Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - TIMISOARA: Circa 77 milioane lei pentru reabilitarea cladirii Primariei Vechi
TIMISOARA: Circa 77 milioane lei pentru reabilitarea cladirii Primariei Vechi
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 06 Iun 2023 10:25
Cladirea triseculara a Primariei Vechi din Timisoara, in care functioneaza Facultatea de Muzica si Teatru a Universitatii de Vest Timisoara (UVT) din Piata Libertatii, va intra intr-un amplu proces de reabilitare, in urmatorii cinci ani, in urma unui parteneriat care va fi incheiat intre Municipalitate si UVT.
"Atat cladirea, cat si locul unde e amplasata sunt emblematice pentru Timisoara. Este zona zero a orasului, cu trafic pietonal si aflux ridicat de turisti. Chiar daca Primaria este proprietara cladirii, de-a lungul timpului aici au fost gazduite diverse institutii, cum este si Facultatea de Muzica si Teatru a UVT. Salut dorinta de implicare a UVT in reabilitarea cladirii. Primaria a finalizat prima etapa, cea a documentatiei tehnico-economice, iar acum urmeaza proiectul tehnic si executia lucrarilor. Sunt increzator ca in urma parteneriatului dintre Primarie si UVT vom pune in valoare inca una din bijuteriile arhitectonice ale Timisoarei", a declarat, miercuri, primarul Dominic Fritz.
Documentatia tehnico-economica si indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investitii vor fi introduse pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de Consiliu Local.
Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a detaliat ca cladirea vechii Primarii s-a degradat mult, cautandu-se deja surse de finantare pentru a sustine investitia.
"Dincolo de refacerea infrastructurii si a fatadei, este important pentru Timisoara, oras Capitala Europeana a Culturii in 2023, faptul ca in aceasta cladire isi desfasoara activitatea Facultatea de Muzica si Teatru a UVT. Amplasarea acestei facultati, generatoare de energii culturale, chiar in centrul istoric al orasului are o puternica reverberatie pentru cetatenii orasului si pentru dinamica vietii culturale de aici. Tinerii talentati si mentorii lor din cadrul Facultatii sunt primii care vor beneficia de noile conditii de educatie pe care le vor avea in aceste spatii reabilitate, iar comunitatea, ca intreg, se va bucura de viata culturala gazduita in acest sit istoric valoros al orasului, cladirea Primariei Vechi", a subliniat Pirtea.
Proiectul de reamenajare propune realizarea de lucrari de reparatii si consolidare pentru punerea in siguranta a imobilului la actiuni seismice, refacerea peretilor, reabilitarea fatadei cu pastrarea identitatii arhitecturale, inlocuirea acoperisului si a tamplariei, schimbarea tuturor instalatiilor si multe alte interventii de infrastructura.
Prin noul contract dintre Municipalitate si UVT, vor fi stabilite si clauzele de mentinere a spatiilor cu alta destinatie aflate la parterul cladirii, precum si conditiile privind utilizarea de catre administratia locala a anumitor sali mari pentru organizarea unor evenimente, daca va fi cazul. De asemenea, in contract va fi prevazuta obligatia administratorului de a demara lucrarile de reabilitare a imobilului primit in administrare in maximum cinci ani de la preluarea acestuia.
Cladirea Primariei Vechi ofera spatii adecvate pentru organizarea cursurilor in conditii specifice pentru Facultatea de Muzica si Teatru, locatia fiind potrivita si pentru derularea unor evenimente culturale cu implicarea facultatii.
Costurile de realizare a investitiei recomandate de proiectant sunt estimate la 77, 65 milioane de lei. Interventiile vor fi realizate cu respectarea raportului de expertiza si in conformitate cu avizul emis de Ministerul Culturii - Directia Patrimoniu Cultural.
Primaria Veche este un monument istoric ridicat intre anii 1731-1734, care a gazduit administratia locala din 1780 pana dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
Acvatot 2019
BogArt
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
SSAB
ness project
siniat
strabag nivel 1
Ubitech
concelex
noark
CDS
leviatan
rigips
Arduro
konsent
MAKITA
theda mar
quadratum
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander