Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Decembrie 2024
Home - Stiri - Info-Santiere - Orange Romania redeschide cladirea emblematica Palatul Telefoanelor din Bucuresti
Orange Romania redeschide cladirea emblematica Palatul Telefoanelor din Bucuresti
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 13 Nov 2024 11:13
Orange Romania redeschide Palatul Telefoanelor, monument istoric al Bucurestiului, situat pe Calea Victoriei, numarul 35, in inima "Cartierului Creativ". Scopul Orange este de a reuni echipele sale din Bucuresti in doua cladiri alaturate: Tandem, sediul central, aflat pe strada Matei Millo nr. 5, si Palatul Telefoanelor, cladire construita in anii '30 pentru specialistii din telecomunicatii.
Acest demers are loc dupa ce, in luna iunie, Orange a anuntat finalizarea fuziunii juridice intre Orange Romania SA (ORO) si Orange Romania Communications SA (OROC), prin absorbtia OROC de catre ORO. Societatea consolidata duce mai departe obiectivul Orange de a deveni furnizorul preferat de servicii integrate, fix-mobil, pe piata romaneasca, atat pentru segmentul rezidential, cat si pentru cel de afaceri.
In perioada 1995-2001, Palatul Telefoanelor a trecut prin ample lucrari de consolidare, iar mai apoi, incepand din 2018, prin lucrari de constructii pentru finalizarea consolidarilor necesare si modernizarea cladirii in scopul adaptarii la noile norme de rezistenta si securitate la incendiu. Lucrarile de modernizare au fost finalizate in 2024, permitand functionarea conform legislatiei in vigoare. Valoarea investitiilor se ridica la peste 7 milioane de euro.
 
 
"Anul acesta, am realizat doua obiective importante - fuziunea dintre Orange si Orange Romania Communications si reunirea echipelor noastre din Bucuresti. Suntem mandri ca am readus la viata Palatul Telefoanelor si, totodata, constienti de responsabilitatea pe care o avem de a conserva aceasta cladire emblematica. Fiind monument istoric, redeschiderea Palatului Telefoanelor a presupus un efort considerabil, precum si investitii semnificative. In acelasi timp, istoria ne obliga sa inovam pentru a marca noi succese aici, in locul unde telecomunicatiile au determinat schimbarea si modernizarea Romaniei", a declarat Julien Ducarroz, CEO Orange Romania.
Constructia Palatului Telefoanelor a inceput in septembrie 1931. Suprafata construita a fost de 977 metri patrati, iar cladirea impunatoare prin cei 52 de metri inaltime avea subsol, parter, mezanin si 11 etaje. Planurile cladirii au fost realizate de arhitectul american Louis Seabury Weeks, iar punerea in aplicare si detaliile au intrat in sarcina arhitectului roman Edmond Van Saanen-Algi.
Cladirea in stil Art Deco a fost finalizata in 1933, fiind considerata, la vremea respectiva, un adevarat zgarie-nori, asemenea celor din New York. Datorita importantei sale strategice, la inaugurare, pe 24 aprilie 1933, a participat M. S. Regele Carol al II-lea.
In perioada 1940-1946, Palatul Telefoanelor a fost supraetajat cu doua etaje si extins pe latura Matei Millo - Ion Otetelesanu.
 
 
In perioada 1995-2001, edificiul a trecut prin ample lucrari de consolidare, iar mai apoi, incepand din 2018, prin lucrari de constructii privind finalizarea consolidarilor necesare si modernizarea cladirii in scopul adaptarii la noile norme de rezistenta si securitate la incendiu. Lucrarile de modernizare au fost finalizate in 2024, permitand redeschiderea cladirii conform legislatiei in vigoare.
Palatul Telefoanelor se afla pe Lista Monumentelor Istorice ale Municipiului Bucuresti si face parte din Zona Protejata numarul 16 "Strada simbol a orasului Calea Victoriei", avand grad de protectie maxim. Sunt protejate valorile arhitectural-urbanistice, istorice si de mediu natural in ansamblul lor: trama stradala, fondul construit, caracterul si valoarea urbanistica.
 
TotalEnergieshiltiSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
konsent
CDS
MAKITA
concelex
SSAB
strabag nivel 1
noark
DRS
ELECTROGRUP
BogArt
theda mar
leviatan
rigips
Ubitech
Acvatot 2019
EURO BUILD
VEGO
quadratum
GEWISS
AED
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
Arduro
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<