Agenda Constructiilor
Joi, 28 Mai 2020
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - AAECR: Problematica prezentei radonului in cladiri si efecte asupra sanatatii
AAECR: Problematica prezentei radonului in cladiri si efecte asupra sanatatii
Expozitii & Conferinte Publicat de Cosmin Dincu 13 Iun 2019 08:25
Cu ocazia conferintei nationale a Asociatiei Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania (AAECR), ce a avut loc in zilele de 17 si 18 mai 2019, la Universitatea Transilvania din Brasov, au fost prezentate o serie de comunicari stiintifice de un real interes si care reunesc cercetari de ultima ora, cu impact asupra sectorului constructiilor.
Una din aceste comunicari stiintifice – extrem de importanta in viziunea auditorilor energetici (si nu numai) – a fost cea despre problematica prezentei radonului in cladirile din Romania, avandu-i ca autori pe prof. dr. ing. Mihai Bercea, de la Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” din Iasi si pe prof. dr. ing. Emilia-Cerna Mladin (Universitatea Politehnica Bucuresti), presedintele AAECR.
In introducerea acestei lucrari stiintifice, prezentate in fata auditoriului reunit in Aula Sergiu T. Chiriacescu a Universitatii Transilvania, din Brasov, autorii subliniaza ca „monitorizarea radonului, la prima vedere, nu ar face parte din preocuparile auditorului energetic din domeniul constructiilor, acestea fiind concentrate in principal catre asigurarea eficientei energetice a constructiilor, in conditiile asigurarii unui confort optim al ocupantilor, dat fiind ca omul isi petrece 75% din timpul unei zile, intr-o incapere. Confortul presupune insa si asigurarea unui numar optim de schimburi de aer, proaspat si cat mai curat. Pana acum cativa ani, prin aer curat se accepta ca acesta sa contina cat mai mult oxigen si cat mai putine component toxice (NOx- compusi ai azotului, mono si bioxid de carbon, praf, polen, bacterii, fungi, formaldehida etc.). Statisticile medicale au aratat ca in lista celor mentionate (dupa anii 50) trebuie incluse si gazele radioactive naturale, care sunt emanate de scoarta terestra (inodore si incolore), dar care provoaca multe decese, prin implicatiile nedorite asupra plamanilor - si nu numai. Unul din acestea este radonul. Prin acest demers stiintific, se urmareste o reatentionare a factorilor decidenti in privinta atentiei legislative care trebuie sa se acorde atenuarii practice a efectelor nedorite ale radonului in constructiile din Romania, atunci cand se pune problema unei constructii noi sau a reabilitarii uneia mai vechi”. Pentru a descarca studiul prezentat la conferinta, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMACADTeraSteelCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere