Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - Promelek XXI mizeaza pe un avans de 25% pe segmentul de energie regenerabila
Promelek XXI mizeaza pe un avans de 25% pe segmentul de energie regenerabila
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de AG&F 24 Apr 2024 11:29
In contextul unui interes global crescut pentru solutii de sustenabilitate, compania clujeana Promelek XXI, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, anunta extinderea initiativelor sale pentru eficienta energetica. Cu un portofoliu vast de tehnologii avansate, Promelek XXI isi propune sa capitalizeze pe oportunitatile din programele PNRR si AFM, punand accent pe solutiile de incarcare pentru vehicule electrice si sisteme fotovoltaice adaptate nevoilor industriale. Aceste initiative sunt asteptate sa genereze o crestere a cifrei de afaceri pe segmentul solutiilor verzi cu peste 25%.
„Observam un interes tot mai mare din partea clientilor pentru solutiile noastre de eficienta energetica si solutiile verzi. In 2024, ne propunem sa consolidam aceasta directie si sa aducem contributii semnificative la tranzitia catre o economie mai sustenabila si mai eficienta, in contextul in care estimam ca piata de profil se ridica la cca. 100 de milioane de euro", a declarat Remus Hategan, CEO al Promelek XXI.
 
Incarcare verde pentru mobilitatea viitorului
Promelek XXI ofera solutii de incarcare pentru vehiculele electrice, cu accent pe dezvoltarea infrastructurii de statii rapide si lente. Prin parteneriate strategice, compania urmareste sa ofere solutii eficiente si scalabile pentru nevoile in crestere ale flotelor de vehicule electrice, vizand segmentul jucatorilor din transport si logistica. De asemenea, un alt segment important este reprezentat de domeniul public, municipalitati si tot ce inseamna unitati administrativ teritoriale, care vor accesa sau au accesat programele PNRR si AFM sau alt tip de proiecte de statii de incarcare.
“In Romania, potentialul pentru dezvoltarea infrastructurii de incarcare a vehiculelor electrice este semnificativ, pe masura ce tara aspira sa atinga obiectivele Uniunii Europene privind cota de vehicule ecologice. In acest context, se preconizeaza o crestere a investitiilor din partea statului, prin intermediul subventiilor si programelor de finantare dedicate. Piata statiilor de incarcare ecologice se afla la inceputurile sale in Romania, anticipandu-se o expansiune notabila in urmatorii trei ani”, sustine Remus Hategan.
Acesta a subliniat, de asemenea, ca in acest moment numarul statiilor de incarcare pentru vehicule electrice pe teritoriul national este de 270, cu proiectii care estimeaza o crestere la cel putin 650 de unitati pana in 2026. De asemenea, cererea pentru solutii de incarcare electrica este in ascensiune, anticipandu-se o accelerare in 2024, odata cu implementarea programului Electric Up 2, finantat de stat. Se estimeaza o crestere de cel putin 30-40% a cererilor si vanzarilor de statii de incarcare electrica in perioada urmatoare.
 
 
Solutii fotovoltaice pentru un viitor sustenabil
Piata globala, dar si cea locala, de solutii fotovoltaice continua sa inregistreze o crestere exponentiala, alimentata de cererea tot mai mare pentru surse de energie regenerabile si de initiativele guvernamentale de a reduce emisiile de carbon. In Romania, adoptarea tehnologiilor fotovoltaice este stimulata de subventii si de obiectivele stricte privind sustenabilitatea, care incurajeaza atat consumatorii individuali, cat si industriile sa investeasca in sisteme de energie solara. Prognozele indica o dublare a capacitatilor instalate de panouri solare in urmatorii cinci ani, reflectand angajamentul crescand fata de tranzitia energetica verde.
“Industria moderna se afla intr-o tranzitie accelerata catre adoptarea solutiilor de energie verde, iar panourile fotovoltaice si sistemele verzi au devenit elemente-cheie in aceasta transformare. Diversele ramuri ale industriei producatoare, printre care producatorii de autoturisme, echipamente de climatizare si echipamente auto, reprezinta sectoare cu un potential semnificativ de adoptare a acestor tehnologii”, a mai declarat Remus Hategan. 
Monitorizarea consumului de energie in procesele industriale reprezinta o componenta esentiala a solutiilor de eficienta energetica. Utilizatorii din sectorul industrial isi doresc sa aiba control asupra consumului de energie in timp real, in scopul identificarii si corectarii oricaror anomalii care ar putea afecta eficienta si costurile operationale.
„Industria producatoare reprezinta unul dintre segmentele cu cel mai mare potential de adoptare a solutiilor verzi, iar compania noastra este pregatita sa raspunda nevoilor acestui sector. Colaborand cu clientii pentru implementarea unor solutii personalizate de eficienta energetica, ne angajam sa contribuim la reducerea amprentei de carbon si la cresterea sustenabilitatii in procesele industriale. Ne dorim sa fim in continuare un partener de incredere pentru clientii nostri in adoptarea practicilor sustenabile”, a incheiat reprezentantul companiei.
***
Promelek XXI si-a inceput activitatea in 1996, in Cluj-Napoca, sub denumirea Promod, oferind solutii complete pentru instalatii electrice de joasa si medie tensiune si o gama completa de servicii tehnico-comerciale si logistice. Din anul 2011 Promod a devenit parte a grupului Elektra din Spania, unul dintre cei mai prestigiosi jucatori pe piata internationala de instalatii si echipamente electrice, urmand ca in anul 2016 compania sa isi schimbe numele in cel actual.
Promelek XXI importa si distribuie in exclusivitate in Romania marci precum Baks, Dietzel Univolt, PCE si TEM. De asemenea, este unul dintre cei mai importanti distribuitori pentru brandurile Legrand si Schneider. Prezenti si pe segmentul industrial cu o serie de marci de renume international precum Weidmüller, Rittal si Siemens, ofera partenerilor un portofoliu complet de solutii si alternative in domeniul instalatiilor si echipamentelor electrice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
EDIT-Structural
ness project
Ubitech
rigips
strabag nivel 1
leviatan
noark
theda mar
concelex
viarom
siniat
quadratum
konsent
Acvatot 2019
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander