Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - EPTISA va superviza dezvoltarea retelei de apa din Cluj si Salaj si in anii urmatori
EPTISA va superviza dezvoltarea retelei de apa din Cluj si Salaj si in anii urmatori
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 19 Oct 2020 10:57
Asocierea formata din companiile Eptisa Romania si Eptisa Servicios de Ingenieria va asigura serviciile de asistenta tehnica pentru supervizarea lucrarilor din cadrul proiectului major de dezvoltare a infrastructurii de apa si canalizare din judetele Cluj-Salaj, in perioada 2014-2020. Contractul, semnat recent, este parte integranta a programului de investitii POIM cu cofinantare UE in valoare de peste 355 milioane de euro derulat de Compania de Apa (CA) Somes SA, operatorul retetelor utilitare din cele doua judete.
Contractul semnat cu Eptisa are o valoare de 27,43 milioane de lei (fara TVA), iar serviciile includ supervizarea a 25 de contracte de lucrari din judetele Cluj si Salaj si a unui contract de produse, care se va desfasura in conformitate cu legislatia nationala privind executia de lucrari cu sau fara proiectare in sarcina antreprenorului.
"Acest contract de servicii, ca dealtfel intregul Proiect Regional din cadrul POIM Cluj-Salaj va contribui semnificativ la dezvoltarea socio-economica a ariei deservite de Compania de Apa Somes SA, la asigurarea unui nivel imbunatatit de sanatate si confort pentru populatie in conditii de siguranta, la reducerea poluarii mediului prin eliminarea descarcarii apei uzate neepurate sau insuficient epurate, la reducerea costurilor prin eficientizarea operarii precum si la eliminarea vulnerabilitatilor prezente »čn particular ale sistemelor alimentate din surse locale, susceptibile a fi afectate de fenomenele extreme ce insotesc schimbarile climatice", arata reprezentantii CA Somes.
Companiei Eptisa ii revine, prin contract, obligatia de a verifica in teren, in toate cele 174 de localitati incluse in proiect, daca lucrarile sunt executate conform obiectivelor asumate. De asemenea, aceasta va trebui sa verifice daca lucrarile se incadreaza in bugetul aprobat al proiectului, precum si daca antreprenorii folosesc personal profesionist autorizat si cu experienta in implementarea acestor categorii de lucrari.
Eptisa a supervizat si implementarea lucrarilor din cadrul celorlalte etape de reabilitare si modernizare a retelelor de apa si canalizare din Cluj si Salaj, derulate prin POS Mediu (2009-2015, 2015-2017), dar si prin SAMTID (2006-2007).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
theda mar
noark
CDS
strabag nivel 1
MAKITA
rigips
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
viarom
concelex
Acvatot 2019
EDIT-Structural
siniat
CONCEPT STRUCTURE
ness project
leviatan

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander