Agenda Constructiilor
Sambata, 10 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - INDEX COMPANII - CONCEPT STRUCTURE
PAGINA PERSONALIZATA


CONCEPT STRUCTURE

CONCEPT STRUCTURE

Adresa: Str. Vasile Alecsandri nr. 4, Landmark Offices Building C, GF, București, S1
Telefon: 0752.240.779
Fax: -
E-mail: office@c-st.ro
Web site: www.conceptstructure.ro
Domenii: Proiectare si inginerie | Arhitectura & design | Consultanta tehnica
Descriere activitate
Proiectare structurala pentru spatii de birouri, cladiri rezidentiale, constructii comerciale si industriale, consultanta de specialitate.
Prezentare companie/institutie
Concept Structure depaseste 1,5 milioane mp de structuri proiectate
 
Concept Structure, firma de proiectare structurala activa in domeniu din 2008, a reusit ca, in cei 12 ani de experienta, sa construiasca un portofoliu de peste 1.400 de lucrari de inginerie - atat civile, industriale si agricole, cat si expertize de modernizare, reabilitare si punere in siguranta a unor imobile de patrimoniu cultural.
Echipa Concept Structure este compusa din aproximativ 40 de ingineri, plus personal administrativ, ajungand la un colectiv de aproximativ 50 de persoane. Echipa este tanara, media de varsta in companie fiind de aproximativ 33 de ani, incluzand atat angajati integrati inca din anul 3 de facultate, cat si specialisti cu experienta vasta in domeniu, de minimum 30 de ani. In perioada pandemiei, intreaga echipa s-a adaptat cu succes lucrului "la distanta", in acest moment in cadrul companiei fiind activi 7 colegi care lucreaza din afara biroului, din orase precum Suceava, Targoviste, Braila si Bucuresti.
Din punct de vedere al cifrei de afaceri, Concept Structure a incheiat anul 2021 cu un rulaj de 1,6 milioane de euro, tendinta pe termen scurt si mediu fiind crescatoare. Operational, dupa incheierea proiectelor aflate in derulare in 2022, conducerea companiei estimeaza ca va depasi 1,5 milioane de metri patrati construiti.
 
 
Proiecte de referinta finalizate si date in exploatare
        • Modernizarea si extinderea Santierului Naval Tulcea;
        • Sector Zero - cladirile de birouri Matei Millo si Tandem Offices Bucuresti;
        • Miro Offices;
        • AFI Mall Brasov;
        • AFI City Residential;
        • Mihai Bravu Residences;
        • Granvia Marina Constanta (faza 1);
        • Neo Mamaia;
        • City Point Bucuresti.
Santiere in lucru
In prezent, Concept Structure detine un numar considerabil de santiere in lucru, localizate atat in Bucuresti, cat si in alte mari orase ale tarii, precum Brasov, Constanta, Tulcea sau Iasi. Cateva santiere de anvergura sunt:
        • Extinderea Promenada Mall Bucuresti;
        • Ansamblul rezidential Stejarii 2 Bucuresti;
        • Granvia Marina Constanta (faza 2);
        • City Point Bucuresti (faza 2);
        • Teatrul Favorit Bucuresti;
        • Vulcan Residences Bucuresti;
        • Crown Towers Bucuresti;
        • Neo Timpuri Noi Bucuresti;
        • Port Jurilovca, judetul Tulcea;
        • Dimri Residential Bucuresti;
        • Extinderea Moldova Mall Iasi;
        • U-Center 2 Bucuresti;
        • AFI Brasov.
 
 
Parteneriate cu mari companii active pe piata
Pentru proiectele high end proiectate, Concept Structure a lucrat alaturi de companii de top in domeniul arhitecturii din Romania, precum: Westfourth Architecture, Architect Service, Cumulus, ADN BA, Artiline, Chapman Taylor, Deco Architects, Epstein, Studio3Puls etc.
De asemenea, compania colaboreaza cu cei mai mari dezvoltatori din industrie, printre cei cu care a lucrat in ultima perioada aflandu-se Forte Partners, AFI Europe, Tiriac Imobiliare, Speedwell, Granvia Romania, Shikun Binui, NEPI Rockcastle, Prime Kapital, Dimri etc.
Prin procedura design and build, Concept Structure a dezvoltat parteneriate puternice alaturi de antreprenori renumiti, printre care se afla BTD Construct & Ambient, Bog’Art, Consola Group, Terratest Geotehnic, Heberger, Aedificia Carpati si multi altii.
In plus, compania mentine o stransa legatura cu domeniul academic, avand colaborari solide si de lunga durata cu profesori universitari recunoscuti intern si international, precum: dr. ing. Mihai Pavel, conf. univ. dr. ing Andrei Olteanu, prof. univ. dr. ing. Sanda Manea, prof. univ. dr. ing. Romeo Ciortan, Ph.D prof. Radu Pascu. De asemenea, Concept Structure colaboreaza strans cu ingineri specialisti verificatori si experti tehnici cu experienta vasta in domeniu, precum: ing. Romulus Simion, ing. Ionut Vasilescu, ing. Zefir Apostol, ing. Nanescu Liliana, ing. Mihai Ursachescu etc.
Obiectiv: schimbare de paradigma in abordarea proiectarii structurilor
In perioada urmatoare, Concept Structure va prezenta o serie de lucrari de referinta, cu intentia de a face cunoscute solutiile tehnice abordate si implementate in proiecte, astfel incat, peste ani, aceste solutii sa poata fi verificate sau consultate. "Din pacate, in momentul de fata este foarte greu de identificat, in literatura de specialitate accesibila, informatii privind solutiile structurale ale cladirilor din fondul construit, motiv pentru care, la o eventuala expertiza sau amenajare, munca de strangere de informatii devine foarte anevoioasa", spune ing. Cristian Nastase, partener fondator al companiei.
Ca obiectiv principal pentru viitor, echipa Concept Structure isi propune sa schimbe paradigma asupra abordarii proiectarii structurilor, printr-o gandire deschisa, dar si prin integrarea proceselor de calcul inovative dezvoltate in ultima perioada, bineinteles, cu respectarea stricta a normelor de siguranta, calitate, costuri reduse si sustenabilitate energetica.
"Ducem o lupta continua in vederea pozitionarii in societate a inginerilor structuristi, care, din pacate, a capatat o conotatie lipsita de valoare si pe care trebuie sa o readucem la valoare ei reala, asa cum au pozitionat-o marii ingineri romani precum Anghel Saligny, Grigore Cerchez, Radu Priscu, Panaite Mazilu, Traian Popp si altii", a subliniat ing. Teodor Matei, partener principal la Concept Structure.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Martie/Aprilie 2022)
 

 
 
Proiectantii care duc “greul" unei constructii
 
Concept Structure - ingeniozitate in lumea statica a structurilor de rezistenta
 
Dincolo de aspectul unei cladiri, de frumusetea arhitecturii sale si chiar de gradul de confort, o cladire trebuie sa fie sigura. Concept Structure este o companie specializata in proiectare structurala, cu o experienta de 14 ani in domeniu, perioada in care a reusit sa gaseasca acele concepte structurale prin care cladiri cu arhitectura deosebita sa poata fi realizate in conditii de maxima siguranta, fara compromisuri. Compania a avut o ascensiune spectaculoasa pe piata de constructii, in cei 14 ani de activitate realizand aproape 1.000 de proiecte, cu o suprafata cumulata de circa un milion de metri patrati, reprezentand mai ales investitii private, cladiri emblematice pentru noua generatie de constructii moderne. Evolutia firmei s-a dovedit a fi una organica, incepand cu o echipa restransa de ingineri si ajungand, astazi, la 47 de angajati. Dupa cum spun chiar fondatorii companiei si o confirma proiectele realizate, Concept Structure se bazeaza pe creativitate, analiza, responsabilitate si multa ingeniozitate pentru a oferi structuri interesante si eficiente, prin toate departamentele pe care le inglobeaza.
 
Proiecte de la A la Z
Concept Structure realizeaza proiectele de la zero, de la dezvoltarea unei idei si a unui concept, pana la executie. "Pretuim viziunea arhitectilor nostri si o incorporam in inovatia noastra. Indiferent de proiect, am reusit sa gasim solutii eficiente si sa livram proiectele, respectand in acelasi timp bugete stranse si termene limita agresive", spune ing. Cristian Nastase, partener fondator al Concept Structure. Aceste aspecte sunt confirmate de crearea unor parteneriate deja de lunga durata cu dezvoltatori, antreprenori si arhitecti care revin la serviciile companiei si pentru noile lor proiecte.
In prezent, societatea este implicata in proiecte de anvergura alaturi de unii dintre cei mai mari dezvoltatori, constructori si companii de arhitectura de pe piata locala, precum: Forte Partners, AFI Europe, Speedwell, Tiriac Imobiliare, Gran Via Romania, Nepi Rockcastle, Prime Kapital, BTD Construct, Bog’Art, Consola Grup, Heberger, Westfourth Architecture, Architect Service, ADN Birou Arhitectura, Artline, Studio 10M si multi altii. "Practic, pentru ca in acest moment in birou proiectam si asistam tehnic aproximativ 990.000 mp construiti, ne asiguram de unitatea si eficienta proiectelor rezultate, pentru ca, asa cum a spus Marin Preda, «experienta este sursa cunoasterii». Fie ca este o cladire inalta sau un muzeu, un teatru sau un cheu maritim, o structura comerciala sau un complex rezidential, toate se regasesc deja in portofoliul nostru. Abordam fiecare proiect cu o nota unica si personala, pentru a satisface atat perspectivele arhitecturale, cat si pe cele economice", precizeaza reprezentantul Concept Structure.
Compania este condusa de patru parteneri: ing. Cristian Nastase - partener fondator, ing. Teodor Matei - partener principal si ing. Radu Geangus si ing. Ovidiu Chitu - parteneri asociati, si organizata in patru departamente de lucru, respectiv Departamentul de geotehnica si fundatii speciale (condus de ing. Cristian Radu), Departamentul de structuri din beton armat (reprezentat de ing. Radu Geangus, ing. Ovidiu Chitu, ing. Paul Danilov si ing. Dan Dumitrescu), Departamentul de structuri metalice (condus de ing. Alexandra Dumitrescu) si Departamentul de asistenta si urmarire tehnica a santierelor.
"O unealta folosita in procesele de proiectare cu impact in digitalizarea societatii o constituie baza de date creata pentru eficientizarea si armonizarea proiectelor noastre. In baza de date se regasesc anii de experienta acumulati prin extragerea si uniformizarea consumurilor de materiale, dar si a geometriilor asimilate in proiectele noastre pentru elementele din beton armat, in functie de tipologia structurilor: office, rezidential, industrial", a conchis fondatorul Concept Structure.
 
 
Experienta, cel mai bun profesor
Incepand cu vara anului 2017, Concept Structure a inceput un program de colaborare cu Universitatea Tehnica de Constructii (UTCB) si AICPS cu scopul integrarii studentilor in piata muncii, mai exact un program de tip internship. Acesta a evoluat de la doi studenti, in primul an, pana la 10 in anul 2021, compania fiind pregatita sa integreze pana la 15-20 de studenti in anul 2022.
"Acest program a devenit principalul motor de recrutare in biroul nostru, abordand o strategie de integrare si pregatire a inginerilor fara experienta, in detrimentul recrutarii directe a specialistilor cu experienta, care s-a dovedit, in timp, ineficienta pentru compania noastra. Din punct de vedere tehnic, colegii coordonatori ai acestui program, condusi si reprezentati de ing. Dan Dumitrescu, au reusit sa puna la punct un program de pregatire astfel incat, pentru o perioada de 4 saptamani, studentii sa poata intelege, intr-un mod foarte succint, fiecare etapa a unui proiect, pornind de la contractare si pana la punerea in opera a proiectului in santier", a explicat Cristian Nastase.
In cadru programului exista atat ateliere de proiectare, cat si vizite in santier, dar si prezentari si viziuni ale inginerilor cu experienta din cadrul biroului. Universitatea sustine acest tip de program prin acceptarea acestuia ca practica in cadrul programei scolare, astfel studentii obtinand un beneficiu in plus. Dupa terminarea programului de pregatire, studentii au posibilitatea sa continue colaborarea cu biroul de proiectare Concept Structure pana la terminarea studiilor, prin alocarea unor ore de vizita saptamanale, dar, bineinteles, fara afectarea calitatii procesului de educatie. Acestia au, astfel, posibilitatea sa se angajeze in cadrul echipei imediat ce obtin diploma de inginer.
 
Premiere in industria de constructii
Printre cele mai mari proiecte realizate de companie in ultima perioada se afla cladirile de birouri U Center (2 si 3), Miro Offices, Matei Millo, Tandem Offices, ansamblul rezidential Crown Towers si etapa a doua a complexului Stejarii, dar si proiecte publice, precum teatrul Favorit si infrastructura santierului naval VARD Tulcea. Toate solutiile de proiectare structurala sunt realizate utilizand cele mai noi tehnologii, cu materiale ce detin certificate de calitate in conformitate cu normele in vigoare si agrementate. Solutiile propuse sunt adaptate fiecarui proiect in parte si reprezinta rezultatul a mii de ore de munca, masuratori, calcule si colaborari, pentru elaborarea si constructia de proiecte sigure si confortabile.
Pentru amplul proiect al Reconversiei Santierului Naval Vard Fincantieri, ce a necesitat investitii de peste 100 de milioane de euro, compania a fost premiata de Asociatia Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (AICPS). Punctul culminant in cadrul reconversiei s-a concretizat in realizarea unei platforme maritime din beton armat executata integral in bazinul Vard sub incidenta apei din bazinul de lansare a navelor, platforma pe care se vor lansa nave cu o greutate de pana la 24.000 de tone. Instalarea unei macarale de tip Goliath cu o capacitate de 700 de tone, inaltime de 100 ml si deschidere de 90 ml a condus echipa de proiectare catre diferite tipuri de solutii, care vor permite functionarea santierului naval pe perioada de desfasurare a lucrarilor de modernizare, in ciuda complexitatii conditiilor structurale si geotehnice, precum si ale incarcarilor generate de echipamente. Macaraua descarca separat, cu primul reazem pe o zona aflata pe amplasamentul format din pachete de pamanturi necoezive, aluvionare, cu caracter puternic compresibil, iar celalalt reazem direct in bazinul de lansare a navelor, prin intermediul unor piloti cu diametrul de 1.200 mm cu fisa de 40 ml lungime.
O premiera in industria constructiilor a fost, de asemenea, creditata catre Concept Structure pentru proiectul de birouri Miro Offices, dezvoltat de Speedwell in zona Baneasa. Pentru prima data in cadrul unei constructie de tip civil, in Romania, a fost folosit betonul de inalta rezistenta, reprezentat prin clasa C60/75, folosit pentru zona tuburilor din beton armat. Antreprenorul general al lucrarii, compania Bog’Art, a utilizat aproximativ 1.100 mc de beton C60/75, cu impact direct in:
        • durabilitatea constructiei: capacitatea ridicata a compresiunii betonului;
        • protectia mediului: cresterea duratei de la 50 la 100 de ani prin sustenabilitate;
        • reducerea timpului de executie: sectiuni reduse ale elementelor din beton, cu impact direct in aria utila inchiriabila;
        • flexibilitate: capacitatea betonului obtinut poate conduce catre executia unor lucrari arhitecturale de arta.
 

 
Solutii inovatoare pentru proiecte emblematice
 
 
 
U Center Bucuresti (faza a II-a)
Stadiu - faza design and build;
Antreprenor general - Bog'Art;
Dezvoltator - Forte Partners;
Termen de executie - 24 de luni;
Suprafata desfasurata bruta (GBA) - 60.000 mp.

U Center Bucuresti (faza a III-a)
Stadiu - faza DTAC/PTh + proiect de demolare a fabricii Adesgo;
Dezvoltator - Forte Partners;
Termen proiectare - 6 luni;
GBA - 66.000 mp.

Stejarii Rezidential Bucuresti (faza a II-a)
Stadiu - faza design and build;
Antreprenor general - BTD Construct;
Dezvoltator - Tiriac Imobiliare;
Termen de executie - 24 de luni;
GBA - 60.000 mp.

Granvia Marina Constanta
Stadiu - faza design and build;
Antreprenor general - Hidrotop;
Dezvoltator - Gran Via Romania;
Termen de executie - 24 de luni;
GBA - 120.000 mp.

Vulcan Residence Bucuresti
Stadiu - faza design and build;
Antreprenor general - BTD Construct;
Dezvoltator - Nepi Rockcastle;
Termen de executie - 24 luni;
GBA - 36.000 mp.

Mall Moldova Iasi
Stadiu - faza de proiectare DTAC/PTh/DDE;
Dezvoltator - Prime Kapital;
Termen de proiectare - 6 luni;
GBA - 75.000 mp.

New Sky Residence Bucuresti
Stadiu - faza proiectare DTAC/PTh/DDE;
Dezvoltator - New Sky Apartments;
Termen de proiectare - 6 luni;
GBA - 45.000 mp.

AFI Cotroceni Loft Offices
Stadiu - faza proiectare DTAC/PTh/DDE;
Dezvoltator - AFI Europe;
Termen de proiectare - 6 luni;
GBA - 15.000 mp.

Port Judetul Tulcea Jurilovca
Stadiu - faza design and build;
Antreprenor general - Terra Construct;
Dezvoltator - Consiliul Judetean Tulcea;
Termen de executie - 12 luni.

City Point Avionului Bucuresti
Stadiu - faza DTAC/PTh/DDE;
Dezvoltator - Shikun Binui;
Antreprenor General - Tehnoclima General Contractor;
Termen de proiectare - 6 luni;
GBA - 60.000 mp.

Crown Towers Bucuresti
Stadiu - faza DTAC/PTh/DDE;
Dezvoltator - Metropolitan Development;
Termen de executie - 24 de luni;
GBA - 50.000 mp.

Extindere Promenada Mall Bucuresti
Stadiu - concurs faza design and build;
Dezvoltator - Nepi Rockcastle;
Antreprenor general - BTD Construct si Terratest Geotehnic;
Termen de proiectare - 6 luni;
GBA - 97.000 mp.
 
 

 
Crestere de 25% a cifrei de afaceri, intr-un an dificil pentru piata
Ing. Cristian Nastase: "Dezvoltarilor mixte traditionale li se adauga acum gradinite si spatii medicale"
 
Concept Structure a incheiat anul 2021 cu o crestere de 25% a cifrei de afaceri fata de nivelul din 2020. Compania si-a consolidat pozitia pe piata, a adaugat in portofoliu clienti si proiecte noi, a continuat colaborarile cu clienti existenti in noile lor dezvoltari si a accesat noi tipuri de proiecte, crescandu-si aria de expertiza.
Pentru anul 2022, ing. Cristian Nastase, partener fondator al societatii, se asteapta la o crestere atat a cifrei de afaceri inregistrate, cat si suprafetei totale proiectate in cadrul biroului, avand in vedere ca contractele in curs si santierele pentru care asigura asistenta tehnica reprezinta proiecte cu o suprafata cumulata de circa un milion de metri patrati. Printre proiectele contractate recent de Concept Structure se afla etapele 2 si 3 ale complexului de birouri U Center Bucuresti, ansamblurile rezidentiale Stejarii 2, Gran Via Marina Constanta, Vulcan Residence Bucuresti, Mall Moldova Iasi, New Sky Residence Bucuresti, City Point Avionului Bucuresti, UP-Site Bucuresti, dar si extinderea Promenada Mall Bucuresti cu spatii pentru birouri.
 
- Ati lucrat la foarte multe proiecte in ultima perioada. Care considerati ca au fost cele mai provocatoare pentru proiectantii Concept Structure?
- Dupa blocarea proiectelor de birouri de la inceputul pandemiei, rezidentialul si logisticul au reusit sa ne conduca catre crestere fata de anii precedenti. Cererea de proiecte s-a mentinut constanta, iar ceea ce ne-a ajutat foarte mult a fost capacitatea de a ne implica intr-o diversitate de proiecte de cladiri rezidentiale, de birouri si logistice. Participam, de asemenea, la multe concursuri de solutii bazate pe value engineering, la invitatii din partea firmelor de constructii consacrate.
Toate proiectele vin cu provocari carora le facem fata cu brio si avem mereu in vedere sa accesam noi piete, cum a fost cazul proiectului santierului naval din Tulcea. Evolutia mondiala a transporturilor maritime impune necesitatea dezvoltarii investitiilor realizate in domeniul infrastructurilor portuare din Romania. Astfel, impactul economic semnificativ al evolutiei industriei navale genereaza provocari ingineresti deosebite din punct de vedere al structurilor de manipulare a echipamentelor si a produselor componente si finite - nave de mari dimensiuni. Reconversia structurala a santierului naval Vard Fincantieri, din Tulcea, parte a unei investitii de aproximativ 100 milioane de euro, a constat in modernizarea procesului de fabricare si manipulare, deservind constructii navale de pana la 24.000 de tone. Dezvoltat in anul 1975, santierul naval Tulcea a fost supus de-a lungul timpului diferitelor perioade de exploatare si va fi incorporat in cadrul reconversiei structurale. Totodata, in vederea eficientizarii procesului de productie, extinderile aferente cheurilor si infrastructurii noilor cai de rulare - filele I si II - impreuna cu infrastructura macaralei Goliath, avand o capacitate de 700 TF, reprezinta elemente notabile in cadrul amenajarii portuare propuse, date fiind particularitatile proiectului.
Printre proiectele deosebite la care lucram se afla si cladirea de birouri U Center, faza a doua. Ansamblul are prevazute functiuni de interes general specifice unui centru de afaceri, functiuni publice reprezentative de importanta submunicipala si sedii ale unor organisme internationale, dar si de interes zonal - europene si amenajari publice. Pentru cladirea de birouri de clasa A (3S+P+8E+E9-tehnic) am propus o structura de rezistenta realizata din pereti individuali si cuplati din beton armat, respectiv cadre de beton armat dispuse pe ambele directii. Suprafata construita pentru faza a doua este de aproximativ 60.000 mp. Beneficiarul acestei investitii este Forte Partners, iar proiectul de structura a fost intocmit pe baza planului de arhitectura propus de firma Chapman Taylor, reprezentat de arh. Igor Bergmann, si Deco Architects, prin arh. George Cristescu.
- Cum se resimt, in cadrul companiei, efectele pandemiei legate de cresterea preturilor din domeniul constructiilor? Ati observat o reducere a cererii de proiecte, in acest context?
- Impactul pandemiei s-a resimtit in primele luni de la aparitie, in special in martie 2020, cand majoritatea proiectelor de birouri s-au stopat. Noi lucram, in acel moment, in diverse zone din Bucuresti, la 6 mari dezvoltari office sau mixed use. Cererea s-a mutat mai apoi preponderent catre rezidential, dar da, este adevarat ca preturile pentru materiale au inceput sa creasca semnificativ, crestere ce a trebuit sustinuta prin bugetele globale ale dezvoltatorilor. In acest context, proiectele nu au fost oprite totusi, interesul existand in continuare. Nu am resimtit o reducere in aceste conditii la nivel de proiectare.
Din 2022, a reaparut interes si pentru cladirile de birouri, dezvoltari care s-au oprit brusc la inceputul pandemiei.
- Care credeti ca vor fi tendintele in proiectare in anii urmatori, ca efect al pandemiei, dar nu numai?
- Proiectele de amploare pe care le avem in diverse stadii in cadrul biroului indica dezvoltarile mixed use ca o tendinta clara pentru anii ce vor urma. De asemenea, reteta rezidential/office/comercial este intregita acum de gradinite si unitati medicale dezvoltate sub aceeasi umbrela.
In plus, pandemia a condus catre dezvoltarea proceselor de tip work from home. Compania noastra s-a adaptat usor acestei realitati, noi lucrand partial in acest mod deja de cativa ani.
Procesele de proiectare vor introduce preponderent solutiile BIM, care inglobeaza toate specialitatile din dezvoltarea unui proiect, iar procedurile dezvoltarilor vor urma cursul design and build. Vor rezulta, cum deja se intampla, asocieri intre constructori si companii de proiectare capabile sa ofere un produs final coordonat si eficient catre client. Aceste procese confera deja, pe toate pietele externe, eficienta maxima si predictibilitate pentru toti factorii implicati in dezvoltarile imobiliare.
- Ce impact credeti ca vor avea digitalizarea si noile tehnologii pe piata de constructii si asupra fortei de munca si a productivitatii din acest sector?
- Digitalizarea are, pana la urma, scopul final de a maximiza predictibilitatea unui buget si a reduce pierderile tehnologice provenite de la toti factorii implicati. Impactul nu poate fi decat unul pozitiv, atunci cand tehnologia inglobeaza intr-un singur proces proiectarea, edificarea si project managementul unei dezvoltari. Ar mai ramane doar partea de autorizatii sa fie, de asemenea, insusita, pentru a se inchide acest cerc/algoritm complet, dar in asteptarea acestui aspect, nici nu poti castiga o partida de sah cu toate piesele pe tabla.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Ianuarie/Februarie 2022)
 

 

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltivailantVideoConfAC-iulALLBIMman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
Acvatot 2019
grundfos
CONCEPT STRUCTURE
CDS
leviatan
theda mar
leviatan
strabag nivel 1
Ubitech
BALTIC
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
rigips
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023