Agenda Constructiilor
Duminica, 27 Septembrie 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - GRAITEC Advance 2020, destinat digitalizarii si conectarii proceselor de proiectare
GRAITEC Advance 2020, destinat digitalizarii si conectarii proceselor de proiectare
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 30 Iul 2019 07:07
La inceputul lunii iunie a.c.,  GRAITEC, dezvoltator international de solutii BIM/CAD in sectorul AEC si Autodesk® Platinum Partner in Europa si cu filiale noi in Spania si Portugalia incepand cu anul 2019, a anuntat, printr-un comunicat, lansarea suitei GRAITEC Advance 2020.
Graitec Advance include un set de aplicatii software complementare solutiilor software si fluxurilor de proiectare BIM Autodesk. Produsele Graitec acopera 4 domenii de interes, pentru a ajuta utilizatorii in fiecare etapa de proiectare - din faza de concept pana in etapele de fabricatie:
DESIGN :Utilizarea aplicatiilor Autodesk impreuna cu solutiile PowerPack
SIMULATE : Modelare si analiza FEM avansata si optimizarea elementelor prin respectarea codurilor de proiectare
FABRICATE : Transferul informatiilor din etapa de design pana in faza de executie si livrare in santier
MANAGE : Gestionarea documentatiei si informatiilor pe parcursul derularii proiectelor, intr-un mediu comun de date (CDE), conform standardelor internationale.
Adresandu-se unui numar de peste 100.000 de utilizatori, Graitec continua avansul tehnologic si propune cele mai inovatoare solutii. Suita Graitec Advance 2020 include multiple noi functionalitati specifice diferitelor fluxuri de proiectare BIM din domeniul constructiilor.
Advance Design
Conceput special pentru inginerii constructori, ADVANCE Design ofera o solutie de varf pentru proiectarea si dimensionarea structurilor conform celor mai noi prevederi ale codurilor europene de proiectare . Avand la dispozitie o gama vasta de instrumente de modelare, discretizare, calcul cu elemente finite, dimensionare si optimizare structurala, Advance Design este complet integrat in fluxurile de proiectare BIM.
Integrare BIM: Advance Design este compatibil cu solutiile Autodesk Revit® si Autodesk Advance Steel®. Sunt posibile importul, exportul sau sincronizarea modelelor 3D. Incepand cu versiunea 2020, este posibil si transferul informatiilor referitoare la fortele seismice sau la ariile de armatura teoretica catre Revit®.
Cateva caracteristici ale versiunii Advance Design:
Analize numerice extinse: o noua metoda de calul a analizei modale - metoda RITZ - prin care este sporita viteza de calcul de cel putin 10 ori, analiza time-history cu accelerograme, controlul numarului de moduri proprii de vibratii calculate, afisarea completa a deformatei elementelor structurale.
Generator climatic automat conform standardelor  EN1991-1-4 si ASCE 7-10: structuri cu zabrele sau esafodaje, turnuri de tip antena, cladiri cu forma L in plan...
Verificarea elementelor metalice: posibilitatea definirii si a controlului grafic al blocajelor laterale pentru elementele cu sectiune metalica, optimizarea sectiunilor metalice prin utilizarea unor criterii de optimizare diferite (greutate, inaltimea sectiunii, inertie…), analiza avansata a sectiunilor prin interpretarea elementelor liniare cu 7 grade de libertate, noi tipuri de imbinari pentru contravantuiri.
Modul integrat pentru calculul si generarea carcaselor de armatura pe pereti: posibilitate de proiectare a unui perete sau a unui grup de pereti; considerarea incarcarilor seismice si a dispozitiilor constructive.
Graitec BIM Designers 2020
GRAITEC Advance BIM Designers este o colectie de instrumente ce permit o modelare intuitiva, o analiza avansata, obtinerea automata de detalii si realizarea de rapoarte de calcul complexe, in cadrul mai multor fluxuri de lucru structurale. Aceste aplicatii pot beneficia de suportul diferitelor platforme software, inclusiv Revit® , Advance Design sau Advance Steel®, permitand adoptarea progresiva, flexibila, a fluxurilor sau informatiilor BIM.
Graitec BIM Designers – Concrete Series:
Integrare cu platforma Autodesk Revit®: instrumente ce permit calculul si detalierea automata a carcaselor de armatura direct in platforma Autodesk Revit®.
Un nou modul de calcul al peretilor sau al grupurilor de pereti din beton armat - disponibil ca aplicatie individuala sau utilizat direct in cadrul platformelor Advance Design sau Autodesk Revit®.
Modul dedicat de generare automata, intr-un mod interactiv, a solutiilor de armare alcatuite din bare independente sau plase pentru placile din beton armat, direct in Autodesk Revit®.
Functionalitati noi pentru gestionarea etapei de detaliere a carcaselor de armatura, utilizand Autodesk Revit®: divizarea barelor de armatura dupa criterii multiple, extrase de armatura…
Armarea sectiunilor grinzilor din beton prefabricat si armarea consolelor, in cadrul aplicatiilor individuale.
Graitec BIM Designers – Steel Series
Modulul ofera integrare BIM cu platforma Autodesk Advance Steel®: instrumente de modelare 3D sau detaliere ce ruleaza direct in platforma Advance Steel®.
Noi tipuri de imbinari in modulul BIM Designer Steel Connections: placa de baza pentru stalp sau imbinari pentru contravantuiri alcatuite din teava.
Imbunatatiri in modulul Stairs & Railings: un nou algoritm ce creeaza rapid scarile, prin considerarea tuturor constrangerilor geometrice.
Advance Powerpack
PowerPack pentru aplicatiile Autodesk® ce reprezinta un pachet de aplicatii software centrat pe nevoile utilizatorului. Practic, fiecare comanda din PowerPack se axeaza pe accelerarea unor functionalitati specifice ale platformelor Autodesk, pentru o productivitate imbunatatita.
PowerPack for Autodesk Revit®:
Imbunatatiri in modulul BIM Connect ce integreaza aplicatiile Autodesk si solutiile Graitec.
Printre alte 50 de instrumente, versiunea 2020 integreaza modulul Work Tracker pentru generarea statisticilor referitoare la timpul de lucru petrecut de catre utilizatorii din cadrul echipelor de proiectare pe diferite fisiere Revit.
PowerPack for Autodesk Steel® asigura exportul modelului 3D PDF, o noua paleta de instrumente ce gestioneaza cele 29 de imbinari specifice, manager pentru special parts, noi criterii de generare a platformelor industriale.
Advance Workshop
GRAITEC Advance Workshop este un Sistem de Management Informatic (MIS) al procesului de fabricatie a structurilor metalice, usor de folosit, conceput pentru a oferi fabricantilor de structuri metalice controlul deplin asupra fiecarei etape de productie. Acestia pot gestiona stocurile, trasabilitatea, resursele umane si procesele CNC pentru o eficienta sporita si costuri reduse, astfel optimizand performanta generala a activitatii firmei.
Versiunea Advance Workshop include un nou CAD pre-processor, care asigura:
Conversie inteligenta a obiectelor ce provin din fisiere cu formate specifice (STEP, IGES, Solidworks®...).
Conversie in format 3D a desenelor 2D drawings pentru a recrea geometria initiala.
Automatizarea procesului de fabricatie pornind de la geometria 3D.
Procesare rapida a subansamblurilor.
Graitec Opentree - Cabinet
Este o solutie EDM (Enterprise Data Management) dedicata managementului documentelor asociate proiectelor BIM ce respecta practicile curente stabilite in cadrul standardului BS1192 si al etapei WIP (work in progress).
Achizitionata in anul 2019, Graitec continua dezvoltarea solutiei Opentree, prin adaugarea sabloanelor specifice fluxurilor de transfer al informatiilor definite in standardul ISO 19650. Utilizatorii folosesc solutia Cabinet pentru gestionarea datelor in etapa  WIP (work in progress), din momentul in care informatia este creata si pana in momentul in care aceasta este transferata intr-o platforma CDE (common data environment), precum Autodesk BIM360.
Despre toate acestea, Joseph PAIS, Graitec Product Director, comenteaza: „Datorita numeroaselor functionalitati noi ce acopera diferite domenii, precum integrarea BIM cu alte solutii software, noile functionalitati FEM, imbunatatirile in procesele de proiectare a elementelor din beton armat sau metal, versiunea Advance Design 2020 se pozitioneaza ca fiind solutia completa si eficienta dedicata specialistilor din industrie”.
Manuel LIEDOT, CEO Graitec, adauga: „De peste 30 de ani, Graitec sprijina, in mod constant, pe toti cei ce activeaza in industria constructiilor. Versiunea Graitec Advance 2020 reprezinta o etapa importanta in digitalizarea si conectarea proceselor de proiectare”.
Versiunea Graitec Advance 2020 poate fi  descarcata de aici.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
allbimElmas 375VideoConfAC-iulAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
hilti
rigips
strabag nivel 1
CELCO 2020
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere