Agenda Constructiilor
Luni, 21 Iulie 2025
ABONARE REVISTE
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - EURO-CONSTRUCTII: Cercetari aplicate, prezentate la conferinta
EURO-CONSTRUCTII: Cercetari aplicate, prezentate la conferinta
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 15 Mai 2017 16:17
La cea de-a sasea editie a Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii 2017, care isi deschide portile la data de 23 mai 2017, la ora 8.00, in sala Atlas a Radisson Blu Hotel - Bucuresti, un subiect ce va atrage cu siguranta atentia auditoriului, format din circa 400 de participanti, este reprezentat de una dintre cele mai recente cercetari ale mediului academic, despre o serie de solutii inovatoare pentru eliminarea puntilor termice din cladirile cu un consum energetic redus. Elaborat de un colectiv de cercetatori de la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi, Facultatea de Constructii si Instalatii (Ioan N. Hossu, Marian Pruteanu, Costel Avram, Irina Baran si Dorina Nicolina Isopescu), studiul se refera, pe larg, la impactul puntilor termice, transferul termic prin punte, proiectarea si reproiectarea tehnologica a puntilor si aplicatii ale nanomaterialelor cu efecte asupra puntilor termice.
„Puntile termice sau nodurile constructive sunt zone neomogene ale elementelor de constructie din anvelopa, caracterizate de neuniformitatea fluxului de caldura. Acestea apar din cauza neuniformitatilor geometrice, din ratiuni arhitectonice si datorita ratiunilor de rezistenta mecanica prin combinatii tehnologice de materiale diverse, cu coeficienti de conductivitate termica diferiti. La cladirile vechi, pierderile de caldura prin puntile termice reprezinta circa 5%-10% din necesarul de incalzire, insa la cladirile eficiente energetic, acestea pot ajunge chiar si la 30%-40%. De aceea, o cerinta esentiala la cladirile performante este constituita de minimizarea impactului puntilor termice pana la anularea efectului acestora, etapa de la care pot fi simplificate calculele de proiectare, cladirea fiind considerata fara punti termice. Dupa o succinta prezentare a fenomenelor care apar in puntea termica, sunt analizate doua exemple de abordare a performantei, prin reproiectarea formei si prin utilizarea efectului termoizolatiilor ultrasubtiri obtinute cu tehnologii ultraperformante”, a declarat Ioan N. Hossu, referindu-se la subiectul pe care il ca prezenta in cadrul conferintei. Pentru informatii suplimentare si inscrieri, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergiesALLBIMBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE-IULIE 2025!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 191 (Iunie-Iulie 2025)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
leviatan
Eco Garden Construct
GEWISS
SIGM
Acvatot 2019
TECNIC
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
CDS
Arduro
strabag nivel 1
ELECTROGRUP
EDIT-Structural
quadratum
SSAB
MCA
KADRA
AED
concelex
MAKITA
EURO BUILD
Daikin
CONCEPT STRUCTURE
noark

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
 

Tamplarie aluminiu Termopan Salamander Pereti cortină Tâmplărie din aluminiu urmarirea comportarii in timp a constructiilor