Agenda Constructiilor
Sambata, 10 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - INDEX COMPANII - MASTERBUILD SRL
PAGINA PERSONALIZATA


MASTERBUILD SRL

MASTERBUILD SRL

Adresa: Str. Sofia nr. 21, Bucuresti, S1
Telefon: 031.425.3547
Fax: -
E-mail: generalcontractor@masterbuild.ro
Web site: www.masterbuild.ro
Domenii: Antreprenori si firme de constructii | Investitori & dezvoltatori de proiecte | Management de proiect | Consultanta si servicii imobiliare
Descriere activitate
Dezvoltator & antreprenor general. Constructii comerciale, civile si industriale. Servicii de proiectare, project management, consultanta de specialitate.
Prezentare companie/institutie
MASTERBUILD: Directia de dezvoltare, centrata pe o crestere perpetua
 
 
 
 
 
 
Bogdan Costea (32 de ani)
Functia/Firma: Project Developer/Business Developer, Masterbuild;
Experienta profesionala: 11 ani in domeniul constructiilor.
 
Daca in 2020 sectorul constructiilor a contribuit la atenuarea scaderii economice, in acest an numarul proiectelor s-a micsorat inca din luna ianuarie cu 3,6% fata de anul precedent, potrivit datelor publicate de INS, observa specialistii de la Masterbuild. Acestia mai adauga ca pandemia a generat momente de reflexie asupra revolutiei digitale, impuse de noua normalitate si de restrictiile aferente. Tranzitia catre mediul online si identificarea mijloacelor optime in vederea integrarii sunt doar cateva intrebari la care fiecare companie trebuie sa raspunda in perioada urmatoare.
 
- Ce directii de actiune ati definit, in vederea cresterii companiei?
- Directia Masterbuild ramane centrata pe o crestere perpetua. Migrarea accelerata spre comertul electronic duce la sporiri ale cererii de spatii de depozitare. Totodata, retehnologizarea in vederea tranzitiei de la o economie de consum haotic la una circulara, aduce cu sine noi cerinte, pentru a tine pasul cu cererile pietei si tendintele ecologice. In plus, schimbarile climatice reconfirma nevoia unei agriculturi sanatoase si diversificate. De aceea, investitiile noastre vor viza inovatii in domeniile mediului, digitalizarii si automatizarii.
- Ce efect a generat criza sanitara asupra operatiunilor?
- In pofida contextului pandemic, am continuat sa ne desfasuram intens activitatea. Adaptarea rapida la noul context social si calibrarea corespunzatoare a structurii ne-au ajutat sa atingem o performanta buna anul trecut si sa ne imbunatatim gradual profitabilitatea, in linie cu strategia din ultimii ani. In 2020 am inregistrat o cifra de afaceri de 33,8 milioane de lei, iar in exercitiul financiar in curs vom fi receptivi la tot ce aduce nou actuala criza si vom continua planurile de dezvoltare si extindere, pentru a depasi performanta financiara respectiva.
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in aceasta perioada?
- Suntem conectati la dinamica economica actuala, avem planuri de dezvoltare si extindere, dar suntem atenti la tot ceea ce se intampla, pentru a accelera la momentul potrivit. Ne adaptam constant la nevoile pietei, grevate de contextul pandemic. Principalele noastre proiecte vizeaza in special ramura constructiilor agricole, industriale si de retail. Suntem deja prezenti in sectoarele de dezvoltare din cele mai importante regiuni din tara. Portofoliul total al lucarilor Masterbuild cumuleaza circa o jumatate de miliard de euro, pregatindu-ne pentru depasirea urmatorului prag simbolic, in anul urmator.
- Cum gestionati dificultatile pe care le intampinati in desfasurarea activitatii?
- Pe fondul cresterii preturilor la materialele de constructie, care continua si in 2021, ca urmare a deficitului de materii prime si a incertitudinii cauzate de pandemie, producatorii folosesc un coeficient artificial pentru corectii, ceea ce duce, in final, la dezechilibre intre cerere si oferta. Problema este ca, de cele mai multe ori, beneficiarul final este ultimul informat cu privire la aceste majorari. Noi, in calitate de dezvoltatori, suntem nevoiti sa ne asumam bugetul initial, riscand profitul. Ne-am confruntat deja cu aceasta situatie, am reflectat si ne-am orientat spre alte piete de productie, luand in calcul si varianta importului.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Mai 2021)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineALLBIMVideoConfAC-iulhiltivailant
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
viarom
Acvatot 2019
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
leviatan
rigips
Ubitech
CDS
grundfos
leviatan
FRONTALE
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023