Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - BCG: Liderii globali de business mentin o atitudine optimista, dar prudenta
BCG: Liderii globali de business mentin o atitudine optimista, dar prudenta
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 04 Mai 2023 12:22
72% dintre directorii executivi din Europa sunt optimisti cu privire la viitor, fata de 83% din America de Nord si de 79% din Asia. Insa, in contextul cresterii dobanzilor, instabilitatii financiare, tensiunilor geopolitice si riscurilor unei noi recesiuni, directorii executivi din Europa sunt semnificativ mai putin increzatori in performanta companiilor in 2023, in comparatie cu liderii executivi din alte regiuni ale lumii.
Aceasta este una dintre concluziile importante ale raportului Boston Consulting Group (BCG), intitulat „The CEO Outlook: Caution, Optimism, and Navigating the Road Ahead”. Raportul se bazeaza pe sondarea a 759 de directori executivi globali din industrii diverse, dintre care peste 200 sunt din Europa, si in care acestia isi expun asteptarile privind performantele companiei pe care o conduc, provocarile principale cu care se confrunta, precum si modul in care isi stabilesc prioritatile strategice in aceasta perioada de incertitudine.
Cateva concluzii cheie ale raportului:
- Clima si sustenabilitatea sunt cele mai populare zone de investitii pentru executivii din Europa, respectiv 55%, comparativ cu 41% in America de Nord si 45% in Asia.
- Liderii din Europa au fost, de asemenea, singurul grup care au identificat angajamentele privind clima si sustenabilitatea ca fiind o oportunitate prioritara in 2023, in timp ce transformarea digitala/tehnologica/AI a fost prima alegere a executivilor din America de Nord si Asia.
- Pentru a controla costurile, un numar mai mare de lideri din Europa intentioneaza sa reproiecteze procesele sau modelele lor de operare, respectiv 58% fata de 51% in America de Nord si Asia.
- 1% dintre directori la nivel global au identificat finantarea si volatilitatea pietei de capital ca fiind unul dintre riscurile in 2023, ceea ce ii face mai putin pregatiti pentru provocarile financiare viitoare.
- In America de Nord, Europa si Asia, 73% dintre respondenti se asteapta ca incertitudinea macroeconomica sa fie o provocare cheie pentru companiile lor in 2023.
- Disponibilizarile nu sunt o prioritate pentru liderii din Europa. 7% le identifica ca o actiune prioritara pentru 2023, comparativ cu 12% in America de Nord.
- Europa investeste cel mai putin in crestere, 20% dintre directori executivi spunand ca nu iau nicio masura. Asia este cea mai bine pozitionata, aproape 10% dintre companiile de acolo spun ca iau sapte sau mai multe actiuni de crestere, inclusiv fuziuni si inovatii tehnologice.
Conform sondajului, doar jumatate dintre executivi se asteapta la socuri economice globale in 2023. Cu toate acestea, falimentul recent al Silicon Valley Bank si al altora arata cat de dificil este pentru directori sa anticipeze viitorul, chiar si pe
termen scurt. Prin urmare, este esential pentru lideri sa continue sa consolideze eforturile de reducere a costurilor si sa construiasca rezilienta, stimuland in acelasi timp cresterea pe termen lung.
Cercetarea arata, de asemenea, ca si in acest mediu plin de provocari, liderii executivi inteleg ca trebuie sa continue sa investeasca pentru a concura si a-si consolida pozitia in piata. Modul in care vor alege sa se pozitioneze va determina care dintre companii vor reusi odata ce norii de furtuna vor trece.
 
SISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
Ubitech
viarom
MAKITA
EDIT-Structural
leviatan
concelex
rigips
quadratum
ness project
CDS
siniat
theda mar
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
noark
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander