Agenda Constructiilor
Sambata, 21 Decembrie 2024
PAGINA PERSONALIZATA


SIXENSE ROMANIA

SIXENSE ROMANIA

Adresa: Banul Dumitrache nr. 30, Bucuresti, S2
Telefon: 0758 015 833
Web site: www.sixense-group.com
Domenii: Consultanta & soluții pentru transformare digitala | Software pentru proiectare, arhitectura si inginerie | Solutii si sisteme pentru automatizarea productiei | Consultanta tehnica | Topografie, cadastru, geodezie, masuratori BONA si scanare 3D
Descriere activitate
Furnizeaza tehnologii de instrumentare si monitorizare a riscurilor structurale si geotehnice asociate santierelor, inginerie specializata pentru diagnosticarea, protectia si intretinerea activelor, platforme informatice digitale dedicate managementului riscurilor si activelor.
Prezentare companie/institutie
SIXENSE: Crestere a atentiei pentru monitorizarea structurala a constructiilor
 
 
 
 
 
 
Mariana Garstea (37 de ani)
Functia/Firma: CEO Sixense Romania si presedinte APMGS;
Experienta profesionala: 16 ani in industria constructiilor.
 
Conform unei analize derulate de catre Sixense Romania, companie care ofera solutii digitale si expertiza pentru sanatatea mediului construit, pentru 67,9% dintre factorii de decizie din proiectele de constructii locale a crescut importanta acordata serviciului de monitorizare geotehnica si structurala, fata de acum cativa ani. Mai mult, 85,7% dintre factorii de decizie chestionati considera ca folosirea monitorizarii pe toata durata de viata a proiectului este foarte importanta. Analiza este o premiera pentru piata de constructii locala si a fost derulata de Sixense Romania in perioada martie-august 2022, pe baza unui chestionar online, la care au raspuns 56 de reprezentanti ai celor mai importante companii ce activeaza pe piata din Romania: de la constructori la proiectanti, dezvoltatori sau gestionari de infrastructura.
Misiunea Sixense Romania este sa optimizeze si sa prelungeasca durata de viata a mediului construit, prin expertiza integrata si solutii digitale personalizate si inovatoare, fiind in stransa colaborare cu proiectanti, consultanti, gestionari de infrastructura si alti profesionisti in constructii. Compania ofera tehnologii de instrumentare si monitorizare a riscurilor structurale si geotehnice asociate santierelor, precum si inginerie specializata pentru diagnosticarea, protectia si intretinerea activelor (asset management) si platforme informatice digitale. Sixense Romania este prezent de peste 11 ani pe piata locala si face parte din Sixense Group, lider mondial in domeniu.
 
Posibilitatea de a interveni proactiv, siguranta si conformitatea cu normele: cele mai importante motive pentru a apela la monitorizare
Cele mai frecvent mentionate motive pentru care specialistii din industria de constructii apeleaza, in general, la serviciile de monitorizare geotehnica si structurala sunt, in ordine: posibilitatea de a interveni proactiv pentru intretinerea assetului (67,9%), urmata de siguranta si sustenabilitatea proiectului pe termen lung (60,7%), conformitatea cu normele si standardele in vigoare (57,1%), asigurarea calitatii proiectului dezvoltat (51,8%), respectiv controlul direct asupra modului in care se comporta structura assetului (50%).
Analiza, la care au raspuns unii dintre cei mai importanti profesionisti din industria de constructii, mai arata si ca 82,1% dintre specialistii din domeniu sustin ca integrarea tehnologiei in programul de monitorizare geotehnica si structurala este un beneficiu important pentru ei. Printre cele mai des amintite motive pentru integrarea unei componente digitale in programul de monitorizare au fost: posibilitatea de informare in timp real cu privire la datele importante din proiect (78,6%), alertarea referitoare la pericolele imediate ce ameninta structura (76,8%), transparenta, siguranta si corectitudinea datelor colectate din teren (50%), respectiv accesul tuturor partilor implicate in proiect la date esentiale despre starea acestuia (48%).
De asemenea, analiza mai arata si un interes ridicat fata de monitorizarea riscurilor climatice si a impactului acestora asupra proiectelor de constructii, lucru valabil pentru 67,9% dintre cei chestionati.
"Este un motiv de bucurie pentru noi sa vedem ca, dupa ani de zile in care am discutat despre importanta sanatatii structurale pe termen lung a mediului construit, tot mai multi factori de decizie din industrie se uita cu mult mai mare atentie spre toata durata de viata a proiectelor. Mai mult, ca iau in calcul modalitati inovatoare si mult mai eficiente de a monitoriza proiectele in care sunt implicati, cum ar fi solutiile digitale. Este o evolutie impresionanta a perspectivei industriei noastre, pe care vrem sa o remarcam si sa o aplaudam. Desi, cu siguranta, mai este loc de multe schimbari de perceptie, cred ca este timpul ca ceea ce se intampla in Romania sa se alinieze cu standardele, modul de lucru si performanta tehnologiei, care sunt deja o regula in alte tari, iar asta se va reflecta intr-o infrastructura mai sigura, in constructii mai performante si, in general, intr-o calitate mai mare a patrimoniului construit", a declarat Mariana Garstea, CEO Sixense Romania.
Scenariile de utilizare a monitorizarii structurale si geotehnice in proiectele de constructii: atat in executie, cat si in exploatare
Cresterea interesului pentru utilizarea monitorizarii structurale si geotehnice pe toata durata de viata a unui proiect de constructii se remarca si in scenariile de utilizare a acestui serviciu. Potrivit analizei Sixense, 32,1% dintre cei chestionati declara ca se folosesc de monitorizare preponderent in etapa de executie, pentru monitorizarea constructiilor invecinate. Un procent semnificativ, 23,2%, declara ca se folosesc de monitorizare atat in etapa de executie, cat si in cea de exploatare. Acelasi procent este valabil si pentru cei care utilizeaza monitorizarea in etapa de executie, pentru siguranta santierului si a constructiei nou dezvoltate, iar 17,9% dintre cei chestionati folosesc monitorizarea strict pentru etapa de exploatare a unui asset.
Pentru o majoritate covarsitoare (91,1%), criteriul sanatatii structurale este un factor pe care-l iau in considerare inca din etapa de planificare si dezvoltare a unui proiect de constructii, conform analizei realizate de Sixense Romania.
#ExplainedBySixense - prima campanie dedicata rolului monitorizarii constructiilor
Recent, Sixense Romania, impreuna cu Asociatia Profesionala pentru Monitorizare Geotehnica si Structurala (APMGS), a lansat o initiativa de informare a pietei sub forma unei campanii video intitulate #ExplainedBySixense. Mai exact, campania este dedicata constientizarii rolului monitorizarii structurale si geotehnice pentru siguranta mediului construit local si contine explicatii, recomandari si repere de bune practici oferite de Mariana Garstea, CEO Sixense Romania si Presedinte APMGS.
In cele 6 clipuri video ale campaniei, liderul Sixense Romania dezbate, pe rand, o serie de subiecte precum:
   ● cum ar trebui realizata monitorizarea constructiilor invecinate si care este impactul constructiilor noi asupra mediului construit din proximitate;
   ● cum ar trebui realizata o monitorizare structurala si geotehnica in mod corect si ce anume este important sa stie specialistii in proiectare si executie in acest sens;
   ● care sunt bunele practici de care mari gestionari de patrimoniu - atat cladiri de birouri, cat si rezidentiale - ar trebui sa tina cont inca de la inceputul proiectului;
   ● ce implica monitorizarea structurala si geotehnica pentru proiectele de infrastructura, prin specificul si complexitatea lor;
   ● care sunt noile cerinte referitoare la sanatatea structurala a infrastructurii de transport si ce rol are subiectul rezilientei climatice in acest context;
   ● care sunt solutiile digitale esentiale pentru sanatatea structurala pe termen lung a mediului construit, cum functioneaza acestea, ce beneficii au si cum pot fi folosite, cu un studiu de caz concret, aplicat deja cu succes si in proiectele din Romania.
"Datorita experientei indelungate pe care o avem pe piata de la noi, ne-am dat seama rapid ca este nevoie sa venim cu un know-how sustinut, cu informatii actualizate, cu o capacitate de a ghida si de a explica in mod continuu ceea ce facem. Dintotdeauna am preferat sa nu asteptam din exterior solutia sau schimbarea, ci sa fim noi cei care ridica standardele, vin cu raspunsuri concrete si nu se feresc sa spuna lucrurilor pe nume intr-o industrie care, istoric vorbind, nu a tinut intotdeauna cont de toate principiile de calitate, sustenabilitate si grija fata de felul in care construim si intretinem pe termen lung. De aceea, campania pe care am lansat-o este o noua piatra de temelie pe care o asezam pentru un patrimoniu construit mai sanatos si mai sigur", a declarat Mariana Garstea, initiatorul campaniei #ExplainedBySixense.
Intreaga campanie video poate fi urmarita direct pe canalul de YouTube al APMGS. Sixense Romania este membru fondator al asociatiei.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Octombrie 2022)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMhiltiTotalEnergiesRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
Acvatot 2019
quadratum
MAKITA
ELECTROGRUP
concelex
AED
SIGM
konsent
rigips
SSAB
strabag nivel 1
theda mar
GEWISS
BogArt
noark
EDIT-Structural
EURO BUILD
Arduro
VEGO
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
DRS

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<