Agenda Constructiilor
Luni, 29 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - AkzoNobel vinde productia de materiale izolante din Romania catre HIRSCH Porozell
AkzoNobel vinde productia de materiale izolante din Romania catre HIRSCH Porozell
Izolatii & Finisaje Publicat de Stelian DINCA 05 Iul 2023 13:01
AkzoNobel a semnat un acord de vanzare a activitatilor sale de productie de materiale izolante XPS (polistiren extrudat) din Romania catre HIRSCH Porozell S.R.L. Unitatea de productie XPS a devenit parte a AkzoNobel in urma achizitiei Fabryo in octombrie 2018. Tranzactia, care include instalatia de productie XPS din Tunari, impreuna cu 22 de profesionisti in domeniul productiei si tehnic, este programata sa se incheie in al doilea trimestru al anului 2023. Detaliile financiare nu sunt disponibile.
HIRSCH este unul din liderii in domeniul materialelor izolante EPS (polistiren expandat) de inalta calitate, cu peste 30 de unitati de productie, in principal in Europa Centrala si de Est. Prin aceasta achizitie, HIRSCH dobandeste tehnologia complementara in XPS.
In prezent, produsele XPS sunt vandute sub marca APLA a AkzoNobel. Prin aceasta cesiune intentionata, AkzoNobel va putea sa isi rationalizeze amprenta catre un singur loc de productie in Romania si sa continue sa ofere produsele XPS sub marca APLA prin colaborare privind productia de catre specialisti in productie a acestei categorii (inclusiv cu compania cumparatoare).
„AkzoNobel doreste sa se concentreze pe domeniul sau cheie de expertiza. Cu exceptia Romaniei, AkzoNobel nu are alte fabrici de XPS. Asadar, pentru XPS, strategia AkzoNobel este de a construi parteneriate de productie la comanda cu jucatori puternici precum HIRSCH Porozell si de a se concentra pe branding si pe partea de comercializare”, a declarat Alexandra Chirica, Country Commercial Director al AkzoNobel Romania.
„Aceasta achizitie in Romania este o oportunitate unica pentru noi de a intra in productia de XPS si serveste ca punct de plecare pentru a creste afacerea XPS in cadrul grupului nostru de companii”, spune Harald Kogler, CEO al HIRSCH Servo.
„Ne extindem productia existenta de izolatii EPS pentru a include placile de izolatie XPS, care sunt utilizate in special in zonele cu presiune si umiditate extreme, cum ar fi in izolarea peretilor subsolului sau in izolarea acoperisurilor plate. Odata cu achizitia acestei unitati de productie de langa Bucuresti, avem acum cinci unitati de productie de izolatii in Romania (Cluj, Timisoara, Sfantu Gheorghe, Bragadiru si Tunari in zona Bucuresti) si castigam angajati cu inalta calificare”, a adaugat Marius Schweitzer, Managing Director HIRSCH Porozell S.R.L.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
viarom
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
strabag nivel 1
leviatan
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
siniat
ness project
quadratum
theda mar
rigips
noark
CDS
Acvatot 2019
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander