Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - ONE United Properties va investi 48 milioane euro intr-un hotel in centrul Capitalei
ONE United Properties va investi 48 milioane euro intr-un hotel in centrul Capitalei
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 21 Dec 2022 13:11
One United Properties, principalul investitor si dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidentiale, de birouri si mixte de ultima generatie din Romania, isi continua planurile de investitii in regenerarea urbana printr-o noua achizitie: o cladire nefinalizata, abandonata in centrul istoric al Bucurestiului, care va fi transformata intr-un hotel lifestyle de 5 stele - One Plaza Athénée. Valoarea tranzactiei se ridica la 13,5 milioane de euro.
Cladirea achizitionata se afla pe strada Georges Clemenceau nr. 8-10, in apropierea Ateneului Roman, iar valoarea bruta de dezvoltare este estimata la 48 de milioane de euro. Suprafata totala construita este de 10.154 mp, din care 6.410 mp supraterani si diferenta in 3 subsoluri, pe un teren cu suprafata de 1.361 mp. Intentia dezvoltatorului este sa reautorizeze si sa finalizeze constructia abandonata, care va fi transformata intr-o dezvoltare imobiliara hoteliera de lux. One Plaza Athénée va detine approximativ 100 de camere de hotel de 5 stele si va beneficia de servicii conexe de cea mai inalta calitate, precum piscina, spa, restaurante si alte facilitati la parter. Inaugurarea este estimata a avea loc in 2025.
Pe aceeasi strada, construita intr-o singura perioada istorica, domnia Regelui Carol I, One United Properties a achizitionat in 2021 celebra cladire de la nr. 2 clasificata ca monument istoric, Casa Braikoff, care se afla in proces de renovare completa, urmand a fi transformata in One Athénée, o dezvoltare rezidentiala de lux cu componente comerciale. Prin modul in care a fost conceputa, Strada George Clemenceau ofera intimitate si gazduieste doar cateva proprietati, dintre care doua sunt deja intrate in portofoliul One United Properties pentru renovare si repunere in circuitul imobiliar. La numai cativa pasi distanta se afla Ateneul Roman, Calea Victoriei si Piata Amzei.
„Ne bucuram ca prin aceasta achizitie a unei cladiri nefinalizate, abandonate, dintr-o zona cu o istorie aparte a orasului reusim sa intensificam eforturile companiei noastre de a se implica in regenerarea centrului Bucurestiului. One Plaza Athénée va deveni o dezvoltare reper pe harta hotelurilor de 5 stele. Ne aflam in negocieri cu mai multe branduri globale, pentru operarea hotelului cu contract pe mai multi ani. Situat chiar in inima orasului, viitorul hotel lifestyle va oferi numeroase optiuni comerciale, culturale si de divertisment la doar cativa pasi distanta”, a declarat Victor Capitanu, cofondator One United Properties.
Tot in luna decembrie 2022, compania a mai achizitionat trei cladiri istorice in centrul Capitalei, pe strada Academiei, in vederea restaurarii acestora si transformarii intr-o noua dezvoltare - One Downtown.
Regenerarea urbana si protectia patrimoniului cultural al Bucurestiului fac parte din strategia One United Properties. In 2021, dezvoltatorul a investit pentru prima data in restaurarea monumentelor istorice, in urma achizitiei Casei Braikoff. Cladirea istorica este in curs de renovare completa si va fi cunoscuta drept One Athénée. In plus, in martie 2022, One United Properties a achizitionat un alt monument istoric - fosta fabrica Ford, situata in cadrul dezvoltarii multifunctionale One Floreasca City, care este in curs de restaurare si va fi transformata intr-un spatiu comercial, denumit One Gallery.
 
 
man and machineVideoConfAC-iulTERAPLASThiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
CELCO 2020
CDS
Ubitech
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
viarom
leviatan
leviatan
theda mar
BMI_Icopal
Acvatot 2019
BALTIC
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023