Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - MDLPA: Lucrarile la sala polivalenta si la Cazinoul din Constanta au ajuns la 60%
MDLPA: Lucrarile la sala polivalenta si la Cazinoul din Constanta au ajuns la 60%
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 12 Iul 2023 12:43
Adrian-Ioan Vestea, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, a verificat stadiul lucrarilor unor proiecte pe care le finanteaza ministerul in municipiul Constanta.
Primul obiectiv vizitat a fost amplasamentul pe care se construieste Sala polivalenta din municipiu, obiectiv finantat de MDLPA prin Compania Nationala de Investitii. Proiectul, in valoare de 96.056.636,38 lei, prevede realizarea unui teren de joc cu caracter multifunctional (dimensionat si dotat corespunzator pentru handbal, baschet si volei), a unei zone pentru spectatori, cu o capacitate totala de 6.100 de locuri, sala de antrenamente, cabinete medicale, sala de conferinte, studio TV, spatii comerciale (cafenele, magazine cu caracter sportiv), precum si 550 de locuri de parcare pentru autoturisme si 15 pentru autocare.
”Proiectul, realizat, in prezent, in proportie de aproximativ 60%, respecta standardele federatiilor sportive de profil, privind dimensiunea suprafetei de joc si a numarului de locuri si va putea gazdui competitii de handbal, baschet si volei de nivel national, dar si de nivel european si mondial”, a precizat ministrul dezvoltarii.
Cel de-al doilea obiectiv l-a reprezentat Cazinoul Constanta, aflat in plin proces de consolidare si restaurare, pentru care, in prezent, gradul fizic de executie a lucrarilor este de circa 57%.
”Lucrarile de reabilitare finalizate pana acum subliniaza unicitatea si eleganta arhitecturala a acestei superbe cladiri-simbol construite in stil Art Nouveau si le-am transmis constructorilor ca scopul nostru final este ca lucrarile sa fie de calitate si durabile intrucat ne dorim sa avem un monument care sa dainuie peste ani si care sa redevina un reper istoric, cultural si turistic al Romaniei”, a subliniat ministrul Vestea.
De asemenea, ministrul a participat la evenimentul ”Arena de 10“, care marcheaza debutul proiectului noului stadion ”Gheorghe Hagi“ din Constanta. Pe amplasamentul existent, Ministerul Dezvoltarii, prin Compania Nationala de Investitii, finanteaza construirea unui nou complex sportiv, multifunctional, cu o arena de fotbal care va beneficia de functiunile si suprafetele necesare incadrarii in categoria IV UEFA. Proiectul, in valoare avizata de 480.490.480 lei, va avea o suprafata desfasurata de 63.857 mp si o capacitate de peste 18.000 de locuri.
”Acest stadion, al carui nume este legat de unul dintre cele mai bune produse ale sportului constantean din toate timpurile - Gheorghe Hagi, a fost martorul unor evenimente sportive si culturale de exceptie. Vom ramane mereu cu amintirile unor meciuri fantastice desfasurate aici, dar privim cu optimism catre viitor si asteptam momentul cand Constanta va beneficia de o arena ultramoderna, care va oferi o sansa in plus pentru sportul de performanta de la nivelul judetului Constanta si pe care, cu siguranta, se va scrie in continuare istorie in fotbalul romanesc”, a declarat ministrul Adrian-Ioan Vestea.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
Arduro
concelex
quadratum
theda mar
noark
Acvatot 2019
MAKITA
strabag nivel 1
viarom
BogArt
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
siniat
ness project
SSAB
konsent
Ubitech
CDS
leviatan
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander