PEIKKO estimeaza pentru anul curent afaceri de pana la 10 milioane de euro |
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 09 Oct 2020 05:55 |
Producatorul finlandez de structuri din otel pentru cladiri Peikko mizeaza pe o cifra de afaceri de 7-10 milioane de euro in Romania 2020, dupa ce in prima jumatate a anului vanzarile companiei au ajuns la aproape 3 milioane de euro. Compania detine o unitate de productie in localitatea Bolintin Deal, achizitionata in 2018. Peikko Romania a inceput productia in 2019 si primele livrari au fost realizate in afara tarii, in Germania, Danemarca si Elvetia. In continuare, pe termen scurt si mediu, compania urmeaza sa investeasca in dezvoltarea resursei umane si a noilor produse, in vederea cresterii business-ului local.
Peikko Group Corporation, lider mondial in structuri slim-floor, aplicatii in domeniul energiei eoliene si tehnologii pentru constructii din beton prefabricat sau monolit, are birouri de vanzari in peste 30 de tari din Asia-Pacific, Europa, Africa, Orientul Mijlociu si America de Nord, cu operatiuni de productie in unsprezece tari. Peikko a generat o cifra de afaceri de 231 milioane de euro in 2019, avand peste 1.800 de angajati.
Interviu cu Laimonas Luižys, directorul general Peikko Romania si manager cu o experienta profesionala de 13 ani pe piata internationala a materialelor pentru constructii.
- Care sunt principalele tendinte de pe piata structurilor din otel pentru cladiri? Cum a evoluat piata in 2020?
- Principalele tendinte care marcheaza intreaga piata de constructii in aceasta perioada sunt reprezentate de scurtarea duratei proceselor de constructie, alinierea la economia circulara si reducerea amprentei de CO2. Acestea sunt valabile si pentru aria noastra de activitate. Dezvoltatorii si antreprenorii inteleg tot mai mult avantajele unui proces de constructie rapid - reducerea costurilor fixe pe santiere, rentabilitate mai rapida a investitiilor etc. Ultimii ani au demonstrat o cerere tot mai mare pentru mutarea cat mai multor procese de pe santierele de constructii in fabrici, unde elementele pot fi produse intr-un mediu controlat si sigur, ceea ce asigura rapiditate in executie si mai putina forta de munca necesara pe santier, la o calitate mai ridicata.
In ceea ce priveste emisiile de CO2, investitorii pun tot mai mare accent pe certificari de tipul BREEAM sau LEED, de unde rezulta o preocupare in crestere pentru costurile intregului ciclu de utilizare a cladirilor, nu numai pentru cele prevazute initial. S-a dovedit ca, pe intreaga durata de viata a unei cladiri, 75% reprezinta costuri operationale si numai 25% costuri de constructie, iar acest fapt trebuie luat in considerare inca de la inceputul etapei de proiectare.
- Cum a evoluat business-ul Peikko in Romania, in acest context?
- Anul 2019 a fost pentru Peikko Romania un punct de plecare si anul cresterii. Ne continuam dezvoltarea in 2020 si ne-am marit numarul de angajati cu 50%. Rezultate ale acestei evolutii pozitive sunt cresterea volumelor de productie si extinderea portofoliului de produse. Din 2021 intentionam ...
Pentru a continua lectura articolului in format complet Va multumim! |