Agenda Constructiilor
Vineri, 22 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - Schneider Electric a realizat instalatiile la noul depozit eMAG de 126.000 mp de pe A1
Schneider Electric a realizat instalatiile la noul depozit eMAG de 126.000 mp de pe A1
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 15 Sep 2020 13:29
Schneider Electric Romania a realizat intregul sistem de gestionare a energiei electrice al celui mai mare depozit logistic din Sud-Estul Europei, situat la km 19 al autostrazii A1, depozit mare cat 20 de stadioane de fotbal la un loc detinut si operat de reteaua eMAG. Fiind vorba despre o cladire cu o suprafata impresionanta, de 126.000 mp, cu cerinte specifice de functionare, solutiile propuse de Schneider Electric au raspuns unui set de nevoi ale beneficiarului, pornind de la disponibilitatea maxima a energiei electrice si reducerea timpilor de intrerupere, pana la monitorizarea consumurilor in vederea reducerii eventualelor pierderi. Depozitul, extrem de tehnologizat, ii permite beneficiarului sa asigure un timp si mai scurt pentru livrarea comenzilor pe care le primeste, spun reprezentantii companiei.
Colaborand strans cu constructorul depozitului, societatea Baupartner Construct, si intelegand valoarea timpului si importanta mentinerii costurilor fixe la un nivel cat mai scazut, Schneider Electric a reusit sa valorifice performantele solutiei EcoStruxure, inclusiv gradul avansat de digitalizare pe care aceasta il permite.
"Am ajuns sa pretuim tot mai mult in ultima vreme automatizarea si digitalizarea si sa le intelegem beneficiile, nu numai pe cele economice, dar si pe cele care vizeaza usurinta in utilizare. In special pentru asemenea centre logistice, care asigura servicii cu limite de timp drastice, digitalizarea instalatiilor electrice este extrem de importanta; ea sprijina activitatile de intretinere si reduce riscurile de intreruperi neplanificate in alimentarea cu energie electrica. Am fost privilegiati, in aceasta situatie, sa avem un dialog comun atat cu beneficiarul cat si cu constructorul, cu totii intelegand ca pentru ca o constructie noua de asemenea amploare sa fie viabila o perioada lunga de timp, trebuie sa privim in viitor atunci cand o echipam", a spus Lucian Enaru, Director General Schneider Electric Romania si Republica Moldova.

Solutia EcoStruxure de distributie a energiei electrice, asamblata de TIAB
Ca parte a proiectului, Schneider Electric a furnizat o solutie EcoStruxure de distributie a energiei electrice formata din tablouri electrice Prisma Plus, comunicante, asamblate de partenerul companiei, TIAB Constanta. Arhitectura cuprinde 36 de tablouri, cel mai mare numar de panouri comunicante si integrate pana acum in solutia BMS (Building Management System) in Romania si inglobeaza aproximativ 600 de disjunctoare din gama Acti 9, echipate cu contacte auxiliare de pozitie de nivel scazut, conectate la interfete de comunicatie Smartlink.
Disjunctoarele de putere, NSX, Masterpact, echipate cu declansatoare de tip Micrologic 5.0E conectate prin interfetele IFE si IFM, impreuna cu contoarele electrice cu comunicatie Modbus, au pus bazele unui sistem eficient de gestiune electrica, necesar pe perioada de functionare a cladirii.
Pe parcursul implementarii solutiei, Schneider Electric a colaborat excelent cu constructorul, instalatorul si cu tablotierul, acestia fiind jucatorii cheie pentru asigurarea succesului proiectului.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTERAWLPLUGTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
AED
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
quadratum
CDS
concelex
EDIT-Structural
ELECTROGRUP
SIGM
VEGO
CONCEPT STRUCTURE
SSAB
rigips
Acvatot 2019
DRS
Arduro
MAKITA
ness project
viarom
Ubitech
BogArt
konsent
noark
theda mar
leviatan

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<