Agenda Constructiilor
Marti, 21 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - Constructori din Bucuresti si Galati vizeaza constructia noii fabrici de ulei SUNPRO
Constructori din Bucuresti si Galati vizeaza constructia noii fabrici de ulei SUNPRO
Info-Santiere Publicat de AG&F 05 Feb 2024 16:37
Viitoarea fabrica de ulei din Zona Libera Galati, care se anunta cea mai mare investitie de pana acum din Galati, in valoare de peste 20 de milioane de euro, a ajuns in faza obtinerii tuturor avizelor legale. La jumatatea lunii ianuarie, Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Galati a facut inspectia terenului pe care va fi ridicata fabrica, scrie publicatia vocea-libera.ro.
Etapa a doua a obtinerii avizului de mediu consta in intocmirea unui memoriu al firmei care se ocupa cu intocmirea proiectului de construire si cu obtinerea tuturor avizelor si a autorizatiei de construire. Aceasta firma este German Architects&Partners din Bucuresti. Conform firmei bucurestene, au fost obtinute toate avizele, mai raman pentru rezolvare cele de la APM, Apele Romane si de la ISU, la ISU nefiind inca depuse actele. Conform estimarilor, avizul de mediu poate fi obtinut in urmatoarele 1-3 luni.
Va urma apoi depunerea tuturor documentelor si a proiectului la Primarie, pentru obtinerea autorizatiei de construire. Este de presupus ca aici lucrurile se vor misca destul de repede, pentru ca atragerea investitorilor este unul dintre obiectivele declarate ale municipalitatii galatene.
"In opinia mea, o data-limita rezonabila pentru inceperea construirii fabricii de ulei din Zona Libera este luna mai a acestui an. Reprezentantii firmei SunPro Oils SRL mi-au dat asigurari ca nu se pune problema de a nu continua acest proiect. Ceea ce ma face sa cred si mai mult acest lucru este ca sunt la zi cu toate platile. Chiar astazi (joi, n.red.) le-am dat ultima factura si urmeaza sa o achite", a declarat pentru "Viata libera" Catalin Cojocaru, directorul Administratiei Zonei Libere Galati.
Conform sursei citate, in urmatoarele doua saptamani va sosi ultima transa de echipamente a sistemului de rafinare a uleiului brut, mai intai in Portul Constanta si apoi in Zona Libera Galati. Sunt asteptate sapte-opt containere maritime cu echipamente, care se vor adauga celor 45 de containere venite deja si al caror continut a fost depozitat intr-o hala securizata detinuta de un alt client al Zonei Libere.
Reprezentantii investitorilor au inceput deja contractarea firmelor pentru construirea fabricii. Printre acestea sunt firme din Bucuresti, dar si din Galati.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
noark
leviatan
quadratum
Ubitech
CDS
viarom
ness project
konsent
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
siniat
strabag nivel 1
Acvatot 2019
rigips
concelex
ERBASU CONSTRUCT
theda mar

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander