Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ADEPLAST: Sporire de 10% a cifrei de afaceri
ADEPLAST: Sporire de 10% a cifrei de afaceri
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 04 Mai 2018 08:57
Afacerile companiei Adeplast, important producator autohton de materiale de constructii, au inregistrat in prima parte a anului in curs o evolutie conform prognozelor, informeaza un comunicat al societatii.
„Cifra de afaceri inregistrata in primul trimestru din 2018 a crescut cu 10% fata de primul trimestru al anului precedent. Cu aceasta dezvoltare, ne incadram in strategia proiectata anul trecut, evolutiile realizandu-se conform asteptarilor”, a declarat Daniel Stancescu, CEO in cadrul Adeplast.
In intervalul respectiv, compania a obtinut rezultate semnificative din vanzarile efectuate la export, provenite in mare parte din comercializarea materialelor de constructii in Ungaria si Bulgaria. Cifrele au crescut si gratie certificarilor europene de calitate ETAG 004 si, mai nou, BBA (The British Board of Agrements din Marea Britanie).
„Exportul a atins o pondere de 10,5% in vanzarile noastre, marcand o crestere cu 1,5 puncte procentuale fata de perioada similara a anului precedent. Ne asteptam in continuare la o dezvoltare insemnata pe pietele din Ungaria si Bulgaria si ne consolidam afacerile in Republica Moldova. De asemenea, inregistram cresteri consistente a vanzarilor pe anumite piete occidentale, precum cele din Austria sau Marea Britanie, unde presiunea pe calitate este foarte mare”, a adaugat Daniel Stancescu.
Referindu-se la situatia pietei nationale de profil, managerul considera ca „intreaga piata de constructii s-a confruntat cu inceput de an mai neobisnuit, datorita conditiilor meteo. A fost un prim trimestru atipic pentru sectorul de constructii, intrucat vanzarile au stat sub auspiciile conditiilor meteo din martie, care, in mod traditional, este o luna de «dezmortire». Insa, in perioada aceasta, se recupereaza masiv intarzierile din martie, cauzate de vremea nefavorabila. Din punct de vedere al acoperirii pietei, inregistram rezultate excelente in zona rezidentiala, la proiecte mari. Si aceasta pentru ca dezvoltatorii si constructorii au inteles avantajele unui termosistem integrat, certificat si realizat de un singur producator, fata de achizitionarea componentelor individuale ale acestuia”.
Adeplast deschide o noua platforma industriala la Isalnita
In comunicat se mai arata ca Adeplast deschide o noua platforma industriala la Isalnita, in apropiere de municipiul Craiova.
„Suntem in grafic cu lucrarile la unitatea din Isalnita, care avanseaza intr-un ritm extrem de rapid. Acolo vom implementa cele mai noi tehnologii la nivel european pentru productia mortarelor uscate si a adezivilor, precum si a polistirenului expandat. Pe langa tehnologii, vom amenaja, in premiera pentru Romania, o suprafata de 1.800 mp pentru maturarea blocurilor de polistiren”, a subliniat Daniel Stancescu. Platforma industriala se desfasoara pe o suprafata de 20 de hectare, aici urmand sa se produca 450.000 de tone de mortare uscate si 700.00 de metri cubi de polistiren. Platforma industriala a necesitat un aport investitional de 22 de milioane de euro. Investitia s-a facut cu scopul de a deservi partea de sud a tarii, Bulgaria, Serbia, precum si celelalte tari din fosta Iugoslavie.
„Adeplast creeaza noi locuri de munca in 2018, pentru noua facilitate de productie de la Isalnita, langa Craiova, iar la final de an vom functiona in total cu peste 400 de angajati pe platformele industriale de la Oradea, Ploiesti, Roman si Craiova. In prezent, operam cu 370 de angajati pe cele trei platforme industriale (Oradea, Ploiesti si Roman), iar din acest an vom mai primi in echipa Adeplast inca 70 de specialisti”, a concluzionat Daniel Stancescu.
***
Adeplast detine si alte trei platforme industriale, prima dintre ele fiind la Oradea - unde capacitatea de productie este de 250.000 de tone adezivi si mortare uscate, 50.000 de tone / an vopsele si tencuieli decorative si 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), avand inclusa si capacitatea de productie de polistiren grafitat in co-branding cu firma BASF. Pe platforma industriala de la Ploiesti se afla o fabrica de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an, o fabrica de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o linie de productie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adauga o fabrica de vopsele, tencuieli decorative, lacuri si emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone / an. In fine, dar nu in ultimul rand, la Roman, Adeplast detine o zona industriala care include o fabrica de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an si o linie de productie de polistiren expandat cu o capacitate anuala de 700.000 de metri cubi. Astfel, dupa cum sustin managerii sai, Adeplast devine producatorul de termosistem numarul 1 din Romania, avand toate materialele componente realizate in fabricile proprii.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADALLBIMTeraSteelCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere