Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Termoenergetica: Se lucreaza la proiectare pentru 200 km de retele, cu fonduri UE
Termoenergetica: Se lucreaza la proiectare pentru 200 km de retele, cu fonduri UE
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 25 Nov 2022 13:41
Termoenergetica lucreaza la proiectare pentru cei 200 de kilometri cu fonduri europene, contractele fiind deja semnate, iar in primavara se va lucra efectiv la santier, a declarat joi Claudiu Cretu, directorul general al Termoenergetica.
Totodata, el a subliniat ca Termoenergetica pregateste un studiu de fezabilitatea pentru alti 200 de kilometri, in conditiile in care "o retea normala inseamna 1.000 de kilometri".
"In final, dupa multi ani de sperante, se lucreaza la proiectare pentru cei 200 de kilometri cu fonduri europene: contractele au fost semnate - si avem sedinte saptamanale de progres. Ne intereseaza modalitatea in care sincronizam aceste lucrari. Se lucreaza la proiectare, iar in primavara se va lucra efectiv la santier. In paralel, noi, Termoenergetica, pregatim un studiu de fezabilitatea pentru alti 200 de kilometri. O retea normala inseamna 1.000 de kilometri. Dorim sa continuam aceasta modernizare, astfel incat sa nu mai avem pierderi atat de mari, pentru ca din tevi curg banii nostri, ai tuturor", a mentionat Claudiu Cretu, la conferinta "Noi tehnologii, noi finantari si noi investitii in sectorul energetic", organizata de HIM Public Affairs si Club Antreprenor.
Directorul general al Termoenergetica a subliniat ca, in urma cu aproximativ 15 ani, a fost modernizata circa 10% din retea, iar in ultimii doi ani "s-au mai facut cativa zeci de kilometri".
"De anul viitor se intra in forta pe cei 200 de km - si pregatim inca un studiu de fezabilitate care sa fie finantat din Fondul de Modernizare. Iata ca avem banii, lucram la proiect, doar ca dureaza. (...) Situatia aceasta nu se poate rezolva intr-o luna, ca prin magie. Este nevoie de coerenta, este nevoie de 4, 5, 6, 7, 8 ani de zile in care sa se lucreze efectiv, ca aceasta retea sa fie utila Bucurestiului pentru urmatoarele decade. Sistemul astazi are pierderi, dar sunt perspective de investitii si de finantari. Ne intereseaza sa integram si noi tehnologii. Ne intereseaza pe anumite zone integrarea energiei geotermale, cat poate avea sens - si in ce masura Bucuresti poate utiliza energia geotermala. Ne intereseaza pe anumite zone integrarea unor pompe de caldura, in prima faza proiecte pilot, care sa arate fezabilitatea lor", a mai spus Claudiu Cretu.
In ceea ce priveste perspectiva pentru aceasta iarna, directorul general al Termoenergetica a subliniat ca s-au facut reparatii in multe zone critice. "Speram intr-o iarna normala, mai buna decat iarna trecuta", a punctat acesta.
El a precizat ca in prezent mai sunt de rezolvat unele probleme punctuale, respectiv sectorul 5, unde CET Progresul a fost nevoit sa porneasca inca un cazan.
"Au fost doua avarii majore, una pe Magistrala 3 Sud, la care s-a lucrat in cursul zilei de ieri (miercuri, n.r.), pana seara s-a rezolvat si, astazi, mare parte din Bucuresti a revenit in parametri. Suntem iar la un procent de 80-90%. Mai avem niste probleme punctuale si mai avem de rezolvat sectorul 5, unde CET Progresul e nevoit sa porneasca inca un cazan. Sunt probleme inerente la inceputul sezonului pentru ca, asa cum am spus, capacitatile sunt foarte vechi. Este nevoie de investitii, este nevoie de capacitati noi, flexibile, care sa poata da energia termica rapid", a adaugat seful Termoenergetica.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiVideoConfAC-iulALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
theda mar
rigips
leviatan
Ubitech
viarom
BALTIC
strabag nivel 1
grundfos
Acvatot 2019
noark
MAKITA
leviatan
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
CDS
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu