Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
PAGINA PERSONALIZATA


LEVIATAN DESIGN

LEVIATAN DESIGN

Adresa: Splaiul Unirii nr. 165, TN Offices 2, et. 8, Bucuresti, Judet Sector 3
Telefon: 021.320.01.38
Fax: 0374.093.992
E-mail: contact@leviatan.ro
Web site: www.leviatan.ro
Domenii: Proiectare si inginerie | Arhitectura & design | Management de proiect | Consultanta tehnica
Descriere activitate
Servicii complete de proiectare, arhitectură și inginerie; Management de proiect, studii de fezabilitate; Consultanță și asistență tehnică.
Prezentare companie/institutie
LEVIATAN & UBITECH: Tehnologiile digitale sustin tintele de sustenabilitate
 
 
 
 
 
 
 
Catalin Podaru
Functia/Firma: CEO, Leviatan Design si Ubitech Constructii.
 
Grupul de firme Leviatan Design & Ubitech Constructii este un important promotor al digitalizarii pietei de profil in Romania. Leviatan Design - firma de proiectare al carei motto este "Mind Matter" - a reusit sa se distinga pe plan local prin inalta sa capacitate de adaptare, sustinuta ferm de digitalizarea si de automatizarea proceselor interne, precum si de metodele de lucru inovatoare, cum ar fi BIM. In ceea ce priveste Ubitech Constructii, aceasta reprezinta una dintre cele mai tehnologizate companii active in prezent in Romania, care a reusit sa implementeze metodologia BIM la nivelul intregului proces de lucru, in cele mai importante proiecte derulate la nivel national. Firma cu capital 100% romanesc, aceasta ofera servicii complete in domeniu, precum antreprenoriat general, proiectare si executie, management si implementarea proiectului, fiind specializata in proiecte de tip design & build cu un grad ridicat de complexitate. La nivel de management, preocuparea centrala vizeaza implementarea si promovarea tehnologiilor noi pe piata din Romania, in toate etapele proiectului, precum si realizarea de constructii sustenabile, care sa permita utilizarea intuitiva si facila a solutiilor de Facility Management si Smart Buildings. In cele ce urmeaza, Catalin Podaru - CEO al celor doua companii - se refera la piata de profil, la performantele financiare si la solutiile identificate pentru asigurarea celor mai bune conditii in scopul atingerii obiectivelor strategice.
 
- Precizati nivelul cifrei de afaceri realizate de Leviatan Design si Ubitech Constructii in 2022 si in primele sase luni din 2023 si estimati evolutia acesteia in 2023.
- In anul 2022, grupul nostru de companii a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de peste 300 de milioane de lei, iar la jumatatea anului 2023, cifra de afaceri a fost de 160 de milioane de lei. Totodata, estimam ca pana la finalul acestui an vom depasi cu cel putin 25% cifra de afaceri inregistrata anul trecut.
- Cum a evoluat activitatea de constructii in primele sase luni din 2023 si in ce maniera considerati ca se va dezvolta aceasta pana la finalul anului, precum si in perspectiva apropiata?
- Piata constructiilor a avut o evolutie pozitiva in primele sase luni ale acestui an si estimam ca va urma acest trend pana la finalul lui 2023. Apreciem ca piata constructiilor din Romania are in prezent cele mai mari sanse de dezvoltare sustenabila, datorita fondurilor europene, inclusiv a celor din PNRR, iar in perspectiva anilor 2024 - 2025, ne asteptam sa vedem investitii majore in domeniul public. Totodata, dupa stabilizarea economiei si a preturilor, anticipam o crestere a investitiilor private, nu doar in zona rezidentiala, ca pana acum, ci si in zona facilitatilor de productie si a proiectelor privind productia de energie. Cu toate acestea, trebuie avut in vedere ca intentia Executivului de a elimina facilitatile fiscale din domeniul constructiilor ar putea genera o serie de probleme pentru multe companii din acest sector.
- Care sunt directiile de actiune viitoare, in vederea dezvoltarii celor doua companii (investitii in echipamente, digitalizare, noi tehnologii, pregatirea de specialisti etc.)? Vizati extinderea si in alte sectoare de activitate?
- Companiile noastre sunt profund angrenate in procesele de dezvoltare tehnologica pentru optimizarea fluxurilor de proiectare si executie si cresterea productivitatii si a nivelului de calitate in proiectele realizate. In plus, specialistii nostri urmaresc sa integreze componenta de inteligenta artificiala in cadrul fluxurilor de lucru, pentru a imbunatati toate procesele si pentru a multiplica valoarea datelor generate si a usura activitatea oamenilor. Aceasta transformare fundamentala este realizata cu sprijinul firmei eConfaire, care este parte a grupului nostru de companii. Totodata, lucram la integrarea echipamentelor de ultima generatie, atat in procesul de proiectare, cat si in cel de executie, pentru crearea unui Digital Twin care sa cuprinda informatii precise si complete despre proiectele pe care le realizam. Astfel, obtinem valoare adaugata tangibila pentru echipele de lucru, dar mai ales pentru clientii care isi doresc o calitate ridicata a proiectelor intr-un timp scurt.
- Cum a evoluat activitatea in 2022 si in prima jumatate a acestui an si ce estimari aveti pentru 2023 si in perspectiva?
- Cresterea companiilor noastre a fost una reala, datorita unui leadership transformational. Astfel, am pastrat echilibrul unei dezvoltari organice, in paralel cu realizarea de proiecte cu un grad ridicat de complexitate, atat in faza de proiectare, cat si in cea de executie, in comparatie cu proiectele realizate anterior. In mod normal, acest progres vine cu o presiune foarte mare asupra organizatiei, insa, prin dezvoltarea si optimizarea continua a proceselor, am reusit sa o transformam intr-o energie benefica. Aceasta ne-a permis gestionarea de informatii si resurse intr-un mod eficient, pastrand acelasi ritm si calitate a proiectelor realizate, fara intarzieri sau alte compromisuri, asa cum se intampla de obicei in astfel de situatii. In perioada urmatoare, ne asteptam ca trendul ascendent sa continue, avand in vedere multiplele oportunitati din piata, dar si consolidarea brandului nostru in perceptia clientilor si a colaboratorilor. Asadar, ne asteptam ca nivelul de calitate a proiectelor noastre si rapiditatea cu care acestea vor fi realizate sa creasca, avand in vedere ca infuzia tehnologica de care a beneficiat grupul nostru de companii are un caracter profund transformational. Consideram ca transformarile profunde din domeniul inteligentei artificiale si cele din domeniul roboticii, utilizate corect, produc azi schimbari de 10 ori mai rapid decat inainte. Asteptarile noastre iau in calcul toate provocarile actuale generate de impredictibilitate, lipsa resursei umane, inflatia, precum si modificarile legislative care influenteaza direct domeniul in care activam.
- Comentati nivelul preturilor serviciilor de proiectare in raport cu realitatea pietei, inflatia si volumul de lucru. Cum estimati ca vor evolua acestea pe termen scurt?
- Preturile de proiectare au crescut si ele datorita cererii foarte mari, intrucat in aceasta zona se resimte cel mai pregnant lipsa specialistilor si a organizatiilor structurate pentru proiecte complexe si de anvergura, intr-un context cu o cerere foarte mare in piata. Cu toate acestea, consideram ca piata de proiectare din Romania trebuie sa se calibreze prin structurarea organizatiilor si a companiilor de proiectare, pentru a livra studii de fezabilitate si proiecte de calitate ridicata, care sa permita constructorilor planificarea si executia rapida, precum si coordonarea proiectelor complexe. In acest fel, valoarea si preturile de proiectare vor fi evaluate, cu certitudine, la un nivel similar cu preturile din Occident, iar contextul actual permite aceasta dezvoltare. Aceasta este insa o conditie primordiala pentru realizarea investitiilor din Romania, iar companiile de proiectare trebuie sa faca primul pas pentru a demonstra calitatea serviciilor lor, fara a se astepta ca valoarea acestora sa fie apreciata din oficiu de catre clienti sau de catre companiile de executie.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia August 2023)
 

 
 
 
LEVIATAN DESIGN - 10 ani, peste 100 de specialisti si progres tehnologic neintrerupt
 
In 2022, Leviatan Design sarbatoreste 10 ani de proiectare si dezvoltare in domeniul constructiilor din Romania. Aceasta borna reprezinta un prilej de reafirmare a avantajelor rezultate in urma aplicarii standardului BIM si a transformarii digitale a companiei cu capital privat romanesc, la nivelul tuturor proceselor. Pornind de la viziunea tinerilor antreprenori care au infiintat societatea in 2012 si care a fost, inca de la inceput, orientata inspre dezvoltarea durabila prin tehnologie si inovare, Leviatan Design a evoluat rapid si s-a diferentiat pe piata locala a constructiilor de concurentii sai prin capacitatea sa deosebita de adaptare, sustinuta in mod ferm de investitiile realizate in tehnologizare si digitalizare.
 
"In acest deceniu de activitate am reusit sa depasim toate dificultatile"
"Drumul Leviatanului a fost plin de provocari, dar cu multa hotarare si cu dorinta de a contribui la schimbarea de care domeniul constructiilor din Romania avea atata nevoie, am studiat exemplele de buna practica din occident, ale companiilor si statelor care s-au adaptat progresului tehnologic si au inclus in procesele lor de lucru conceptele digitalizarii, si am ajuns la o concluzie revelatoare: doar prin tehnologie puteam castiga avantajul competitiv si puteam deveni una dintre primele companii de proiectare si arhitectura, complet digitalizate, din Romania. Am inceput sa optimizam fluxurile de lucru, prin automatizarea proceselor interne, astfel incat sa putem fi competitivi pe piata din Romania si sa ne diferentiem intr-un mediu concurential extrem de puternic. Pe acest parcurs, am intampinat multe dificultati, una dintre ele fiind constituita de reticenta oamenilor in fata schimbarii, dar impreuna cu colegii care au ramas alaturi de noi in toti acesti 10 ani, am reusit!"- afirma Catalin Podaru, CEO Leviatan Design.
 
 
Obiectivul initial al companiei a fost centrat pe promovarea de servicii integrate de arhitectura si inginerie civila in constructii, la cele mai inalte standarde. In deceniul care a trecut de la infiintare, acest deziderat a inregistrat o evolutie constanta catre oferirea unor servicii complete pentru constructii de tip design & build, alaturi de partenerii sai si cu ajutorul companiei de executie din grup - Ubitech Constructii. Folosind eficient si intensiv conceptul BIM, tehnologii si aplicatii software de inalta performanta, precum si o echipa solida de specialisti, care asigura un nivel ridicat de calitate in toate proiectele realizate, tinta propusa a fost atinsa. Schema organizatorica a Leviatan Design include departamentul tehnic, care cuprinde biroul de arhitectura, structuri, instalatii, asistenta tehnica si urmarirea santierelor, devize, achizitii publice, biroul de planificare si imbunatatire continua a proceselor, precum si departamentele de suport (resurse umane, contabilitate, marketing, IT si juridic). In prezent, echipa numara peste 100 de specialisti, arhitecti, proiectanti, ingineri de instalatii, manageri de proiect si personal administrativ, care sunt preocupati continuu de propria lor dezvoltare profesionala, in raport cu inovatiile si noutatile din departamentul corespunzator in care activeaza. Acest atribut permite angajatilor companiei sa asigure calitatea necesara in toate proiectele pe care le dezvolta, precum si in intreaga activitate a societatii.
 
 
Triplarea investitiilor in software specializat
Cresterea echipei a fost una graduala, fiind in directa corelare cu majorarea volumului de lucru. Datele disponibile indica, in ceea ce priveste numarul efectiv de angajati, ca, la finalul lui 2021, acesta a fost dublu fata de cifra corespunzatoare anului precedent. In ceea ce priveste performanta financiara, Leviatan Design a reusit pe parcursul exercitiului fiscal anterior realizarea unei cifre de afaceri de peste 35,7 milioane lei, ceea ce constituie o crestere semnificativa in raport cu incasarile din 2020. Aceste rezultate foarte bune au fost posibile ca urmare a investitiilor constante, directionate catre dezvoltarea echipei, achizitia si implementarea de tehnologii si solutii digitalizate. Doar in ultimii patru ani, compania a investit peste doua milioane de lei atat in echipamente performante si aplicatii software astfel incat fiecare proiectant sa detina propria licenta AEC (arhitectura, inginerie si constructii), cat si in programe de specializare, conferinte de profil si cursuri de dezvoltare personala, pentru toti membrii echipei. In 2021, bugetul directionat catre aceasta zona aproape s-a triplat, iar raportat la nivelul investitiilor din prima jumatate a lui 2022, se estimeaza ca la finalul anului, ponderea investitiilor se va situa in jurul valorii de 10% din cifra de afaceri.
 
 
Digital Twin, Mixed Reality, Common Data Environment - sisteme ale viitorului in proiectare
O resursa cu impact major in activitatea echipei Leviatan Design este reprezentata de setul de programe ce apartin platformei Autodesk Construction Cloud, la care se adauga o serie de echipamente moderne bazate pe tehnologii noi, precum Digital Twin si Mixed Reality, aplicate direct in procesul de proiectare, precum si in urmarirea executiei. "Toate procesele companiei se bazeaza pe implementarea reala si concreta a metodologiei BIM si a fluxurilor de lucru integrate, cu ajutorul carora aducem modelul informational 3D BIM al cladirii in mediul comun de date CDE (Common Data Environment) - spatiu in care toate informatiile despre proiect, precum procesele, datele, rolurile si versiunile sunt transpuse si stocate in format digital, intr-o modalitate transparenta si accesibila tuturor partilor interesate implicate. Cu toate aceste resurse puse la dispozitie de compania noastra, echipa Leviatan este pregatita sa ofere solutii inteligente si personalizate pentru orice proiect, prin furnizarea unor sisteme integrate de inginerie civila si constructii, de la concept pana la realizare", subliniaza Maria Vasi, Coordonatorul Biroului de Structuri, care face parte din echipa Leviatan Design de cinci ani. "Prin imbunatatirea si automatizarea continua a proceselor interne din industria constructiilor, am reusit sa construim o ECHIPA SOLIDA, interconectata pe toate specialitatile, care genereaza standardizari proprii si know-how in piata, devenind, astfel, un exponent al ingineriei moderne", mai precizeaza reprezentantul companiei.
 

 
Conceptul BIM si inovatia tehnologica asigura o pozitie de top pentru LEVIATAN DESIGN
Proiecte strategice, cu o mare incarcatura de responsabilitate
 
 
 
 
Portofoliul Leviatan Design cuprinde peste 550 de proiecte finalizate, in diferite sectoare de activitate, precum militar, educational, administrativ, sectorul medical, consolidare de monumente istorice. Toate acestea au imbogatit experienta companiei si au pozitionat-o in randul celor mai puternice birouri de arhitectura si proiectare din Romania, Leviatan Design clasandu-se pe locul al optulea din 100 de firme evaluate, conform raportului realizat de IBCFocus, editia 2021.
Gradul de tehnologizare si experienta acumulata in cei zece ani de activitate au permis companiei sa se implice in realizarea de obiective tot mai complexe, cu functiuni diferite. In prezent, Leviatan Design are in desfasurare doua dintre cele mai importante proiecte care sunt strategice pentru apararea nationala:
        • Proiectul de "Realizare infrastructura statica a Comandamentului Corpului Multinational de Sud Est (Headquarters Multinational Corps South-East HQ MNC-SE) in cazarma 562", de la Sibiu.
        • Proiectul de extindere si modernizare a bazei aeriene 71 de la Campia Turzii, respectiv “Realizare infrastructura - zona operationala in cazarma 1833 Campia Turzii".
"Aceste doua proiecte impun un nivel de calitate extrem de ridicat si ne incarca de responsabilitate", subliniaza Catalin Podaru.
Datorita digitalizarii, cele doua proiecte se deruleaza in paralel, folosind aceeasi echipa de specialisti, iar lucrarile se realizeaza conform graficelor.
Totodata, echipa Leviatan se pregateste de finalizarea altor proiecte de tip design & build, care au beneficiat de avantajele aplicarii BIM atat in procesul de proiectare, cat si in etapa de executie si urmarire a santierului, respectiv:
        • Proiectul de realizare centrala termica si reabilitare infrastructura utilitati de la Universitatea Nationala de Aparare “CAROL I" din Bucuresti.
        • Pavilion multifunctional, cu o suprafata construita de 3.054 mp, in incinta Institutului "Cantacuzino" din Bucuresti.
 
 
        • Iar anul acesta, a fost finalizat si receptionat proiectul de tip design & build al noului pavilion administrativ in Cazarma 940, care apartine de Centrul 85 Comunicatii Aero si Informatica "General Doroftei Ghermanescu" din Bucuresti.
Bunul cel mai de pret al companiei, ECHIPA, impreuna cu investitiile constante in transformarea digitala, au permis un salt urias de la un an la altul, astfel ca, in urmatoarea perioada compania va continua sa tina pasul cu inovatiile si progresul tehnologic din industria constructiilor si va dezvolta proiecte de anvergura pentru infrastructura critica, pastrand ritmul sustinut de digitalizare a proceselor de lucru si evoluand continuu.
 

 
Modelul complet 3D BIM al proiectarii si executiei unei cladiri, extrem de valoros in faza de exploatare
 
 
 
 
Gabriel Marcu, director tehnic, de 8 ani in echipa Leviatan Design.
Romania are de acoperit un decalaj destul de mare inca in ceea ce priveste adoptarea principiilor BIM, insa demersurile unei companii cum este Leviatan Design, indreptate in directia educatiei urmatoarelor generatii de ingineri in spiritul tehnologiilor moderne, au toate sansele de a scurta foarte mult acest drum si de a permite alinierea tarii noastre la cutumele arhitecturii si proiectarii contemporane. Implementarea curajoasa a conceptelor digitalizarii si tehnologizarii de catre firma din Bucuresti i-a asigurat acesteia un avantaj competitiv net, oferindu-i posibilitatea participarii la o serie de proiecte de mare complexitate. Strans corelata cu sustenabilitatea, trendurile actuale de digitalizare si politicile europene de protectie climatica, implementarea BIM este deja o necesitate obiectiva si va marca, in mod cert, domeniul constructiilor pentru o perioada indelungata. La toate aceste teme, se refera in continuare Gabriel Marcu, director tehnic al Leviatan Design.
 
- Avand in vedere faptul ca sunteti una dintre putinele companii romanesti de proiectare care implementeaza metodologia BIM la nivelul proiectelor design & build pe care le derulati, care considerati ca este nivelul de absorbtie a acestui concept in Romania, comparativ cu contextul general european?
- La baza transformarii digitale a industriei autohtone a constructiilor, precum si a celei din Europa sta, fara indoiala, BIM (Building Information Modeling). Acest concept special reuneste tehnologia, procesele si informatiile digitale, in beneficiul clientului si al exploatarii bunurilor construite, pentru a asigura eficienta proiectelor, incepand de la faza de proiectare si pana la etapa de deconstructie (eng. end-of-life). Luand in considerare avantajele rezultate in urma aplicarii BIM, care sunt multiple si se aplica pe toate palierele unei natiuni - sociale, economice si de mediu - singura diferenta dintre Romania si alte state europene care au adoptat deja BIM, inca din urma cu 15 ani, este data de perceptia firmelor de constructii si de eul colectiv al societatii romanesti, care opune, de regula, o anumita rezistenta in fata progresului tehnologic. In tara noastra, conform informatiilor pe care le detinem, sunt putine firme care aplica procesele BIM in activitatea de proiectare si executie. La nivelul Uniunii Europene, Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Austria si tarile scandinave reprezinta zonele care au cea mai mare rata de adoptare BIM.
- Ce poate fi facut in continuare pentru a imbunatati situatia actuala?
- Totul porneste de la informarea corecta si educatie. Faptul ca stakeholderii care au beneficiat de avantajele aplicarii metodologiei BIM au recunoscut importanta proceselor acestui concept si avantajele pe care le asigura atat in implementarea proiectelor design & build, cat si pe tot parcursul ciclului de viata a constructiei, au determinat institutiile de invatamant superior sa restructureze disciplinele AEC (arhitectura, inginerie si constructii) din programele educationale. Ne bucuram ca mediul academic din Romania a raspuns afirmativ progresului tehnologic si isi adapteaza programa scolara. Mai multe facultati de profil au introdus deja cursuri despre BIM in planurile de invatamant adresate studentilor. Este vorba, in principal, despre Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB), Academia Tehnica Militara, Universitatea Politehnica Timisoara, Facultatea de Constructii si Instalatii si Facultatea de Arhitectura din Iasi. Specialistii Leviatan Design au fost invitati, in repetate randuri, sa sustina prezentari studentilor despre felul real si concret in care implementam BIM in proiectele design & build. Aceasta realitate nu face decat sa ne onoreze si ne bucuram ca putem partaja catre viitori specialisti din domeniu experienta pe care am castigat-o in ceea ce priveste BIM.
- Cum abordati principiile sustenabilitatii in activitatea de proiectare?
- Tendintele pietei, inclusiv din punct de vedere al sustenabilitatii, sunt foarte diverse in prezent si asa va ramane si in viitor. Nu vom mai avea doar nevoia de constructii noi rezidentiale sau de birouri care sa respecte principiile sustenabilitatii din toate punctele de vedere (economic, ecologic si social), ci aceste exigente se vor extinde si la alte tipuri de cladiri. Este vorba despre constructii administrative, spitale, gradinite si crese, lucrari ingineresti precum constructii speciale industriale, pentru transporturi, de geniu civil. Pentru a atinge tintele propuse de catre directivele europene referitoare la nZEB (nearly Zero Energy Building), precum reducerea consumului de materii prime, diminuarea emisiilor de dioxid de carbon si a cantitatii deseurilor, specialistii Leviatan Design utilizeaza tehnologii moderne si aplica metodologia BIM in toate etapele proiectului, de la faza propunerii de solutii in raport cu cerintele clientului, la cea de proiectare si executie, practic acoperind toata durata de viata a spatiului construit. Modelul complet 3D BIM al proiectarii si executiei unei cladiri va fi extrem de valoros in faza de exploatare, deoarece permite colectarea de informatii relevante pentru analize Big Data, facilitand totodata aplicarea unor solutii avansate de facility management.
- Ce planuri de dezvoltare aveti pentru urmatorul deceniu?
- Pe langa proiectele complexe de infrastructura militara si aeroportuara pe care le avem deja in desfasurare, dorim sa abordam lucrari din zona infrastructurii medicale si a centrelor de date, deoarece consideram ca acestea sunt printre cele mai interesante si necesare investitii care trebuie dezvoltate in Romania, pe langa proiectele de infrastructura rutiera si utilitati. Beneficiind deja de un nivel ridicat de digitalizare, ne propunem ca obiectiv major de dezvoltare pe termen mediu automatizarea cat mai multor procese. Impreuna cu echipa de R&D, lucram sa generam automatizari bazate pe informatii gen Big Data si standardizari din diferite proiecte, astfel incat timpii necesari de realizare a unor procese din proiectare si executie, pe care le avem acum reduse cu 50%, sa dureze cu 80% mai putin, calitatea sa ramana cel putin la fel sau mai mare, iar astfel echipa noastra sa aiba mai mult timp ca sa exploreze solutii cat mai eficiente si creative, pe care sa le implementeze in proiecte si sa aduca plusvaloare.
- Care sunt pasii concreti pe care ii veti face in directia respectiva in perioada urmatoare?
- Lucram deja la realizarea unui cod de bune practici pentru realizarea Digital Twin, iar, pe termen mediu, ne propunem sa generam complet acest model, cu toate cazurile de utilizare, astfel incat clientul sa beneficieze la maximum de facilitatea respectiva. Vom continua procesul de dezvoltare a software-ului Power Pack, impreuna cu partenerul nostru Graitec Romania, estimand ca aplicatia in cauza va aduce avantaje clare pentru compania noastra pe calea actuala de dezvoltare. De asemenea, in perioada urmatoare vom accelera ritmul investitiilor in tehnologie, in diverse procese R&D, in digitalizare, in educatie si in echipa. Toate acestea sunt absolut necesare, intrucat am invatat deja ca procesele de dezvoltare digitala nu se incheie, de fapt, niciodata.
- Transmiteti un mesaj final catre piata - parteneri, clienti, competitori.
- Consideram ca implinirea unui deceniu de activitate este un prilej de reafirmare a promisiunilor asumate in vederea dezvoltarii continue a companiei, in raport cu inovatiile din sectorul constructiilor, precum si a implementarii factorilor de sustenabilitate in toate proiectele noastre si in intreaga activitate a companiei. Din perspectiva actiunilor noastre de responsabilitate corporativa, trebuie sa dam inapoi societatii, raportandu-ne direct la ceea ce ne ofera aceasta. Vom continua sa investim in dezvoltarea educatiei, protejarea mediului inconjurator si ne vom manifesta constant grija pentru oameni.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Iunie/Iulie 2022)
 

 
 
Activitatea Leviatan Design a demarat în 2012, compania diferențiind-se pe piața locală a construcțiilor prin capacitatea sa de ADAPTARE, susținută ferm de digitalizare și tehnologizare. Pornind de la un set de proceduri riguroase și o cultură organizațională solidă, cu investiții mari în tehnologii și softuri de înaltă performanță și training-uri pe specialități, Leviatan Design este un exponent al ingineriei moderne.
Prin îmbunătățirea continuă a soluțiilor de ultimă generație din industria construcțiilor, am reușit să construim o ECHIPĂ SOLIDĂ, un colectiv generator de standardizări proprii și know-how în piață. Echipa este formată din arhitecți, ingineri de instalații și specialiști în realizarea de structuri, manageri de proiect și personal administrativ, care asigură un nivel ridicat de calitate în toate proiectele pe care le dezvoltă.
 
Cum lucrăm?
Proiectele Leviatan Design sunt realizate exclusiv în sistem 3D, iar acest lucru ne permite să reducem în mod considerabil riscul apariției erorilor în proiectare și execuție. Astfel, toate proiectele noastre sunt realizate la cele mai înalte standarde de calitate.
 • Softurile licențiate care stau la baza activității noastre fac parte din platforma Autodesk, iar conform partenerului nostru național care ne furnizează licențele - GRAITEC România - suntem „printre cei mai mari și importanți clienți Autodesk din România”.
 • Softurile utilizate fac parte din suitele AEC Collection (43 la număr adică 645 de licențe) și conțin programe precum Revit, Robot, CiVil 3D, Naviswork, Graitec Power Pack etc.
 • Folosim platforma inteligentă pentru proiectare în sistem BIM și anume BIM 360 (peste 115 licențe) cu module specifice precum Docs, Build și altele.
 • Deținem unul dintre cele mai puternice și complete sisteme de printare și pliere de nivel industrial, pentru a ușura livrarea proiectelor către clienți și a automatiza cât mai mult din munca manuală a colegilor.
 • Utilizăm în procesul de proiectare și în execuție dispozitivele Hololens2, în conjuncție cu softuri de Mixed Reality precum Visual Live și Next BIM, care permit utilizarea Modelelor 3D în modul Mixed Reality sau Augmented Reality. Aceste dispozitive permit vizualizarea directă și imersivă într-un mod intuitiv a modelelor proiectate pe toate specialitățile, coordonarea facilă din teren cu specialiștii de la birouri, dar și vizualizarea de către beneficiar a modelelor proiectate pe site-ul lucrării.
 • Din dorința de a ridica nivelul de performanță al echipei noastre, dar și calitatea proiectelor livrate, am investit în echipamentele de tip dronă topografică și scannere laser pentru ridicările topografice și scanarea clădirilor, care ne oferă posibilitatea stocării unui volum mare de date, procesarea rapidă și precisă a informațiilor scanate și punerea la dispoziție a modelului 3D rezultat tuturor specialiștilor din domeniu, de la arhitect, proiectant până la inginer și constructor. Această investiție este premergătoare acțiunilor noastre care pregătesc implementarea conceptului digital twin.
 

Conceptul digital twin permite optimizarea tuturor fazelor din ciclul de viată al construcției și are multiple beneficii în proiectare, execuție, dar și în exploatarea proiectului de către beneficiar, reprezentând baza reală a proiectelor de tip SMART.

 
 
Obiectivele noastre principale sunt:
 • furnizarea de soluții integrate de inginerie civilă și construcții, de la concept până la realizare, la cele mai înalte standarde de calitate;
 • furnizarea de servicii personalizate, prin soluții sustenabile și inovatoare pentru client;
 • digitalizarea și tehnologizarea proceselor companiei;
 • consolidarea echipei prin sesiuni de coaching, în echipă și private, în vederea dezvoltării profesionale, dar și personale a acestora.
Serviciile noastre includ:
 • proiectare arhitecturală și inginerie structurală;
 • proiectarea instalațiilor sanitare, termice, de ventilație și electrice;
 • expertize tehnice și audit energetic;
 • proiectarea lucrărilor de consolidare, reabilitare și modernizare a construcțiilor existente;
 • optimizare de proiecte;
 • S.P.F (studiu de prefezabilitate), S.F (studiu de fezabilitate), D.A.L.I (documentația de avizare a lucrărilor de intervenții), D.T.A.C (documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construire), D.T.O.E (documentația tehnică pentru organizarea execuției), D.T.A.D (documentația tehnică pentru obținerea autorizației de desființare);
 • P.T.D.E (proiect tehnic și detalii de execuție);
 • management și implementare de proiect;
 • consultanță și asistență tehnică;
 • propuneri financiare și tehnice;
 • achiziții.
 

• Cu o echipă formată din aproape 90 de specialiști, compania a reușit să livreze la termen proiecte complexe în peste 75% din județele României.

 
 
Portofoliu lucrări
Portofoliul nostru cuprinde o varietate de proiecte, care ne-au îmbogățit experiența și ne-au împins către dezvoltare.
În primul rând, un număr ridicat de expertize tehnice realizate pe tot arealul țării ne-a permis să vedem și să înțelegem fondul și patrimoniul actual și să observăm evoluția construcțiilor în timp, unele având chiar și aproape 1000 de ani, precum Biserica Azilului de la Sibiu construită în anul 1200 și declarată monument istoric.
 • Un proiect important a fost renovarea, consolidarea și modernizarea Facultății de Chimie Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, un proiect foarte complex având și componentă patrimonială, dar și cerințe speciale prin modernizarea laboratoarelor de chimie;
 • Renovarea, consolidarea și modernizarea Sediului Parchetului de pe lângă tribunalul din Brașov aflat în centrul istoric al orașului Brașov, având ca beneficiar Ministerul de Justiție;
 • Renovarea, consolidarea și modernizarea unei aripi a sediului Băncii Naționale Române;
 • Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru realizarea Colegiului Militar “Tudor Vladimirescu” - un proiect de suflet, complex, datorită structurii care integrează toate facilitățile unui campus colegial modern;
 • Restaurarea și consolidarea simbolului național Monumentul Crucea de pe Caraiman, proiect pentru care am reușit să îndeplinim toate condițiile pentru finanțarea din fonduri europene.
Am realizat diferite proiecte pentru infrastructura militară necesară înzestrării și ridicării capabilităților militare naționale și ale NATO precum:
 • Hangarul de mentenanță aeronave nivel complex de la Otopeni;
 • Remize pentru echipamente periculoase la Capu Midia;
 • Pavilioane multifuncționale de antrenament cu funcțiuni complexe, poligon și platforme de cățărare interioare și altele în acest domeniu.
Aceste proiecte au fost realizate prin subcontractare, asociere sau în relație directă cu clientul, și de fiecare dată, preocuparea noastră pentru a livra la un nivel de calitate ridicat a adus satisfacția beneficiarului.
 
Implicarea educațională
Ne dorim să ne implicăm activ la nivelul comunităților în care ne desfășurăm activitatea și suntem hotărâți să continuăm să acționăm în sensul formării noilor generații de ingineri și specialiști în domeniul construcțiilor prin derularea de programe educaționale de stagiatură și practică de specialitate, în colaborare cu universitățile de profil din România, cum ar fi Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB) și Universitatea Politehnică Timișoara (UTP).
 
*imagine surprinsă în cadrul programului de practică 2021
 
Oricât de bine pus la punct ar fi un sistem, oricât de bine digitizat sau automatizat ar fi, nu trebuie să uităm că este animat de oameni, iar nivelul de dezvoltare al acestora în plan personal și în cadrul echipei dezvăluie nivelul real de competență și profesionalism al companiei.
Mai multe detalii pe www.leviatan.ro

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
viarom
Ubitech
siniat
noark
quadratum
theda mar
concelex
strabag nivel 1
CDS
leviatan
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
rigips
MAKITA
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander