Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Iulie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - NOVATIK vrea sa ajunga la o cota de 70% a exporturilor, in urmatorii cinci ani
NOVATIK vrea sa ajunga la o cota de 70% a exporturilor, in urmatorii cinci ani
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 17 Dec 2021 06:54
Producatorul de sisteme de invelitori metalice si accesorii pentru acoperisuri Novatik a realizat o cifra de afaceri de 34 milioane de lei in primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 57% fata de aceeasi perioada din 2020. Numai in luna septembrie, compania a inregistrat vanzari de 6,5 milioane de lei, unul dintre cele mai bune rezultate obtinute de companie in lunile septembrie din intreaga sa istorie.
"In primele noua luni am inregistrat o crestere a cifrei de afaceri generata atat de majorarile de pret, cat si de majorarea volumelor vandute. In cazul nostru, s-a manifestat, in general, o cerere ridicata pentru invelitorilor faltuite si prefaltuite, pentru care am obtinut o crestere valorica de 154% fata de perioada ianuarie - septembrie 2020. O evolutie foarte buna au avut si celelalte produse din portofoliu. De exemplu, segmentul invelitorilor metalice cu acoperire de roca vulcanica Novatik Natura a inregistrat o crestere de aproape 100% comparativ cu perioada similara din 2020. Anul acesta, pandemia nu a reprezentat un obstacol, cel putin in primele noua luni, comparativ cu 2020, cand intreaga noastra activitate a fost complet bulversata, mai ales in prima perioada a anului", a declarat Dan Mircescu, directorul general al Novatik.
Compania a demarat un program de investitii de peste 1,2 milioane de euro, pentru achizitionarea unor noi echipamente de productie, cu scopul de a creste competitivitatea si eficienta. Urmeaza ca in 2022, odata cu retehnologizarea respectiva, sa lanseze si noi produse, cu un puternic caracter de diferentiere. De asemenea, conducerea Novatik intentioneaza ca ponderea pietelor externe sa atinga 70% in urmatorii cinci ani. 
"In acest moment, sunt o multitudine de incertitudini si provocari. Blocajul lanturilor de aprovizionare, criza energetica, criza medicala si, mai nou, criza politica, reprezinta motive de neliniste. Insa, in acelasi timp, toate aceste lucruri pot naste si oportunitati, pe care noi ne propunem sa le fructificam printr-o strategie smart si o gama de produse cu potential global. Primul trimestru al anului viitor va reprezenta o mare provocare pentru marea majoritate a companiilor din Romania, o iarna grea complicand si mai mult situatia. Este de urmarit, in primul rand, evolutia cererii si a consumului, tinand cont de cresterile de pret deja anuntate si de inflatia galopanta inregistrata pana la acest moment", a precizat Dan Mircescu.
***
Novatik are sediul si fabrica in localitatea Baicoi (judetul Prahova), unde produce invelitori Novatik Metal METAL (tigla metalica in panouri mici, tabla prefaltuita si faltuita, sisteme de jgheaburi si burlane) si Novatik Natura (tigla metalica cu acoperire de roca vulcanica), dar si sistemele de jgheaburi si burlane Novatik Ronda si Novatik Quadra.
Designul acoperisurilor Novatik este inspirat de aspectul invelitorilor consacrate care amintesc de tigla traditionala (Novatik NATURA CLASSIC | Novatik METAL CLASSIC), de acoperisurile faltuite (profil Novatik METAL CLICK), de acoperisurile din sindrila de lemn (Novatik NATURA WOOD | Novatik METAL WOOD), de aspectul ardeziei (Novatik NATURA SLATE | Novatik METAL SLATE), de arhitectura acoperisurilor mediteraneene (Novatik NATURA ROMAN) si de imaginea acoperisurilor traditionale din piatra (Novatik NATURA STONE).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
Ubitech
leviatan
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
viarom
FRONTALE
MAKITA
BMI_Icopal
strabag nivel 1
hidroplasto
rigips
hilti
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere