Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ANALIZA: Noi prognoze pe segmentul sistemelor de ventilatie
ANALIZA: Noi prognoze pe segmentul sistemelor de ventilatie
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Cosmin Dincu 05 Oct 2018 07:06
Piata sistemelor de ventilatie pentru aplicatii rezidentiale din Europa a crescut anul trecut cu +3,9%. Si, potrivit unui nou studiu realizat de Interconnection Consulting Group - Austria, acest ritm va continua sa se manifeste si in urmatorii ani, datorita redresarii industriei constructiilor. Indicatorii actuali sugereaza ca piata sistemelor de ventilatie rezidentiala in tarile analizate de institutul austriac de cercetare si consultanta (Germania, Austria, Elvetia, Franta, Marea Britanie, Italia, Polonia si tarile din zona Benelux) va creste cu o rata anuala de +2,7% pana in 2021. Desi de obicei Germania detine suprematia in vanzari, pe acest segment Franta este cea mai mare piata, valoric si cantitativ, cu o cota de 32,3% din total, urmata de Germania (22,9%) si regiunea Benelux (21,6%).
Sistemele individuale au o rata optima de crestere
Sistemele rezidentiale de aerisire, instalate individual, au inregistrat un castig la nivel european de 14,2% ca volum, in 2017.
Conform cercetarii, la vanzarile pentru noile dezvoltari imobiliare, in special structurile rezidentiale mai mari, s-au inregistrat profituri substantiale. In toata regiunea in care populatia este vorbitoare de limba germana (Germania, Austria si Elvetia), sistemele instalate individual, cu functie de recuperare a caldurii, au prezentat cea mai impresionanta rata de crestere. Sistemele de ventilare instalate individual din aceasta regiune au deja o cota de piata de 31% si se asteapta sa ajunga la 34,5% pana in anul 2021. Situatia este diferita in Europa in ansamblul sau, unde sistemele instalate individual sunt, de multe ori, ignorate. Ponderea actuala pe plan european a sistemelor individuale este de cel mult 10,8%. Neva Ruconic-Kubicki, autoarea studiului, explica aceste tendinte divergente, luand drept exemplu situatia din Elvetia: „Sistemele de ventilare ce opereaza pentru o singura incinta nu sunt la mare cautare in Elvetia, iar vanzatorii unor asemenea produse se confrunta, de asemenea, cu obstacole ce tin de reglementarile legislative impuse de guvernul de la Berna, dar si de cele valabile de la un canton la altul. In general, cota de piata a sistemelor instalate individual in Elvetia ajunge la doar 3,7%”.
Sistemele centralizate cunosc o crestere moderata a cererii
Atat vanzarile cantitative, cat si veniturile companiilor ce livreaza sau instaleaza sisteme de ventilatie rezidentiale operate centralizat au crescut anul trecut cu +6,7% ca volum. Aceste sisteme sunt predominante pe piata imobilelor unifamiliale (56,1%), urmate de structurile rezidentiale mari - blocuri de locuinte (30,2%) si de locuintele multifamiliale tip duplex (13,7%). Centrele de ventilatie rezidentiale operate centralizat sunt favorizate in special in Franta si in regiunea Benelux, dupa cum se mai arata in raportul companiei austriece. Pe segmentul sistemelor cu functii de recuperare a caldurii, in Franta, cota de piata a sistemelor centralizate de aerisire este de 99,4%. Situatia este diferita in Germania, unde, pe acest segment, sistemele locale cu functie de recuperare a caldurii acumuleaza o cota de 52,2%. In ansamblu, Germania este cea mai semnificativa piata pentru sortimentele ce permit recuperarea caldurii (35%), urmata de regiunea Benelux (19,7%) si Marea Britanie (15,9%).
„In comparatie cu anul precedent, la nivelul lui 2017, gradul general de concentrare a pietei de sisteme de ventilare pentru aplicatii rezidentiale s-a restrans intr-o oarecare masura. Primele zece companii detin acum o cota de piata de circa 48,1%, in timp ce primele trei acapareaza aproximativ un sfert din cererea totala pe plan european (25,1%)”, a concluzionat Neva Ruconic-Kubicki. Pentru a descarca diagramele puse la dispozitie de Interconnection Consulting Group, in vederea clarificarii analizei de fata, click aici si aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
SIGM
Ubitech
Acvatot 2019
leviatan
viarom
siniat
CDS
ness project
concelex
MAKITA
theda mar
Arduro
noark
konsent
rigips
BogArt
SSAB
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander