Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - CEC Bank finanteaza cu 175 de milioane lei constructia data-centerului ClusterPower
CEC Bank finanteaza cu 175 de milioane lei constructia data-centerului ClusterPower
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 15 Nov 2021 10:44
CEC Bank finanteaza constructia data-centerului ClusterPower - o investitie greenfield de 208 milioane de lei in judetul Dolj. Valoarea creditului de pre-finantare acordat de CEC Bank se ridica la 175,3 milioane de lei, pe 11 ani. Proiectul beneficiaza si de sprijin din partea statului, prin schema de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor cu impact major in economie.
PCF Investment Banking a actionat in calitate de consultant financiar exclusiv al Cluster Power in structurarea, negocierea si implementarea facilitatii de finantare.
”Piata data-centere-lor creste intr-un ritm sustinut la nivel global. Suntem bucurosi ca proiecte de anvergura in acest domeniu se dezvolta si in Romania si ca, la CEC Bank, avem ocazia sa le sprijinim. Pandemia a accelerat procesele de digitalizare - fie ca vorbim de informatizarea proceselor interne in cadrul companiilor, de digitalizarea si automatizarea proceselor din industrie sau de organizarea muncii in regim remote, determinand cresterea cererii pentru servicii de tip data-center”, a declarat Laura Mihai, Director Mari Clienti in cadrul CEC Bank.
„Proiectul se adreseaza in special industriilor care consuma volume mari de date si, prin urmare, au nevoie de infrastructura IT de mare putere, capabila sa sprijine dezvoltarea si implementarea proiectelor de anvergura. Astfel, in calitate de agregator, ClusterPower poate pune la dispozitia clientilor solutii pentru previzionarea consumului de energie, prevenirea fraudei in domeniul financiar-bancar, mentenanta predictiva in diverse sectoare industriale sau in domeniul transportului. Atat companii care activeaza in Romania cat si companii din Europa, din sectoarele de banking, automotive, mediasi energie si-au exprimat deja interesul cu privire la serviciile care vor fi oferite de ClusterPower”, a declarat Cosmin Georgescu, fondator si CEO ClusterPower.
‘’Ne bucuram ca am putut sprijini, impreuna cu CEC Bank, o initiativa romaneasca ambitioasa intr-un sector in care investitiile in infrastructura IT din Romania sunt extrem de rare. De altfel, obtinerea cofinantarii pentru proiecte cu ajutor de stat reprezinta o prioritate pentru noi, PCF Investment Banking fiind deja la al treilea proiect major derulat cu succes”, a declarat Mihai Iordan, Managing Partner PCF Investment Banking.
La mijlocul lunii octombrie, ClusterPower a anuntat demararea lucrarilor la noul campus de tehnologie, care se va intinde pe o suprafata de peste 25.000 de metri patrati in localitatea Mischii, judetul Dolj, in apropierea municipiului Craiova.
Centrul de date va include cladiri in care vor fi gazduite serverele - cu o capacitate de stocare de ordinul miliardelor de GB si milioane de nuclee (core-uri) de procesare, dar si o centrala electrica proprie.
Dotarea cu propria centrala electrica contribuie la un nivel ridicat de disponibilitate a serviciilor, asigurand redundanta in cazul intreruperilor in alimentarea cu energie din retea si, de asemenea, contribuie la reducerea impactului asupra mediului. ClusterPower isi va dota centrul de date cu o centrala de trigenerare, care, pe langa energie electrica, genereaza si energia necesara pentru racire si incalzire, avand o eficienta de peste 75%. Gazul natural are emisii la jumatate fata de electricitatea produsa din carbune, fiind considerat una din sursele curate de energie.
Cu aceste dotari, centrul de date ClusterPower a reusit sa obtina un scor de 1.1 pentru Power Usage Effectiveness, mai bun decat media globala PUE in 2020, de 1.59.
 
ALLBIMRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
viarom
noark
MAKITA
strabag nivel 1
ness project
theda mar
quadratum
leviatan
siniat
rigips
CONCEPT STRUCTURE
concelex
Ubitech
EDIT-Structural
Acvatot 2019
CDS

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander