Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Decembrie 2024
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - INOVECO: A fost inaugurat Centrul de Management Integrat al Deseurilor de la Roesti
INOVECO: A fost inaugurat Centrul de Management Integrat al Deseurilor de la Roesti
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 10 Ian 2024 12:15
Amplasat pe o suprafata de 206.673 mp, centrul include un depozit ecologic modern de 265.000 mc, o statie de sortare a deseurilor reciclabile cu capacitatea de 10.180 tone/an si o statie de tratare mecano-biologica a deseurilor cu 34.070 tone/an. Centrul de Management Integrat al Deseurilor (CMID) de la Roesti va deservi cca. 49% din populatia judetului Valcea. O echipa de 133 de specialisti Inoveco au lucrat timp de 16 luni la acest proiect care vine cu o tehnologie moderna de tratare mecano-biologica si utilaje performante de ultima generatie.
34 de proiecte SMID (Sistemele integrate de management al deseurilor) sunt functionale in mai putin de o treime (29%) din unitatile administrativ-teritoriale evaluate din Romania, majoritatea (71%) neavand inca un sistem integrat de management al deseurilor, se arata in Raportul de audit al Curtii de Conturi din perioada 2015-2021, privind evaluarea riscului de infringement impotriva Romaniei privind gropile de gunoi.
Inoveco a participat in ultimele 16 luni ca expert si antreprenor general la executia lucrarilor Centrului de Management Integrat al Deseurilor (CMID) de la Roesti, judetul Valcea, unde beneficiar este Consiliul Judetean Valcea. Proiectul a fost finalizat conform graficului de executie al proiectului SMID, finantat din fonduri europene si implementat prin intermediul fazei 2 POIM 2014 - 2020. Echipa Inoveco mobilizata pentru acest proiect a fost formata din 133 de persoane, din care 12 personal Tesa si 121 pe santier, muncitori calificati, necalificati, mecanici utilaje, o parte dintre ei fiind  recrutati chiar din zona Roesti.  
Directorul Inoveco, Valentin Feodorov - "CMID Roesti a fost un proiect complex, cu o tehnologie performanta, care va avea un impact pozitiv asupra gestionarii corecte a deseurilor la nivel judetean, pentru a fi in conformitate cu reglementarile Uniunii Europene. Prin CMID s-a atins obiectivul de a asigura gestionarea deseurilor in conditii de siguranta pentru mediu si sanatatea populatiei din judetul Valcea, proiectul fiind important si pentru locuitorii din zona prin crearea de locuri de munca. Un aspect deosebit al acestei investitii a fost implementarea unor masuri eficiente pentru punerea in siguranta a CMID-ului, avand in vedere caracteristicile naturale ale amplasamentului, precum si pantele abrupte ale versantilor si riscurile identificate, care au inclus lucrari esentiale precum structuri de sprijin din gabioane hidrotehnice, aparare de mal din gabioane, si instalarea unor sisteme de colectare pentru evacuarea apelor pluviale.”
La CMID Roesti, Inoveco a construit un centru modern si eficient, unde vor fi tratate deseurile municipale colectate, deservind cca. 49% din populatia judetului Valcea, integrand tehnologii de ultima generatie pentru gestionarea durabila a deseurilor. Amplasamentul cuprinde o serie de facilitati esentiale, cum ar fi: celula 1 a depozitului conform pentru deseuri, o statie de sortare a deseurilor reciclabile, o statie de tratare mecano-biologica si zona administrativa a CMID. 
"Odata cu punerea in functiune a obiectivului, locuitorii din judetul Valcea vor beneficia de un depozit ecologic modern, cu o durata de functionare de 28 de ani, o statie de sortare a deseurilor reciclabile cu capacitatea de 10.180 tone/an si o statie de tratare mecano-biologica a deseurilor cu 34.070 tone/an. Statia de sortare a deseurilor reciclabile a fost conceputa ca o instalatie semiautomata, dotata cu o hala de sortare, zone de receptie si descarcare a deseurilor, locuri de sortare si spatiu de depozitare pentru baloti. Statia este echipata cu utilaje avansate, precum desfacator de saci cu buncar de alimentare, ciururi stationare rotative, separator balistic, separator aerian, separatoare optice, precum si sisteme de climatizare si ventilare pentru asigurarea eficientei procesului de sortare. Statia de tratare mecano-biologica este alcatuita dintr-o hala de tratare mecanica, padocuri acoperite pentru fermentarea aeroba fortata, si un spatiu de maturare. Aceasta statie beneficiaza de utilaje si echipamente de ultima generatie, precum tocatore, ciururi stationare, tambur magnetic, separator balistic, separatoare optice, separator curent EDDY, benzi transportoare, presa de balotat, masina pentru infolierea balotilor, incarcatoare frontale si masina cu carlig pentru transportul containerelor.”, a completat Cornel Naic, Manager de Proiect CMID Roesti.
Instalatia de compostare a fost proiectata pentru tratarea biologica intensiva si include 10 padocuri cu o suprafata totala de 2100 mp. Utilaje si echipamente precum membrane semipermeabile GORE, ventilatoare centrifugale, senzori de oxigen si temperatura, conducte aerare si un sistem SCADA asigura eficienta procesului de compostare.
Statia de epurare cu osmoza inversa reprezinta o componenta esentiala pentru gestionarea levigatului, utilizand tehnologie elvetiana Hofstetter, cu o capacitate de 66 mc/zi si o eficienta de 85%, cu o presiune de lucru de 80 bar.
Totodata, etapele de executie au cuprins realizarea sediilor administrative, dezvoltate in mod corespunzator, care cuprind inclusiv cabina de portar, cantar auto, cabina de cantar, cladire pentru sediul administrativ, drumuri si platforme de incinta, garantand functionarea eficienta a intregului CMID.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergiesABONARE REVISTEhiltiALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
quadratum
Ubitech
EDIT-Structural
SIGM
concelex
Arduro
noark
theda mar
Acvatot 2019
EURO BUILD
CONCEPT STRUCTURE
DRS
ELECTROGRUP
strabag nivel 1
GEWISS
BogArt
AED
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
MAKITA
VEGO
SSAB
konsent
CDS

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<