Agenda Constructiilor
Miercuri, 16 Octombrie 2024
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - ZOORK: Investitii in integrarea de noi tehnologii si inalta instruire a personalului
ZOORK: Investitii in integrarea de noi tehnologii si inalta instruire a personalului
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Ovidiu Stefanescu 15 Oct 2024 06:25
Zoork este o companie romaneasca cu capital privat, infiintata in 2017 si construita in jurul unor principii sustenabile, menite sa asigure cel mai ridicat nivel de performanta. Firma este specializata in proiectarea, executia si mentenanta instalatiilor electrice din constructii, indiferent daca este vorba despre curenti tari, slabi sau automatizari. Incepand cu anul 2023, Zoork si-a extins portofoliul proiectelor de anvergura, avand in derulare contracte importante pentru dezvoltarea unor infrastructuri majore la nivel national. Printre acestea se numara modernizarea si extinderea unor aeroporturi de renume precum aeroporturile internationale din Iasi, Oradea, Constanta si Targu Mures. In ultimii cinci ani, compania a coordonat si finalizat cu succes mai mult de 30 de proiecte complexe, cu o valoare totala de peste 100 de milioane de lei. Despre situatia actuala a pietei, cele mai importante proiecte realizate si prognozele de revigorare a cererii din constructii ofera in continuare detalii Ionut-Marian Bargan, director operatiuni de executie in cadrul Zoork
 
- Cum a evoluat activitatea din domeniul executiei de instalatii electrice in 2024 si cum credeti ca se va dezvolta aceasta in perioada urmatoare?
- Activitatea din domeniul instalatiilor electrice a cunoscut o crestere semnificativa datorata, in mare parte, inclusiv expansiunii sectorului constructiilor civile. Proiectele noi s-au inmultit considerabil, alimentand astfel cererea pentru solutii electrice moderne si sigure. Cresterea complexitatii lucrarilor contractate de-a lungul timpului ne-a oferit oportunitatea de a ne demonstra capacitatea de gestionare a proiectelor de amploare, cu standarde stricte de calitate si siguranta. Acest progres reprezinta rezultatul muncii dedicate pe care o depune in mod continuu echipa noastra, dar si al angajamentului constant de a oferi solutii inovatoare si eficiente in toate proiectele pe care le derulam. Ne asteptam ca in perioada urmatoare activitatea sa se dezvolte intr-un ritm accelerat, pe masura ce ne pregatim sa semnam noi contracte pentru proiecte de mare importanta. Printre acestea, se numara constructia unor spitale moderne, dotate cu tehnologii de ultima generatie (care vor contribui la imbunatatirea serviciilor medicale la nivel national), precum si a unor spatii comerciale menite sa raspunda cerintelor pietei in expansiune.
 
 
- Cum evolueaza businessul Zoork, in acest context?
- Dupa cativa ani in care sectorul constructiilor a fost marcat de o serie de crize economice si provocari neprevazute, in 2024 am reusit sa depasim cea mai mare parte a dificultatilor anterioare si sa ne consolidam pozitia pe piata, compania ocupand locul 10 in "Topul celor mai mari firme de constructii din judetul Iasi". In primele 6 luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2023, cifra de afaceri a inregistrat o crestere de 125%. Estimam ca si in perioada urmatoare rulajul va avea o evolutie considerabila, bazandu-ne pe analiza aprofundata a tendintelor pietei si a strategiei noastre de dezvoltare.
 
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in aceasta perioada? La ce valoare se ridica portofoliul total de proiecte ale companiei si ce orizont temporar acopera?
- Incepand cu anul 2023, ne-am extins portofoliul proiectelor de anvergura, avand in derulare contracte importante pentru dezvoltarea unor infrastructuri majore la nivel national. Printre acestea se numara modernizarea si extinderea unor aeroporturi de renume precum Aeroportul International Iasi, care faciliteaza legaturile aeriene ale regiunii nord-estice cu principalele destinatii internationale, Aeroportul International Oradea - un nod esential pentru turismul si afacerile din vestul tarii, Aeroportul International "Mihail Kogalniceanu" din Constanta - o poarta strategica pentru zona de sud-est a Romaniei, precum si Aeroportul International "Transilvania" din Targu Mures, care contribuie la dezvoltarea conectivitatii in centrul tarii. In ultimii cinci ani, am avut oportunitatea de a coordona si finaliza cu succes mai mult de 30 de proiecte complexe, acumuland astfel o valoare totala de peste 100 de milioane de lei. Fiecare obiectiv a fost abordat cu atentie deosebita la detalii, asigurandu-ne ca obiectivele sunt indeplinite in termen si cu rezultate de inalta calitate.
 
 
- Care sunt cei mai mari furnizori de echipamente cu care lucrati si cele mai noi tehnologii pe care le utilizati pe santiere?
- Pentru a asigura cele mai bune performante in activitatea noastra, am investit in echipamente de la Milwaukee si Hilti, lideri recunoscuti in industria sculelor electrice. Acestia sunt renumiti pentru inovarea si calitatea produselor lor, elemente care sunt esentiale pentru realizarea lucrarilor complexe intr-un mod eficient si sigur. Pe langa investitia in tehnologie echipamentelor cu care lucram, asigurarea unui mediu de lucru sigur este, de asemenea, o prioritate pentru noi. Echipamentele de protectie sunt esentiale pentru prevenirea accidentelor si protejarea sanatatii echipei noastre. In acest sens, am adoptat cele mai recente standarde in domeniul sanatatii si securitatii muncii, pentru a ne asigura ca angajatii nostri sunt bine echipati, cu scopul de a evita orice situatie neplacuta care ar putea aparea.
 
 
- Care sunt directiile de actiune, in vederea dezvoltarii companiei? Vizati extinderea si in alte sectoare de activitate? 
- Pentru a ne asigura o crestere sustenabila si pentru a ne mentine competitivitatea pe piata, ne propunem sa actionam pe mai multe directii strategice. In primul rand, ne vom concentra pe investitii in echipamente de ultima generatie, care ne vor permite sa oferim solutii moderne si eficiente pentru toate tipurile de proiecte. In al doilea rand, un alt pilon important al companiei noastre este integrarea noilor tehnologii. Vom adopta solutii digitale inovatoare pentru a eficientiza procesele de monitorizare si de control al instalatiilor electrice. Totodata, vom pune un accent deosebit pe eficienta energetica, implementand solutii sustenabile care sa contribuie la reducerea consumului de energie si la protejarea mediului inconjurator. Ascensiunea companiei depinde, in mare masura, de competentele echipei pe care o are si pe care si-o formeaza. De aceea, o directie importanta a dezvoltarii o reprezinta investitiile in pregatirea continua a angajatilor sai. Vom continua sa investim in pregatirea angajatilor prin programe de formare continua si certificari prin cursuri de specializare, asigurandu-ne ca acestia sunt mereu la curent cu cele mai noi tehnologii si solutii din zona sistemelor de securitate. De asemenea, vom sprijini tinerii specialisti, colaborand cu institutii de invatamant pentru a forma noi talente in domeniul instalatiilor electrice in constructii.
Prioritatea noastra este sa avem o ascensiune in piata constructiilor si sa ne dedicam intru totul perfectionarii si inovarii in acest domeniu. Dorim sa fim recunoscuti nu doar pentru amploarea proiectelor noastre, ci si pentru excelenta tehnica si solutiile inovatoare pe care le livram.
 
 
- Care sunt dificultatile si provocarile pe care le intampinati in lucru?
- Principala dificultate cu care ne confruntam este lipsa fortei calificate de munca. In contextul evolutiei rapide a proiectelor noastre si al cererii crescute, am fost nevoiti sa importam personal din strainatate pentru a raspunde cerintelor. In prezent, avem angajati aproximativ 25 de muncitori din Sri Lanka, Pakistan si India, dar dorinta noastra este de a angaja cat mai multi specialisti din tara ;I sa motivam tinerii plecati sa revina in Romania. 
 
- Ce oportunitati intrevedeti pe piata de constructii si instalatii specifice pe termen scurt, mediu si lung?
- Pe termen scurt, ne asteptam ca proiectele in curs de executie, mai ales cele cu finantare publica, sa inregistreze o crestere considerabila, fara a intampina dificultati. Pe termen mediu, speram ca absorbtia de fonduri europene sa se faca la nivel performant si atunci investitiile publice vor mentine ritmul, iar pe termen lung, ulterior definitivarii marilor proiecte de infrastructura, consideram ca investitiile private vor lua amploare si vor reveni la nivelul ridicat la care se aflau inainte de pandemie.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
konsent
ness project
SIGM
DRS
Arduro
BogArt
CDS
rigips
Acvatot 2019
concelex
quadratum
Ubitech
MAKITA
EDIT-Structural
ELECTROGRUP
viarom
noark
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<