ZITEC dezvolta noua platforma de freelancing Lanceria, construita in blockchain |
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 27 Apr 2022 11:30 |
Zitec, lider pe piata de IT & digital marketing din Romania, specializat in dezvoltarea de solutii si servicii de transformare digitala, anunta dezvoltarea platformei de freelancing Lanceria, construita pe tehnologia blockchain.
Proiectul Lanceria este o initiativa independenta, 100% romaneasca, ce propune un model de business diferit fata de celelalte platforme de freelancing. Prin eliminarea comisioanelor pentru freelanceri, reducerea la minimum a taxelor pentru angajatori si prin introducerea optiunii de plata prin criptomonede, pe langa platile in sistemul fiat (valute clasice), Lanceria.io revolutioneaza piata freelancerilor din intreaga lume.
Criptomoneda LANC, token-ul nativ Lanceria, sta la baza tranzactiilor de pe platforma, iar plata pentru serviciile prestate se va inregistra instant. Prin caracterul descentralizat al tehnologiei blockchain, platforma devine astfel un mediu de incredere, transparenta si responsabilitate, guvernat de relatii directe intre freelancer si client.
Sub coordonarea si implicarea echipei Lanceria, Zitec s-a alaturat misiunii lor de a transforma ecosistemul celor care lucreaza pe cont propriu cu ajutorul unei platforme inovatoare de freelancing. Zitec a inceput dezvoltarea platformei pornind de la o analiza de business.
Platforma va fi organizata astfel incat sa scoata in evidenta portofoliile freelancerilor, prezentand intr-o forma grafica activitatea lor. Totodata, va permite utilizatorilor sa interactioneze cu acestea, oferind o experienta similara cu cea a retelelor de socializare. Printre principalele functionalitati care vor fi implementate se numara procesul de sign-up, verificarea identitatii, gestionarea contului, a profilului si a portofoliului, metode de plata si balanta plati, zona de cautare, cuvinte-cheie si filtre, sau functia de chat pentru discutii de ofertare, negociere sau planificarea proiectului de catre freelancer si angajator.
In ceea ce priveste componentele blockchain, specialistii Zitec lucreaza la integrarea wallet-urilor de blockchain, precum si la gestionarea platilor pentru inceput in tokenul LANC, iar ulterior in monede traditionale (fiat), acoperind si conversiile necesare dintre acestea si criptomonede.
“Ne-am propus sa cream o platforma care sa rezolve problemele freelancerilor si sa le ofere posibilitatea de a gasi proiecte printr-o experienta moderna, in spiritul Web 3.0. Ca civilizatie trecem prin transformari majore aduse de revolutia blockchain si felul in care muncim nu este exceptat. Platforma Lanceria a fost gandita sa ofere o experienta digitala, imersiva, bazata pe cele mai noi trenduri tehnologice disponibile. Si prin parteneriatul cu Zitec, suntem siguri ca produsul pe care l-am gandit este pe maini bune. Suntem foarte multumiti de colaborarea cu echipa de experti Zitec si o recomandam cu caldura”, a declarat Mihai Sararu, fondator si CEO Lanceria.
”Tehnologia blockchain aduce o serie de avantaje, printre care: descentralizarea, transparenta si confidentialitatea tranzactiilor. Exista numeroase implementari pe aceasta tehnologie unde aceste atribute nu sunt relevante, vorbim practic de o moda de a folosi blockchain in orice proiect. De aceea ne bucuram ca avem oportunitatea sa contribuim la o platforma unde utilizarea acestei tehnologii ofera un avantaj competitiv real iar echipa fondatoare intelege foarte bine nevoile freelancerilor. Lanceria isi propune sa schimbe radical viata freelancerilor din intreaga lume si ne bucuram sa fim alaturi de ei in drumul lor spre succes prin livrarea de servicii blockchain si solutii software inovatoare”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO & Co-Fondator Zitec.
Ca produs final, platforma Lanceria va integra tehnologiile de artificial intelligence si machine learning pentru o suprapunere cat mai exacta a nevoilor angajatorilor cu ofertele freelancerilor, pentru crearea unui sistem autentic de review si feedback, dar si pentru implementarea conceptului de metaverse, unde freelancerii si angajatorii pot experimenta munca sau intalnirile de business intr-un mediu social in timp real, dar intr-o simulare 3D, in timp ce se bucura de confortul muncii de acasa. Echipa Lanceria mai are in vedere si lansarea unei platforme de NFT de tip marketplace pentru arta digitala.
|