Agenda Constructiilor
Luni, 23 Decembrie 2024
Home - Stiri - Info-Santiere - MDLPA a semnat finantari de un miliard de lei pentru constructia de arene sportive
MDLPA a semnat finantari de un miliard de lei pentru constructia de arene sportive
Info-Santiere Publicat de AG&F 30 Sep 2024 17:02
Astazi, la Palatul Victoria, in prezenta prim-ministrului Marcel Ciolacu si a ministrului dezvoltarii, Adrian-Ioan Vestea, au fost semnate trei noi contracte de finantare in infrastructura sportiva, prin Compania Nationala de Investitii (CNI), in valoare totala de peste un miliard de lei.
"Aceste investitii subliniaza angajamentul ferm al Guvernului pe care il conduc de a sprijini dezvoltarea infrastructurii sportive si a sportului de masa. Noile baze sportive vor reprezenta locul din care se va putea construi din nou excelenta sportiva in Romania. La nivelul Guvernului vom continua sa investim in sport si in infrastructura sportiva, dar vom veni si cu programe pentru promovarea unui stil de viata sanatos pentru toti tinerii din Romania", a afirmat premierul Marcel Ciolacu.
Primul proiect vizeaza stadionul "Gheorghe Hagi" din Constanta, cu o valoare de 490,9 milioane de lei. Stadionul va avea 18.190 de locuri si va integra sali de antrenament, un centru de conferinte, un spatiu expozitional, spatii administrative, comerciale si de alimentatie publica. Totodata, acesta va asigura desfasurarea optima a activitatii sportive in regiunea litoralului, atat prin organizarea unor evenimente sportive (de fotbal, tenis, atletism si rugby), cat si a evenimentelor culturale la scara mare (concerte si spectacole), contribuind, astfel, la dezvoltarea sportului de performanta si de masa din regiune.
"Stadionul «Gheorghe Hagi» din Constanta reprezinta un reper extrem de important si un tribut pentru numarul 10 al Nationalei Romaniei din Generatia de Aur, care continua sa faca performanta si ca antrenor", a subliniat ministrul Vestea.
 
 
Lucrarile de proiectare si executie vor fi realizate de asocierea formata din companiile Constructii Erbasu SA (lider) si Tracon. Din echipa de proiect mai fac parte, ca subcontractanti, companiile Kronlift, Coneco Romania, Vialis Engineering, Elmarom Grup, Sectron Guard, Popp & Asociatii Consulting Engineers, Popp & Asociatii si MC General Construct Alfa.
Lucrarile de demolare a vechii arene au fost finalizate si, in locul acesteia, urmeaza sa se construiasca un stadion de fotbal care va beneficia de functiunile si suprafetele necesare incadrarii in categoria IV UEFA si un stadion de atletism cu o capacitate de 1.000 de locuri. De asemenea, cladirea stadionului va integra si o serie de functiuni complementare: sali de antrenament - atletism indoor, squash/tenis de masa si fitness, centru de conferinte, spatiu expozitional, spatii administrative, spatii comerciale si zone de loisir.
Durata de implementare a contractului este de 88 de luni (proiectare, executie si perioada de garantie) de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.
 
 
Al doilea proiect are in vedere construirea stadionului ”Nicolae Dobrin” din Pitesti, cu o valoare de 372,8 milioane de lei si o capacitate de 15.200 de locuri. Alaturi de noul stadion de fotbal, va fi realizat si Centrul de copii si juniori FC Arges si vor fi construite spatii de antrenament pentru sporturi conexe precum lupte, box, judo, karate, spatii de birouri, de parcare, comerciale si de expunere, dar si zone de alimentatie publica.
Licitatia pentru executia lucrarilor de proiectare si executie a fost adjudecata de asocierea Constructii Erbasu (lider) - Terra Gaz Construct, avand ca subcontractanti si terti societatile Popp & Asociatii Consulting Engineers, MC General Construct Alfa, Sectron Guard, Coneco Romania si Schindler Romania.
Cladirea (S+P+3E) va avea o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori si 457 de locuri de parcare, conform indicatorilor tehnico-economici aprobati. Contractul are o perioada de implementare de 96 luni, din care 7 luni pentru proiectare, 29 de luni pentru executie si o perioada de garantie de buna executie a lucrarilor de 60 de luni. Studiul de Fezabilitate a fost realizat de asocierea Tecon (lider) - Popp & Asociatii - Sam Proiect Grup, avand ca subcontractanti companiile MC General Construct Engineering si BB & Asociatii Design.
Ambele stadioane, din Constanta si Pitesti, vor fi realizate pentru asigurarea cerintelor de clasificare UEFA 4.
 
 
"Aceste doua obiective poarta cu mandrie numele unor legende si simboluri ale excelentei sportive: Gheorghe Hagi si Nicolae Dobrin! Imi doresc ca valoarea si exemplul acestor doua mari nume sa continue prin succesul actualelor si viitoarelor generatii de sportivi, contribuind, astfel, inclusiv la vitalitatea noastra, ca natiune, deoarece sportul, sanatatea si educatia sunt strans legate de calitatea vietii", a precizat ministrul dezvoltarii.
De asemenea, in municipiul Sfantu Gheorghe din judetul Covasna, va fi construit un patinoar artificial, performant, cu o capacitate de 2.180 de spectatori, care va putea gazdui atat competitii nationale si internationale, cat si antrenamentele echipelor de hochei seniori si juniori. Patinoarul va beneficia de dotari speciale pentru hochei si patinaj artistic pe gheata, de un centru medical si de metodologie sportiva, vestiare, spatii pentru media, spatii de alimentatie publica si o parcare. Valoarea acestui contract este de 245,3 milioane de lei.
 
 
In acest caz, constructoar a fost desemnata asocierea MIS Grup (lider) - Aqua Serv - SDC Proiect - Constructii Conico - UNICOMP - Multiconsult Adventure, avand ca subcontractanti si terti companiile Larix Studio, Idea Install, Astra Bucuresti & Co Prod, SDC Proiect, Ascensor Advertising, Loyal Center, Stabech Structure, Geosond, M Install, SDC Consulting Engineers, Columna Consult, MW & KVA Electric, Vafrom Service, Complex Muzeal Bistrita-Nasaud si Poliart.
Noua baza sportiva va fi ridicata in vecinatatea Arenei Sepsi si a stadionului Sepsi OSK si va include si un centru de recuperare medicala pentru sportivi.
In cazul acestui proiect, se afla in atribuire si serviciile de asistenta tehnica si dirigentie de santier. Patru oferte au fost depuse la licitatie, de catre compania Medos Construct & Consulting si de asocierile Ghallard Sys (lider) - Secunet Project, StructurALL Consulting Napoca (lider) - Confirm Constructii, respectiv de Outlines (lider) - Rec Immpuls.
"Cele trei obiective de investitii vizeaza dezvoltarea, modernizarea si alinierea infrastructurii sportive la standarde europene, cu impact major asupra locuitorilor, sportivilor si suporterilor cluburilor din Constanta, Pitesti si Sfantu Gheorghe, dar nu numai! Sportul inseamna sanatate, disciplina si echilibru, iar noi incurajam practicarea sportului si performanta! Astfel, Ministerul Dezvoltarii, prin Compania Nationala de Investitii, sprijina infrastructura sportiva in toate regiunile Romaniei si in toate ramurile sportive", a concluzionat ministrul Vestea.
 
 
Din anul 2002 si pana in prezent, CNI a finalizat:
  • 441 de sali de sport (inclusiv Sala Polivalenta Pitesti, Sala Polivalenta Oradea, Sala Polivalenta Botosani, Sala Polivalenta Craiova si Sala Polivalenta Piatra Neamt);
  • 47 de bazine de inot (inclusiv Complexul Olimpic de Natatie de la Otopeni, Bazinul olimpic de la Dinamo, Bazinele de polo de la Clubul Sportiv Steaua si de la Clubul Sportiv Rapid);
  • 6 stadioane (Stadionul Ion Oblemenco de la Craiova, Stadionul Municipal Targu Jiu, Stadionul National de Rugby Arcul de Triumf, Stadionul Steaua, Stadionul Giulesti ”Valentin Stanescu” si Stadionul Municipiul Turnu Magurele).
 
In perioada 2022-2024, au fost receptionate:
  • 210 sali de sport in valoare de peste 1,8 miliarde de lei;
  • 49 complexuri sportive in valoare de peste 454 milioane de lei;
  • 16 bazine de inot in valoare de peste 244 milioane de lei.
 
Obiective de investitii in derulare in perioada 2022-2024:
  • 223 sali de sport in valoare de peste 2,4 miliarde de lei;
  • 119 complexuri sportive in valoare de peste 1,33 miliarde de lei;
  • 42 bazine de inot in valoare de peste 866 milioane de lei.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergieshiltiALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
SIGM
Acvatot 2019
MAKITA
Arduro
VEGO
theda mar
EDIT-Structural
AED
rigips
quadratum
strabag nivel 1
leviatan
ELECTROGRUP
concelex
DRS
GEWISS
konsent
BogArt
CDS
Ubitech
EURO BUILD

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<