehnologie pentru constructii ofera camere video care utilizeaza analiza inteligenta a imaginilor pentru a identifica incendiile. Cu o linie directa de monitorizare a situatiilor potential periculoase, aceste camere video depisteaza flacarile si fumul in cateva secunde, chiar mai rapid decat detectoarele conventionale de fum. Fumul nu trebuie sa ajunga la plafon pentru ca alarma sa fie declansata si acele cateva secunde suplimentare pot ajuta la limitarea daunelor si poate chiar salva vieti.
„Despre inteligenta artificiala vorbeste toata lumea. Noi o punem in practica”, a declarat Hartung. „In zece ani, fiecare produs electronic Bosch fie va utiliza inteligenta artificiala, fie va fi dezvoltat si fabricat cu ajutorul acesteia”. Compania intentioneaza sa investeasca in acest sens aproximativ 300 de milioane de euro doar pentru extinderea Centrului Bosch pentru inteligenta artificiala (BCAI) pana in 2021. La BCAI lucreaza in momentul de fata 170 de experti la nivel global si se preconizeaza ca numarul acestora va creste la 400. Acestia lucreaza in prezent la cele aproximativ 80 de proiecte de dezvoltare, de la conducerea automatizata si pana la aplicatiile din medicina si productie. Multe dintre acestea sunt derulate in colaborare cu parteneri universitari, cum ar fi universitatile din Tübingen, Stuttgart si Amsterdam.
Promovarea platformelor deschise, a parteneriatelor si a interoperabilitatii
Bosch se concentreaza, de asemenea, asupra platformelor si parteneriatelor in cadrul activitatilor sale din domeniul tehnologiei pentru constructii si energie. „In lumea conectata sunt disponibile multe dispozitive si servicii, de la producatori diferiti”, a explicat Hartung. „Noi trebuie sa asiguram interactiunea dintre aceste dispozitive si servicii. Acestea trebuie sa se inteleaga unele pe altele si sa fie interoperabile, pentru a ajuta oamenii”. Din acest motiv, compania a infiintat cu cateva saptamani in urma Security and Safety Things GmbH (SAST), o filiala Bosch detinuta in intregime de aceasta. Acest startup lucreaza la prima platforma IoT din lume pentru aplicatii destinate camerelor video de securitate. SAST intentioneaza sa ofere ceva fara precedent: un sistem de operare care programeaza si controleaza aplicatii pentru diferite tipuri de camere video de securitate. Pentru actualizarea camerelor video fabricate de diferiti producatori va fi necesara doar o versiune, in loc de nenumarate variante software. „SAST depune eforturi pentru a crea nici mai mult nici mai putin decat o piata globala pentru aplicatiile destinate camerelor video de securitate cu acest sistem de operare deschis si standardizat”, a spus Hartung.
Schimbari in conducere
Dupa ce a ocupat timp de cinci ani postul de director al diviziei Tehnologie pentru constructii si energie, Hartung va preda stafeta lui Christian Fischer pe 1 ianuarie 2019. Inainte de a se alatura consiliului de administratie Bosch, dr. Fischer a fost asociat principal la Roland Berger, o companie de consultanta in management. Acesta detine un doctorat in stiinte economice. „Bosch a inceput sa exploreze oportunitatile oferite de internetul lucrurilor cu zece ani in urma, ceea ce ii ofera un avans semnificativ din punct de vedere tehnologic”, a declarat Fischer la conferinta de presa. „Compania Bosch este pozitionata extrem de bine pentru a face fata provocarilor transformarii digitale. De-abia astept sa iau parte la acest proces.”
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGTotalEnergiesABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
konsent
EDIT-Structural
quadratum
leviatan
SIGM
CDS
SSAB
GEWISS
Acvatot 2019
BogArt
ELECTROGRUP
noark
VEGO
EURO BUILD
DRS
strabag nivel 1
AED
Ubitech
concelex
theda mar
Arduro
rigips

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<