Agenda Constructiilor
Luni, 20 Ianuarie 2020
 
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - LICITATIE pentru atribuire de lucrari de constructii de 6,3 miliarde lei
LICITATIE pentru atribuire de lucrari de constructii de 6,3 miliarde lei
Infrastructura Publicat de AG&F 19 Oct 2018 21:01
Dupa cum au aratat anterior guvernantii, Comisia Nationala de Strategie si Prognoza (CNSP), in calitate de autoritate contractanta, a lansat mult-asteptata licitatie ce vizeaza atribuirea unui contract in vederea executiei lucrarilor de constructii pentru realizarea obiectivului denumit Autostrada Ploiesti - Brasov (Cristian). Prin contractul finantat din fonduri publice, cu o valoare estimata de 6.336.240.000 lei, se va avea astfel in vedere executia unor lucrari de de constructii si operare pentru realizarea obiectivului Autostrada Ploiesti - Brasov (Cristian), in conformitate cu OUG nr. 39/2018 privind parteneriatul public-privat.
Potrivit CNSP, proiectul prevede, pentru sectorul Ploiesti - Brasov (Cristian), importante lucrari de arta, intre care 14 viaducte si 33 poduri cu o lungime totala de aproximativ 3 km, precum si 2,6 km de tuneluri cu galerie dubla, reprezentand una dintre provocarile ingineresti cele mai complexe. Totodata, sunt incluse noduri rutiere, drumuri de acces la autostrada, precum si asigurarea continuitatii drumurilor existente pe care autostrada le-ar putea intrerupe, mutarea variatei retele de utilitati pe care autostrada o afecteaza, lucrari hidrotehnice si de atenuare a impactului asupra mediului. Costurile de constructie acopera nu doar suprafata de rulare, respectiv partea vazuta a autostrazii, ci si numeroase alte lucrari care fac ca aceasta suprafata de rulare sa se ridice la un inalt nivel de calitate. Este vorba de lucrari importante de terasamente, precum si de consolidare a versantilor datorate profilului geologic si geotehnic al zonei strabatute de autostrada, lucrari a caror stabilitate este direct influentata de executarea unui sistem vast si judicios gandit si realizat de preluare si indepartare a apelor meteorice sau de infiltratie. In plus, exista o varietate de alte lucrari specifice unui proiect de autostrada, cum ar fi sistemul de monitorizare a traficului, marcaj si semnalizare rutiera, sistemul de apel in regim de urgenta, sistemul ITS (IntelligentTrafficSystem), sistemul de taxare, centrele de intretinere, spatiile de servicii si de parcare. Prin atribuirea unui contract in regim de parteneriat public-privat reglementat prin OUG nr.39/2018 privind parteneriatul public privat, se urmareste realizarea obiectivului strategic trasat de Guvernul Romaniei prin emiterea Hotararii nr. 357/2018 privind aprobarea Listei proiectelor strategice de investitii care urmeaza a fi pregatite si atribuite in parteneriat public-privat de catre Comisia Nationala de Strategie si Prognoza ce indica la punctul 1. astfel: „Autostrada Ploiesti-Brasov”. Prin realizarea autostrazii, obiectiv inclus in Master Planul de Transport, se realizeaza legatura dintre Bucuresti si Brasov, unul dintre cele mai importante municipii ale Romaniei, atat din punct de vedere economic, cat si turistic, prin conexiunea cu autostrada Bucuresti-Ploiesti deja finalizata. Procedura are la baza studiul de fundamentare, document aprobat de Guvernul Romaniei prin HG nr. 667/29.08.2018, publicata in Monitorul Oficial nr. 758/03.09.2018 si OUG nr.39/2018 privind parteneriatul public-privat.
Criteriul de atribuire il reprezinta cel mai bun raport calitate-pret, oferta financiara contand in proportie de 20%, sursa de finantare a proiectului va primi un punctaj maxim de 30% (se acorda 30 de puncte daca ofertantul demonstreaza prin documente specifice finantarea integrala proprie sau 20 de puncte in cazul in care finantarea se asigura din surse proprii si credit), pretul ofertei conteaza in proportie de 1%, capacitatea economica aduce un punctaj de cel mult 19%, iar pentru capacitatea tehnica se acorda 30%. Durata contractului este de 233 de luni, iar acesta nu poate fi subcontractat, tipul procedurii de atribuire fiind procedura competitiva cu negociere. Termenul-limita pentru primirea ofertelor a fost stabilit la 19 noiembrie 2018, ora 10:00, iar data estimata a expedierii invitatiilor de prezentare a ofertelor sau de participare catre candidatii selectati s-a stabilit la 26 noiembrie 2018, ora 0:00.
Oficialii CNSP mai informeaza ca „in cazul in care in urma aplicarii algoritmului de calcul exista doua sau mai multe oferte cu punctaj egal, autoritatea contractanta va atribui contractul ofertantului a carui propunere financiara a obtinut cel mai mare punctaj. Ofertantul poate participa la deschiderea ofertelor doar daca imputerniceste o persoana, iar aceasta trebuie sa prezinte imputernicirea la data si ora stabilita pentru deschiderea ofertelor, respectiv la 19 noiembrie 2018, ora 10:00. Pentru participarea la sedinta de deschidere a ofertelor, imputernicitul/ofertantul va transmite o solicitare prin e-mail autoritatii contractante cu minimum cinci zile inainte de data stabilita pentru deschiderea ofertelor, in vederea organizarii desfasurarii in conditii optime a sedintei”. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADLUMIONghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere