Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ALUKÖNIGSTAHL: Furnizor de solutii pentru locuinte verzi, certificate de RoGBC
ALUKÖNIGSTAHL: Furnizor de solutii pentru locuinte verzi, certificate de RoGBC
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 12 Apr 2018 14:54
Alukönigstahl Romania, lider european pe piata sistemelor din aluminiu, PVC si otel si membru al Romanian Green Building Council (RoGBC), contribuie la crearea unei noi generatii de constructii verzi, cu ajutorul sistemelor si solutiilor Green Schüco, primind statutul de Green Homes Approved Solution Provider. Programul Locuinţe Verzi certificate de RoGBC pregătește industria constructiilor pentru reglementările UE 2020, privind clădirile cu consum de energie zero (NZEBs), reducerea deșeurilor din construcţii, folosirea materialelelor non-toxice și reducerea impactului asupra mediului.
„Ne bucuram sa fim recunoscuti ca Green Homes Approved Solution Provider, de catre RoGBC si sa contribuim la dezvoltarea acestui program de locuinte verzi certificate, acest fapt fiind in conformitate cu principiile noastre de sustenabilitate, dar si cu pro-dusele Green, cu performante energetice ridicate si din materiale naturale, regenerabi-le pe care le avem in portofoliu. Speram ca aceste initiative sa se regaseasca si in planurile dezvoltatorilor, de a construi tot mai multe cladiri verzi, care se axeaza pe oa-meni si pe nevoile acestora, in armonie cu natura si tehnologia”, a declarat Attila Beer, Administrator Alukönigstahl Romania si Republica Moldova.
Compania se indreapta catre proiecte certificate Green, prin furnizarea unor serii de sisteme Schüco, ce ofera izolare termica la nivel de casa pasiva. One Herastrau Park Bucuresti este una dintre aceste constructii, care atinge o eficienta energetica ridicata, cu ajutorul solutiilor pentru ferestre, usi si pereti cortina de la Schüco. Locatarii se bucura de un confort termic excelent, fara costuri mari pentru incalzire, datorita solutiilor folosite. De exemplu, usile glisante Schüco ASS 70 HI, realizate din profile de aluminiu cu izolare termica superioara, desi au dimensiuni mari, acestea asigura un excelent confort termic. Iar ferestrele respecta aceleasi cerinte de izolare termica cu valori superioare, fiind realizate din profile Schuco AWS 65.HI. De asemenea, zonele de perete cortina sunt realizate in sistemul clasic Schüco FW50+ cu performante termice, acustice si de fiabilitate foarte bune.
Un alt proiect Green este One Floreasca Lake, un imobil rezidential unde ferestrele au aceleasi valori ridicate de izolare termica si eficienta energetica, fiind realizate intr-o constructie speciala, numita Schüco AWS 70 BS HI, cu cerceveaua ascunsa in toc, care permite o suprafata vizibila de geam si mai mare. Zonele de perete cortina sunt realizate in constructie structurala, cu geam lipit Schüco FW50+.SG, care ofera fatadelor un aspect neted si uniform.
In dezvoltarea solutiilor pentru ferestre, usi si fatade din sisteme de aluminiu, Schüco International, partener strategic Alukönigstahl, respecta cele mai inalte cerinte in ma-terie de design, confort si securitate, dar si de reducere a emisiilor de CO2, prin eficien-tizarea energiei, conservand astfel resursele naturale. Printre acestea, amintim noile sisteme de perete cortina Schüco FWS 50/ FWS 60, care combina fabricarea simpla cu eficienta energetica ridicata, in anumite combinatii, la standard de casa pasiva.
Sistemele de perete cortina montant-traversa, din aluminiu, Schüco FWS 35 PD ofera o constructie cu profile de latime vizibil redusa, de 35 mm, in timp ce obtine valori de izolare termica pentru nivelul unei case eficiente energetic. Iar sistemul pentru ferestre Schüco AWS 90.SI+ Green, care are in componenta izolatorilor materiale regenerabile pe baza de ulei de ricin, imbina avantajele aluminiului cu o izolare termica de exceptie, pentru o arhitectura durabila.
Despre RoGBC
Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC) este o asociatie non-profit, care isi propune sa ofere conditii de piata, educationale si legislative necesare pentru promovarea constructiilor de inalta performanta - atat sustenabile, cat si profitabile.
Organizatia sprijina crearea de Locuinte Verzi printr-un program de certificare credibil si eficient din punct de vedere al costurilor - Ipoteca Verde. Acest produs unic incura-jeaza constructia de clădiri de calitate superioară, costurile de energie și reparaţii sunt mai mici, iar locatarii se bucura de mai multa sănătate și bunăstare. Introducerea unui asemenea produs financiar este oportună în contextul actualelor directive europene iminente, care impun progrese în direcţia clădirilor cu un consum de energie egal cu zero (NZEBs).
Despre Alukönigstahl Romania
Înființată în 1864, Alukönigstahl GmbH este o companie de familie dezvoltata de-a lungul a cinci generații, iar in prezent acopera 17 tari Sud-Est europene, cu o cifra de afaceri de peste 300 milioane de euro (in 2014).
Din 1995, s-a infiintat filiala din Romania, cu sediul si depozitul central in Bucuresti si un birou tehnico-comercial in Cluj. Alukönigstahl asigura partenerilor sai locali o gama larga de produse si servicii: sisteme de profile Schüco din PVC si aluminiu pentru ferestre si usi, pereti cortina si luminatoare; sisteme de profile din otel Jansen pentru ferestre si usi, pereti cortina si luminatoare; documentatie tehnica completa pentru pro-ducerea tamplariei; consultanta pentru alegerea solutiei optime din punct de vedere tehnic si financiar pentru un proiect. Avand peste 3.000 de parteneri din domeniul investitiilor imobiliare, arhitecturii si con-structiilor metalice, in ultimii 23 de ani au fost realizate peste 5.000 de proiecte, si con-structii reprezentative.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
EDIT-Structural
ness project
siniat
konsent
rigips
strabag nivel 1
CDS
viarom
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
theda mar
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
noark
Acvatot 2019
concelex
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander