Agenda Constructiilor
Sambata, 16 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - NOVATIK: Crestere de 52% a cifrei de afaceri in primele opt luni ale acestui an
NOVATIK: Crestere de 52% a cifrei de afaceri in primele opt luni ale acestui an
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 07 Sep 2021 06:24
Compania Novatik, producatorul sistemelor de invelitori metalice Novatik, a inregistrat o cifra de afaceri de peste 27,5 milioane de lei in primele opt luni ale anului in curs, in crestere cu 52% fata de perioada similara din 2020. Potrivit datelor firmei, in lunile iunie si august au fost obtinute cele mai bune rezultate, iar luna iunie a inregistrat un record al vanzarilor in intreaga istorie a societatii. 
Intreaga gama de produse Novatik a inregistrat cresteri de doua cifre, cu mentiunea ca tigla metalica cu acoperire de roca vulcanica Novatik NATURA a inregistrat o dublare a cantitatilor vandute. Distributia vanzarilor a fost relativ uniforma, in zona de sud a Romaniei fiind cele mai multe proiecte finalizate. In primele opt luni ale acestui an, exportul a avut o pondere de 25% din totalul cifrei de afaceri, in crestere cu 31% fata de aceeasi perioada a anului anterior, mai arata datele Novatik.
"Dupa un an 2020 afectat de pandemie, anul 2021 a debutat neasteptat, iarna blanda fiind unul dintre factorii care au influentat in sens pozitiv vanzarile. In ceea ce priveste cererea, se manifesta o tendinta crescuta pentru invelitorile faltuite si prefaltuite, acest lucru datorandu-se noilor trenduri din arhitectura care s-au manifestat pregnant in zona designului minimalist si modern. De asemenea, piata renovarilor si noile reglementari urbanistice si arhitecturale au condus la consolidarea acestei cereri, tabla faltuita fiind o solutie des intalnita in perioada inceputului de secol. Daca ne referim la culori, griul si negrul au dominat cererea. Cele doua culori au fost printre preferatele consumatorilor in aceste prime opt luni, devansand cererile pentru culorile maro si rosu, care au fost favoritele anilor trecuti. Daca discutam despre forme si profile, invelitorile cu aspect plat, cel putin in cazul nostru, sunt cele mai apreciate. Aceleasi tendinte le-am regasit si pe pietele externe unde suntem prezenti (Polonia, Croatia, Ucraina, Slovenia), conturand un trend regional in ceea ce priveste preferintele consumatorilor", a declarat Dan Mircescu, General Manager NOVATIK.
 
 
Compania Novatik isi mentine, in continuare, pozitionarea produselor in zona acoperisurilor premium, acestea diferentiindu-se  prin tehnologia de fabricatie, materii prime, design si, nu in ultimul rand, modalitatea de instalare, mai spun reprezentantii producatorului.
"Gama de culori si profile este in continua crestere si adaptare la trend-urile si nevoile pietei. Inovatia si designul sunt si vor fi in continuare atuurile companiei noastre. Competitivitatea companiei consta in solutiile propuse, gradul ridicat de siguranta, pe care produsele noastre il asigura consumatorilor,  garantiile extinse pe care le oferim si diversitatea profilelor si culorilor", mai explica specialistii in acoperisuri metalice.
Novatik este lider de piata in Romania pe segmentul tiglei metalice in panouri mici (unimodulare) si singurul producator de tigla cu acoperire de roca vulcanica din Romania. Anul acesta compania a aniversat 17 ani de experienta pe piata acoperisurilor premium din Romania. De asemenea, Novatik a devenit un brand important ipe piata din Polonia, care este considerata una dintre cele mai competitive piete din Europa in materie de acoperisuri metalice. Pentru 2021 compania estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 50% fata de 2020, iar profitul obtinut va fi reinvestit, ca si pana acum, in dezvoltarea companiei si in consolidarea brandului Novatik.
***
Novatik produce sistemele de invelitori Novatik METAL (tigla metalica in panouri mici, tabla prefaltuita, tabla faltuita, sisteme de jgheaburi si burlane) si Novatik NATURA (tigla metalica cu acoperire de roca vulcanica). Compania a dezvoltat constant noi profile ce imprima aspectul acoperisurilor traditionale, pastrand toate avantajele unui acoperis metalic (rezistenta sporita la coroziune, acoperis solid, durabil si greutate redusa). Designul acoperisurior Novatik este insiprat de aspectul invelitorilor consacrate care amintesc de tigla traditionala (Novatik NATURA CLASSIC | Novatik METAL CLASSIC), de acoperisurile faltuite (profil Novatik METAL CLICK), de acoperisurile din sindrila de lemn (Novatik NATURA WOOD | Novatik METAL WOOD), de aspectul ardeziei (Novatik NATURA SLATE | Novatik METAL SLATE), de arhitectura acoperisurilor mediteraneene (Novatik NATURA ROMAN) si de imaginea acoperisurilor traditionale din piatra (Novatik NATURA STONE).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKjungheinrichgamma_2021ALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
cv water 2021
hidroplasto
strabag nivel 1
rigips
Ubitech
CELCO 2020
Acvatot 2019
hilti
leviatan

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
bienala
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere